Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Vrtule visko spojky před chladičem
když je motor studený má jít s prokluzem když se ohřeje má sepnout a jít natvrdo, mě se stalo že najednou zničeho nic po nastartování studeného motoru se sepla jel jsem kousek na 1ničku asi 10m od baráku do křižovatky se stáhlým oknem a myslel jsem že tam mám 12ti válec
dle zvuku.Nechal jsem motor vystydnout znovu nastartoval strčil tam noviny hned se povolila a funguje zase jako dříve

-
- Klubové ID: 321
pokud myslis vrtuli ZA chladicem - tam kde je visco spojka, tak ta se p ostudenem startu toci celkem rychle ... 
za studena musi mit odpor - je to citit, kdyz se ji snazis otocit rukou, po nastartovani po chvilce odpor zmizi (kdyz motor zhasnes, jde s ni tocit hodne lehce), ale vrtule se pri nastartovanem motoru toci porad!
odpor opet prijde, kdyz se motor ohreje moc. potom se otazky vrtule zvedaji s otackama motoru ... je to celkem slysitelne.
metoda novin mi nikdy poradne nezafungovala. i kdyz jsem mel novou visco spojku. ale chladi to bezvadne, tak to neresim. je potreba mit saharu - zvlaste u mensich motoru, kde je vrtule kousek dal od chladice.
petr

za studena musi mit odpor - je to citit, kdyz se ji snazis otocit rukou, po nastartovani po chvilce odpor zmizi (kdyz motor zhasnes, jde s ni tocit hodne lehce), ale vrtule se pri nastartovanem motoru toci porad!
odpor opet prijde, kdyz se motor ohreje moc. potom se otazky vrtule zvedaji s otackama motoru ... je to celkem slysitelne.
metoda novin mi nikdy poradne nezafungovala. i kdyz jsem mel novou visco spojku. ale chladi to bezvadne, tak to neresim. je potreba mit saharu - zvlaste u mensich motoru, kde je vrtule kousek dal od chladice.
petr
-
- Klubové ID: 321
no to ja taky, ale musis dat poroz na pazoury, bo jak te blbe sekne, tak to bolidexter píše:No já jsem tu vrtuli za studenýho motoru zastavil rukou.Důležitý je,že se ti vrtule točí.

... za studena ma mit proste trochu odpor, za tepla ne, za uplne tepla jo.
vzdycky jde zastavit .. (s odvahou a rukou s hadrem ... )
no právě že když je motor studený tak krásně zastavíš rukou funguje prokluz, když je teplý a je seplá tak se zastavit dát nemá a je to o zlomení vrtule a hlavně o prsty, pokud jde zastavit rukou i v době kdy mám být seplá tak je viska špatná, stejně tak pokud při studeném motoru je seplá čili buď z důvodu že odešla a je stále seplá, nebo se jen sekla a stačí oživitajfel píše:no to ja taky, ale musis dat poroz na pazoury, bo jak te blbe sekne, tak to bolidexter píše:No já jsem tu vrtuli za studenýho motoru zastavil rukou.Důležitý je,že se ti vrtule točí.
... za studena ma mit proste trochu odpor, za tepla ne, za uplne tepla jo.
vzdycky jde zastavit .. (s odvahou a rukou s hadrem ... )