Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

525 tds "chcípne" a svítí žhavení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
brta
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od brta »

Ahoj, prosím o typy ohledně možné příčiny. Závada se nestává pravidelně, ale taky se nestala jen jednou, proto mi dělá starosti. Naposledy se to vyvrbilo minulý pátek v okamžiku, kdy auto bylo zahřáté prvními asi deseti kilometry, příznaky se objevily vždy, když jsem dal nohu z plynu a brzdil chvíli motorem (stalo se asi třikrát během krátkého úšeku, potom další 4tkm už ne 8) ). Odezněly při vyřazení na neutrál a opětovném zařazení, jednou jsem zkusil nevyřazovat, ale šlápnout plyn "na podlahu" a auto se taky chytlo.
No a o čem je řeč? Při zmíněném bzdění motorem se najednou rozsvítí kontrolka žhavení a motor nereaguje na sešlápnutí plynu (s výjimkou jednoho pokusu, kdy se chytly na sešlápnutí na podlahu).
O co tady sakra může jít? :roll:
Moc díky!! :wink:
Pavel

#2 Příspěvek od Pavel »

něco takového mě potkalo už taky....ale udělá mi to sem tam....hlavně spíš mě to škube ..... taky netuším co by to mohlo bejt...doufám že někdo poradí....taky mám tds
tds

#3 Příspěvek od tds »

svítí žhavení nebo kontrolka vstřikovací soustavy???
brta
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od brta »

tds píše:svítí žhavení nebo kontrolka vstřikovací soustavy???

Žhavení. Kontrolka vstřikovací soustavy....to tam snad ani nemám :oops:
Tomcat14

#5 Příspěvek od Tomcat14 »

Mám ten samý problém u E-39tds. Stává se mi to když jedu dlouho po dálnici v konstantních otáčkách. Stačí 2x lehce zavadit o brzdový pedál a vše je v normálu. Stává se to naprosto nepravidelně 1x za půl roku a potom 2x do měsíce.
Ani diagnostika v AuTecu nic neřekla.
Mirahejny

#6 Příspěvek od Mirahejny »

Nevím jak u BMW ale něco podobného jsem měl u Octavky TDI čas od času se mi rosvítilo žhavení bylo to snímač polohy brzdového pedálu.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od gyrous »

Mě se to občas taky stávalo, to když jsem neměl výkon. Auto mi ale stálo a chtěl jsem přidat plyn a nereagovalo, otáčky byly pod 750. Bylo to něco jako kdyby mi motor právě říkal "dej mi pokoj, právě potřebuju nabrat dech a tím plynem bys mě akurát udusil, nemám kyslík".
Možná budeš mít bordel v sání, nebo i když brzdíš motorem, tak ti tam padá nafta...
Odpovědět