Takhle to dělalo aj mně. U mě z toho nakonec vylezla špatná přístrojovka (budíky)Nejdřív odešel palivoměr, pak teploměr. U tebe to ale může být klidně plovák nebo podavací čerpadlo. Co ty budíky? Nevšiml sis někdy že by blbly? -že by třeba začaly skákat ručičky nebo se cely budíky na chvilky vyply?
me se zda ze mi to keca taky u benzinu ... ne ze by to doslo ale palivo oid 1/4 nadrze dochazi "nepravidelne" tzn dlouho se drzi na ctvrtce a poak najednou pada rychle dolu tam se zase zastavi a pak zas pada ... jo a asi o 30km mi keca dojezd na BC ... netusim cim to je ale mam podezreni na uhlikovou cesticku na palivomeru v nadrzi
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Já mam taky asi stejnej problém. 20L mi to tam ukazuje ňák podezřele dlouho a to docela svižně jezdim. ´Před tejdnem se mi stalo, že sem nastartoval a bylo by jakoby prázdno a za chvíly ručička zase skočila na 20l. nicméně k pumpě sem dojel. Ale štve mi to.
Marten píše:Ručička ukazuje ještě 20L a nafta za chvilku dojde.
Co s tím?? Dá se to nějak opravit?? Je to TDS E34.
Nám se loni v Rakousku stalo že nám do 530d místo nafty natankovali benzín. Obsluha benzínky zavolala nějakou službu asi Adac a ta rozdělala zadní sedačku aby se dostala do nádrže a mohla ji vyčerpat a jak to pak skládali tak tam dali špatně ten plovák co měří hladinu paliva a ten se vždy zaseknul asi na 20ti litrech, bc ukazoval že je dost paliva... říkali jsme si že je tam podezřele dost ale nevěnovali jsme tomu moc pozornost dokud auto nezdechlo. Pak jsem to rozdělal a dal plovák do správné polohy a už to měří dobře.
Marten píše:No u benzínu mi to uakzuje nula a z toho to hned skočí na dvacet.
Jak se pozná u nafty to špatné podávací čerpadlo a nebo plovák?
To čerpadlo tam je potřeba až když je tam cca 15-17 litrů, když je tam víc nafty tak se k motoru dostane i bez něho. A to jestli to špatně ukazuje (což si nemyslím) poznáš třeba dotankováním do plný..