Ono úplně stačí, že je konektor malinko zaoxidovanej a hned to hlásí chybu i když ještě svítí. Náhodou víš jistě, že jde určo o zadní pravou? Hlásí to hned po rozsvícení, nebo až za chvíli? Měl jsem jednou problém s dráty, a chvíli to svítilo a chvíli ne.
Myslím že toto je zcela NORMÁLNÍ. Všechny žárovky sice svítí, ale jedna je již horší, když ji vyměníš za novou, chyba svítit přestane.
Pokud to svítí hned, jsou to asi zadní světla, pokud se kontrolka rozsvítí až šlápneš na brzdu.....
TIP: k jednomu ze zadních světel je připojeno i 3. brzdové světlo
Přesně na tohle jsem se díval před chvílí. Pravá zadní žárovka od brzdy - ukázalo mi to že nesvítí tak jsem se šel podívat a opravdu nesvítila - za chvilku se rožla. Když jsem ji vytáhl tak je způlky černa takže výměna a je klid.
Tomcat14 píše:Tak už mi svítí kontrolky obě zadní - musím zkusit tu výměnu každé žárovky.
no pripadne se podivej jestli ti sviti zarovky nad spz , me se rozsvitili taky kontrolky na obe zadni a ja blbec na to nemoh prijit , pze me vsecko jinak svitilo
Tomcat14 píše:Tak už mi svítí kontrolky obě zadní - musím zkusit tu výměnu každé žárovky.
no pripadne se podivej jestli ti sviti zarovky nad spz , me se rozsvitili taky kontrolky na obe zadni a ja blbec na to nemoh prijit , pze me vsecko jinak svitilo
to me kdyz praskla zarovka na osvetelni SPZ, tak se objevil napis Kennzeichenlicht.
Žárovky komplet vyměněny a ta pravá zadní kontrolka stále signalizuje. Nechal jsem udělat i diagnostickou kontrolu light-modulu a h........... Asi se na to vykašlu a budu čekat, že kontrolka tak jak se náhle rozsvítila, tak taky náhle zhasne.
Tomcat14 píše:Žárovky komplet vyměněny a ta pravá zadní kontrolka stále signalizuje. Nechal jsem udělat i diagnostickou kontrolu light-modulu a h........... Asi se na to vykašlu a budu čekat, že kontrolka tak jak se náhle rozsvítila, tak taky náhle zhasne.
A já si připadám jako idiot. Čuměli jsme na to já, táta, švagr, mechanik a všichni jsme hledali chybu ve steckeru nebo kontaktech pravého zadního světla, měnili všechny žárovky. Ani jednoho nás nenapadlo, že nesvítí brzdovka za sklem. Všiml jsem si toho až po 14-ti dnech když jsem couval před výlohou obchodu. Teď bych chtěl vědět co si o mě myslíte????????? No zaplať pánbůh, že existuje tohle fórum a jsou tady lidé, kteří poradí. Díky, díky, díky
Tomcat14 píše: Teď bych chtěl vědět co si o mě myslíte????????? No zaplať pánbůh, že existuje tohle fórum a jsou tady lidé, kteří poradí. Díky, díky, díky
Buď v pohodě. Tohle se může stát každýmu. Hlavně že jsi na to přišel a autíko je zase OK. A vo tom to je ...