Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Hučení ložiska kol

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
major
Klubové ID: 677

#1 Příspěvek od major »

Ahoj kluci, začalo mi hučet jedno z ložisek kol. Ačkoli se před cca 30tis.km všechny měnili. Bohužel mám problém s identifikací. Nemáte nějaký nápad jak zjistiti, které to zku.. ložisko to dělá. Uvnitř auta to prostě nejsem schopen poznat. Je to slyšet intenzivněji, když projíždím pravotočivou zatáčku. Tudíž jsem myslel, že to bude jedno z levých ložisek, které jsou v této zatáčce více zatíženy. Ale přijde mi že ten zvuk jde spíše z prava. Fakt nevím a pokusně měnit všechny je poměrně nákladná záležitost.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

1) reklamace 2) dat auto na sloupovej zvedak a rozjet na kilo, je to dobre slyset 3) kdyz to nebude slyset, je to predni, v tvem pripade leve 4) bud bylo spatny lozisko nebo ho nekdo spatne dotahl (to spis)
“Ability is what you're capable of doing.”
major

#3 Příspěvek od major »

Hanz píše:1) reklamace 2) dat auto na sloupovej zvedak a rozjet na kilo, je to dobre slyset 3) kdyz to nebude slyset, je to predni, v tvem pripade leve 4) bud bylo spatny lozisko nebo ho nekdo spatne dotahl (to spis)
Hanzi díky, zkusím to. S tou reklamací je ale trošku problém. Ty ložiska měnil ještě předchozí majitel v jednom ofiko BMW na Moravě a to je pro mne v současnosti trochu z ruky. Více bych projel než ušetřil, nemluvě o ztraceném času. Takže prostě zkusím zjistit, které to je a pak ho nechám prohodit. Ještě jednou díky za tip.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

vem si spolujezdce a at lozi po aute a posloucha. asi nejjednodussi metoda
major

#5 Příspěvek od major »

Speedy píše:vem si spolujezdce a at lozi po aute a posloucha. asi nejjednodussi metoda
To už jsem samozřejmě zkoušel, zcela na ho... :)
Odpovědět