řeším problém s velkou vůlí řizení u e34 535i, je to docela dost a při vysokých rychlostech je to docela nepříjemné a hrůzu nahánějící. Co mám vyměnit abych to napravil? Díky moc.
základem je mít v pořádku všechny čepy a silentbloky v ramenech, vůli v pomocném čepu, a nakonec převodka. zvrchu je na převodce matka na 17 klíč a uvnitř matky je šroub, buďto na imbus nebo má zářez na šroubovák. Po povolení matky lze středovým šroubem vymezit vůli v převodce, ale opatrně. Pořád zkoušet aby potom šlo volnatem taky točit, v krajních polohách je vůle menší a tak by se také mohlo stát že uprostřed vůli vymezíš ale pak nevytočíš kola na max.
stanley07 píše:Spíš bych řešil celej předek. Čepy, tyčky, silentbloky. Ta vůle bude na 90% někde tam...
řeším podobný problém. Jak zjistík kterej čep či silentblok vyměnit ?
Abych nemenil komplet vše když nejake veci jsou měněné a bylo by to zbytečné. Díky .
Zjistí mi to třeba v servise když jim dám kilo jen zjištění co je vadné ?
zjišťuje se to strašně špatně, někomu to dělalo rameno/ramena a někomu zase tlumiče tak si vyber. Ono taky záleží od jakého výrobce se ty díly dávali, protože se běžně stává že po roce ježdění je to opět KO. Osobně bych vyměnil všechny čepy a řídící tyč, pomocný čep, a všechny ramena, ona to zas taková pálka není.
Rozhodně bych začal čepama,nové stojí pár stovek,chce to na zvedák a hejbat kolem horizontálně a vertikálně,slušnej servisman to pozná..
Ramena nakonec..
tak díky moc kluci, vymenim radeji vse co jste rikali, koukal jsem na ceny, silentbloky jsou za par set a ostatni taky, koupim radeji nejake lepsi nez se s tim po roce zase sr*t