Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
problém s ABS
-
- Klubové ID: 1823
to ti jako prestalo brzdit, ze jsi si kvuli tomu tuknul predek? to by bylo v pi*i, v nedeli jedu do prahy a jestli se dostanu do kolony a budu popojizdet tak se asi z toho pose*ubelch píše:Čumím, přesně tohle mi to začalo dělat tak čtrnáct dní zpátky. Ťuknul jsem si kvůli tomu předek, fuck...Zatím jsem ale neměl čas se na to podívat - pokud má někdo tůšo, nač se zaměřit, budu strašně rád.
Nepřestalo, jen jsem takhle po ránu čekal brzdnou dráhu o něco kratší... Prostě to brzdilo jako s ABSkou, rozumíme si. Zeptám se: mě se kontrolka rozsvítí a auto začne brzdit normálně většinou (!) po dosažení cca 10 km.h-1, nebo po cca půlminutě stání - vždy bráno od okamžiku nastartování. Pak už pohoda, brzdí skoro jak má (zdá se mi, že je pocit z brzdy nějak jinej, jakoby tvrdší, od chvíle, kdy se to projevilo poprvé). Občas se ale rozsvítí už při otočení klíčku do polohy II a funguje to bez problému od začátku do konce jízdy. Je to u tebe stejně? Pak bys totiž nemusel mít strach, pokud nebudeš pako jako já...berkelay píše:to ti jako prestalo brzdit, ze jsi si kvuli tomu tuknul predek? to by bylo v pi*i, v nedeli jedu do prahy a jestli se dostanu do kolony a budu popojizdet tak se asi z toho pose*u

-
u mě je to tak, že třeba dnes odpoledne nastartuju, ABS kontrolka nesvítí, ale když dobržďuju na první křižovatce a zastavuju, tak v té malé rychlosti mi přední brzdy prostě cukají a ozývá se zvuk ABS, takové chrčení nebo jak to pospat a cítím to i v pedálu. Přitom když jsem ve větší rychlosti prudčeji zabrzdil pravým kolem na prašné krajnici tak jsem cítil, že ABS účinkovalo. Někdy ten problém s dobržďováním pomine tehdy, když prostě prudce zabrzdím až do zastavení. No a když jsem se byl teď projet, tak mi hned po nastartování stále svítíla kontrolka ABS, problém s dobržďováním v malé rychlosti nebyl, ale nevím, jestli bylo ABS tedy funkční, nevyzkoušel jsem to.
-
jo a ještě něco, nedávno jsem měnil brzdové destičky a na zadních kolej i kotouče. Problém s občas svítící kontrolkou mám až po té výměně, ale s tím občasným cukáním při dobržďování mám už déle, ale vždy jsem to vyřešil tím prudčejším zabržděním. Každopáně by to chtělo jiné řešení a taky něco s tou kontrolkou, docelá to svítí takhle večer do očí 

No pánové,tak ja vám v skratke vysvětlím co se vám asi děje.Kontrolka ABS se rozsvítí : za 1 - když má baterie míň jak 10 voltů
za 2 - Když jsou vadný čidla pro abs
za 3 - když je v prdely jednotka abs.
Jestli se pri startu rozsvítí a po chvíli zhasne,tak to bude důvodem č 1.Čiže skuste si dobýt baterku. Když vám pedál při brzdení tvz pulzuje,je vše v pořádku,protože to je vlastně funkce abs. Jestli se rozsvíti kontrolka když nastartujete a dostanete se do rýchlosti zhruba 10km/h a pak se rozsvíti je tonejspíš důvod č 2.Pak si proměřte veškerý čidla pro ABS.Nejspíš bude mít některé z nich protržený kabely.čidla jsou u každýho kola.Ve předu jsou na vnitřní straně blatníku a konektor vyndáte tak, že ho otočíte do pravé,ne bo levé strany.Myslím,že je to na tom i napsaný,ale nevým jestli z motorový části nebo ze strany od kola.Když to vyndáte,tak ten konektar rozpojte a část,která jde ke kolu, změrte.Musí mít něakej odpor.Jestli nebude mít některý čidlo žádnej odpor,tak si asi půlce toho kabelu odizolujte ty dráty a skuste je změřit tam.Jestli ani tam nebude žádny odpor,tak to skuste ještě níž.V zadu jsou ty konektory v prostoru pod sedačkou.Ty konektory jsou světle žlutý.Ale nejspíš bude v prdeli některé z předních čidel.
Jinak ABS funguje až od rýchlosti zhruba 7km/h,takže při jízdě do této rychlosti je abs nefunkční.Takže když vam do pedálu kope nemusíte se bát,abs je v pořádku.
Jestli jse vám dodrbala jednotka ABS,(co je velice nepravděpodobné)tak,jedině vyměnit jednotku.Ale to by jste měly spíš vadné něaké kabely vedoucí k ABS.
tak,myslím,že informací máte až dost.Jestli by jse stejně neco nevěděli,nebo jsi nebyli jistí,klidně píšte.
Hezkej den

