Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

?L vody?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dubar

#1 Příspěvek od dubar »

Poradi mi niekto, kolko vytecie kvapaliny pri vymene termostatu na 524td? Alebo daju sa niecim zapchat hadice? Ak ano tak cim? Ocenim kazdy prispevok :lol:
sturmann

#2 Příspěvek od sturmann »

čau, dělal mi to kámoš nedavno. Vyteče ti chladič a něco i z motoru. Nemá cenu to chytat, ledaže by jsi si vypustil chladič a pak se teprve dal do výměny. Dolejval jsem pak asi 2l a ještě pořád dolejvám protože se to pořád odvzdušňuje. Celkem mi chybělo asi 4-6 L vody. Neměl jsem tam nemrzku tak jsem to nezachraňoval a dolejvám to nemrzkou. Nemůžu to odvzdušnit přes odvzdušnovací šroub protože předchozí majitel ho dojebal, kkt. Odvzdušnovák je přímo na tom krytu termostatu. Pořádně ty plochy očisti/odmasti, já tam dal silikon na místo toho těsnění. Nic moc přístup, kdyžtak si sundej vrtuli. At ti to vyjde čus.
dubar

#3 Příspěvek od dubar »

Vdaka za rady, presne musel som to odmatnit, lucopren nechcel na to chytat, vytieklo mi cca 5l. Odvzdusnovak je tiez odtrhnuty, tak idem hladat v archive ako to odvzdusnit. cus
sturmann

#4 Příspěvek od sturmann »

No mělo by se to odvzdušnit samo přes tu hadičku co vede z chladiče do expanzky po levým blatníku. Musím jí podle rady jednoho člena BMW klubu taky profouknout, protože se mi zda že se to odvzdušnuje nějak pomalu. Hurá do toho.
dubar

#5 Příspěvek od dubar »

:lol: Hadicka je priechodzia, zohrejem motor a uvidim ci bude tlak v hadiciach dik za radu :wink:
Odpovědět