Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Originál vs. neoriginál?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
maxmin

#1 Příspěvek od maxmin »

Chtěl jsem se jen zeptat, jestli může být rozdíl mezi originálním a neoriginálním čelním sklem a v čem? Platit se to bude z pojistky, takže cena nehraje roli.
Slid
Klubové ID: 1699

#2 Příspěvek od Slid »

No slyšel jsem, že třeba Splintex se dává i do prvovýroby, ale místo nápisu je tam logo BMW.Ale u čelního skla bych to neřešil.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

origo vypada pak lepe pri prodeji, jinak je to jedno, spis zalezi jak ti to vymeni (bauset, provedeni)
“Ability is what you're capable of doing.”
mufman

#4 Příspěvek od mufman »

Pokud je to na pojistku a neřeší se cena, šel bych do origo :) Ale říkal mi kamarád co má E46 když musel rozbít vzadu trojúhelníček aby se dostal do zamčenyho auta tak mu v origo servise řekli, že prostě origo skla se znakem se nedavaji. Ty dostanes z vyroby a pak uz ne. Nevim co je na tom pravdy ani nevim jak presne to oduvodnovali ale takhle mi to rekl a z origo servisu nema skla se znakem BMW.
stanley07
Klubové ID: 1032
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stanley07 »

Vůbec to neřeš. Všechny jsou stejný - od jednoho výrobce. Jen přímo do výroby jdou s logem.
maxmin

#6 Příspěvek od maxmin »

Paráda pánové, jsem rád že mezi skly není rozdíl. Skutečnost je taková, že dnes jsme vybrali a zamluvili krásného BMWaka, ale měl prasklé sklo. Majitel říkal nám nabídnul že to nechá ještě ze své pojistky vyměnit. Myslím že nepůjde do značkového servisu, tak jsem si říkal jestli to nebude nějaké horší.

Už se těším až bude sklo vyměněné a BMW naše :-) Ze zkušební jízdy jsem opravdu nadšen.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marten »

Buď v klidu, je to stejná kvalita já skla měním...
Na jaké je to auto?? Třeba čelní sklo na E65 mělo znak BMW.
Elektro

#8 Příspěvek od Elektro »

maxmin píše:Chtěl jsem se jen zeptat, jestli může být rozdíl mezi originálním a neoriginálním čelním sklem a v čem? Platit se to bude z pojistky, takže cena nehraje roli.

Osobně doporučuji orig,protože při příštím potenciálním poškození pojištovna zaplatí pouze takové sklo jaké jsi na autě měl.Takže u neorig pouze neorig.. :mad:
Maca
Klubové ID: 57

#9 Příspěvek od Maca »

Elektro píše: Osobně doporučuji orig,protože při příštím potenciálním poškození pojištovna zaplatí pouze takové sklo jaké jsi na autě měl.Takže u neorig pouze neorig.. :mad:
Tomu moc nerozumím. Minulé pondělí jsem měnil prasklé čelní sklo, šlo to z povinného ručení (mého pochopitelně ne) a na zápisu od pojišťováka není ani slovo o tom jestli bylo původní originální nebo ne (mimochodem nebylo, protože se už jednou měnilo) a na faktuře za opravu je akorát položka s názvem čelní sklo BMW X5 a nic víc, takže z toho nikdo nepozná jestli bylo origo nebo ne.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marten »

Na zápisu sice nic není, jenže u některých pojiš'toven si likvidátoři fotí značku skla.
Prakticky každé sklo je origo pokud je od firmy Sekurit, Splintex, Pilkington nebo Saint-Gobain. Tito výrobci skutečně dodávají skla i do prvovýroby.
Jiná situace ovšem je, pokud by ti montovali sklo značky Nordglass. Tyto skla se vyrábí v Polsku a nedodávají se do prvovýroby.
Tím nechci říct, že by byly méně kvalitní ba naopak. Tato firma má nové výrobní linky na rozdíl od těch českých které dovezli použité z německa.

Pokud to čelní sklo nebude měněno v autorizovaném serviu, tak sklo se značkou BMW určitě nebude ( mockrát jsem se setkal, že značkla na skle nebyla ani z autorizovaného servisu). V tom servisu si taky umí spočítat, že když to koupí bez značky tak něco ušetří (a kvalita zůstane absolutně stejná). :wink:
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#11 Příspěvek od error-motohanz »

pres neorigo okno neni skoro nic videt a navic zvetsuje jak lupa.... :roll:
Slid

#12 Příspěvek od Slid »

error-motohanz píše:pres neorigo okno neni skoro nic videt a navic zvetsuje jak lupa.... :roll:
prosím tě přes jaké sklo a značku jsi koukal 8O tohle slyším poprvé
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

Slid píše:
error-motohanz píše:pres neorigo okno neni skoro nic videt a navic zvetsuje jak lupa.... :roll:
:lol: :lol: :lol: slide posun si zidli, sedis si na vedeni...
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#14 Příspěvek od error-motohanz »

RuDoSh píše:
Slid píše:
:lol: :lol: :wink:
Slid

#15 Příspěvek od Slid »

error-motohanz píše:
RuDoSh píše:
Slid píše: prosím tě přes jaké sklo a značku jsi koukal 8O tohle slyším poprvé
už nemám ani nohy křížem a pořád nic :roll:
Jako nechápu tuhle reakci? Napsal že přes neorigo není vidět a ještě zvětšuje, tak mě zajíma co to je za značku, protože tohle jsem ještě neslyšel. :wink:
Marten
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marten »

To je jako by sis koupil brzdové destičky Textar a říkal, že ti nebrzdí...

Ale je pravda, že výrobců skel je hodně. Mohla to být nějaká nekvalitní značka.

Mimochodem taky nerozumím vašim posledním přízpěvkům.. :(
Fugo

#17 Příspěvek od Fugo »

Taky jsme měli příhodu ze sklem, bylo to nějaké levné sklo z polska a opravdu v jednom místě když ses díval skrz tak to byl pohled jak do zrcadel v praze na petříně, křivý lampy atd. zkrátka bylo asi nějak špatně slepený jak je z vrstev a v jedné části fungovalo jako lupa, ani nevím zda to potom reklamoval.
AdaM5
Klubové ID: 1110
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AdaM5 »

Slid píše:
error-motohanz píše:
RuDoSh píše: :lol: :lol: :lol: slide posun si zidli, sedis si na vedeni...
Jako nechápu tuhle reakci? Napsal že přes neorigo není vidět a ještě zvětšuje, tak mě zajíma co to je za značku, protože tohle jsem ještě neslyšel. :wink:
A nebude to tim ze to myslel ironicky :idea:
Slid

#19 Příspěvek od Slid »

AdaM5 píše:
Slid píše:
error-motohanz píše: :lol: :lol: :wink:
a kuwa :oops:
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RuDoSh »

Slid píše:
AdaM5 píše:
Slid píše: už nemám ani nohy křížem a pořád nic :roll:
a kuwa :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: stane se, ale pobavil jsem se dobre
Odpovědět