za 2 - Když jsou vadný čidla pro abs
za 3 - když je v prdely jednotka abs.
Jestli se pri startu rozsvítí a po chvíli zhasne,tak to bude důvodem č 1.Čiže skuste si dobýt baterku. Když vám pedál při brzdení tvz pulzuje,je vše v pořádku,protože to je vlastně funkce abs. Jestli se rozsvíti kontrolka když nastartujete a dostanete se do rýchlosti zhruba 10km/h a pak se rozsvíti je tonejspíš důvod č 2.Pak si proměřte veškerý čidla pro ABS.Nejspíš bude mít některé z nich protržený kabely.čidla jsou u každýho kola.Ve předu jsou na vnitřní straně blatníku a konektor vyndáte tak, že ho otočíte do pravé,ne bo levé strany.Myslím,že je to na tom i napsaný,ale nevým jestli z motorový části nebo ze strany od kola.Když to vyndáte,tak ten konektar rozpojte a část,která jde ke kolu, změrte.Musí mít něakej odpor.Jestli nebude mít některý čidlo žádnej odpor,tak si asi půlce toho kabelu odizolujte ty dráty a skuste je změřit tam.Jestli ani tam nebude žádny odpor,tak to skuste ještě níž.V zadu jsou ty konektory v prostoru pod sedačkou.Ty konektory jsou světle žlutý.Ale nejspíš bude v prdeli některé z předních čidel.
Jinak ABS funguje až od rýchlosti zhruba 7km/h,takže při jízdě do této rychlosti je abs nefunkční.Takže když vam do pedálu kope nemusíte se bát,abs je v pořádku.
Jestli jse vám dodrbala jednotka ABS,(co je velice nepravděpodobné)tak,jedině vyměnit jednotku.Ale to by jste měly spíš vadné něaké kabely vedoucí k ABS.
tak,myslím,že informací máte až dost.Jestli by jse stejně neco nevěděli,nebo jsi nebyli jistí,klidně píšte.
Hezkej den

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Klubové ID: 58
- Kontaktovat uživatele:
souhlas s dexterem, to je uplny navod, jen bych se prece jen pozastavil nad tim cukanim pri dobrzdovani na prvni krizovatku, to urcite normalni neni, prepokladam, ze pouze pribrzdujes ne ze na to hamstnes.Urcite bych ale zacal promerenim cidel,dalsi varianta je ze nektery trmen brzdi vyrazne vic, ale to je docela nepravdepodobne.
To se pozna na testu brzd na STK.
Spis to bude ta elektronika.
To se pozna na testu brzd na STK.
Spis to bude ta elektronika.
-
diky moc, jsem rad ze se vzdy najde par profiku co dokazi poradit. Dnes mi to na ceste Karvina - Horni Becva a zpet asi 2x zasvitilo kontrolkou ABS a na jemnem dobrzdovani kdyz kontrolka nesvitila cukalo brzdama, nastesti brzdy jsou OK a brzdi skvele, kdo tu cestu zna tak vi, ze to je porad same stoupani a klesani v serpentinach.
(pro Dafsona) Nejspíš se ti některý z těch kabelu už láme natolik,že ti přeruší kontakt a automaticky se rozsvíti kontrolka.Počkej až se ti úplně rozpojí,nebo si skús s něakým kamarádem napojit ohmmeter na konektor a pak si skoušej ohýbat ty kabeli a když se ti odpor změní na nulu,našel jsi závadu.Takže ten kábel v tom míste rozřízneš a znova dobře spojíš.Pochopitelně dokonale zaizoluješ.Ale to múže být dost zdlouhavý.Na 99,99% to bude jedno z předních kol.Ale jestli máš tolik trpělivosti,tak proč né.Jinak já si osobně myslím,že se voda do čidla nedostala,protože je v docela dobře těsněným, kovovým pouzudře.Špinavý taky asi nebude,protože funguje na podobném přincipu jako elektromagnet,takže mu špína vůbec nevadí.Spíš se kdyžtak mrkni jestli nebude uvolněný,ale to je taky hodně nereálne.Já bych šel po těch kabelech.
(pro Berkelay) Na tvým místě bych se mrknul na baterku,jestli ji nahodou nebude končit životnost,nebo jestli altík správně pracuje, tím by se dělalo to,že kontrolka blikne a zase zhasne(proste ABS dostane do sebe míň jak 10,5 voltů a násladne zase jo).
K tomu kopání do pedalu:Skoukni jestli nemáš v okruhu vzduch.Skus odvzdušnit brzdy.
(pro Berkelay) Na tvým místě bych se mrknul na baterku,jestli ji nahodou nebude končit životnost,nebo jestli altík správně pracuje, tím by se dělalo to,že kontrolka blikne a zase zhasne(proste ABS dostane do sebe míň jak 10,5 voltů a násladne zase jo).
K tomu kopání do pedalu:Skoukni jestli nemáš v okruhu vzduch.Skus odvzdušnit brzdy.
Ta závada co je tu popisovaná je způsobena některým vadným čidlem (doporučuji diagnostiku, nejrychlejší způsob zjištění které to je). Řešil jsem to už na několika autech, vč. svého a v drátech to nikdy nebylo. Někdy to brzdilo normálně, někdy svítila kontrolka a někdy to i při lehkém přibrzdění kopalo do pedálu => diagnostika, výměna vadného čidla a od té doby klid.
-
- Klubové ID: 3029
-
- Klubové ID: 3029