Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ceny v org.servisech BMW

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Mirahejny
Klubové ID: 1266

#1 Příspěvek od Mirahejny »

Chtěl jsem vyměnit olej v automatické převodovce v BMW servisu v Ustí nad Labem my řekly kolem 6500kč :( nedalo my to zajel jsem pár km za hranice do německa do Marienberku do BMW nechal jsem si ten olej vyměnit tam a chtely po mne 120 eur 3200kč :) i z diagnostykou .takže rozdíl víc jak 50%.A uplne jiný přístup .
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

ano, běžná praxe :-)
Slid
Klubové ID: 1699

#3 Příspěvek od Slid »

Známej jezdi s Merglem do Polska.Ceny o 50% dolu a přístup o 100% nahoru.
stanley07
Klubové ID: 1032
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stanley07 »

Tak jenom pro info, kámoš má audi A6 avant r.v.95 s automatem a u nás by ho výměna oleje v převodovce vyšla kolem 8000kč. Kousek za čárou v Německu, v origo servise v přepočtu 4400kč a ještě k tomu dostal kafe a sušenky...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já se nechci Grálu vůbec zastávat, nechával jsem si tam měnit olej v automatu u 530d, ale koukal jsem na fakturu, filtr stojí 1900, 8 litrů oleje 3400 a práce 1300. By mě zajímalo, co ti dam dali v Německu za olej? Kolega takhle nechal měnit levně v Německu olej v motoru u zánovní X5 3,0d a do dvou měsíců mu odešlo turbo.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
major
Klubové ID: 677

#6 Příspěvek od major »

Vlasta píše:Já se nechci Grálu vůbec zastávat, nechával jsem si tam měnit olej v automatu u 530d, ale koukal jsem na fakturu, filtr stojí 1900, 8 litrů oleje 3400 a práce 1300. By mě zajímalo, co ti dam dali v Německu za olej? Kolega takhle nechal měnit levně v Německu olej v motoru u zánovní X5 3,0d a do dvou měsíců mu odešlo turbo.
Vlasto promiň, ale 425Kč za litr ATFka ač plně syntetického je dost. Nicméně je olej do tvého automatu dražší než klasické ATF oleje určené do starších převodovek. Ty se pohybují okolo 100-200Kč za litr. Tudíž se mohl do 120 EU v případě použití minerálního ATF stejné specifikace (DEXRON IID) v pohodě vejít.
milonovo
Klubové ID: 842

#7 Příspěvek od milonovo »

Mě by zajímalo co tam stojí normální prohlídka?Mám auto se serviskou a chtěl bych jí zachovat,nicméně tyhle věci si radši vyměním sám.Jde mi jen o ten štempl.Má to význam tam jezdit?
Mirahejny
Klubové ID: 1266

#8 Příspěvek od Mirahejny »

milonovo píše:Mě by zajímalo co tam stojí normální prohlídka?Mám auto se serviskou a chtěl bych jí zachovat,nicméně tyhle věci si radši vyměním sám.Jde mi jen o ten štempl.Má to význam tam jezdit?
Koukal jsem tam na sevisní prohlídky tak na pětkový řady kolem 30 eur
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#9 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Mám to do Německa blízko, tak se na to někdy podívám. Ale ceny v autorizovaných servisech BMW se nesmí moc lišit, limity jsou výrobcem pevně stanoveny. Např. v Invelt Plzeň (http://www.invelt.com/) stojí 1xAW=5min 85,-Kč + DPH. 12xAW= 1 hodina za 1.020,-Kč + DPH. Takže se dostávám na Tvých 30 Euro, jenže to je za 1 hodinu, ne za celou inspekci. Inspekce I. trvá skoro celý den, inspekce II. trvá do druhého dne - podívej se do Betriebsanleitung, co se při které inspekci dělá. A to je bez materiálu. A když najdou něco špatného nebo na hranici opotřebení, už se to vyplatí vyměnit - když už je to rozebrané. Prostě si připrav 5-10 tisíc, je to cena v Evropě obvyklá. Po provedení prací (je na to záruka, kterou můžeš uplatnit i v jiném aut. servisu BMW) dostaneš razítko do servisní knížky. Nebo si to udělej u kamaráda v garáži bez razítka. Já osobně uplatňuji něco mezi tím, myslím, že není třeba dále rozvádět.
milonovo
Klubové ID: 842

#10 Příspěvek od milonovo »

Je to tak že si to můžu udělat u otce v garáži,kde na to je veškerý vybavení.Mám pak jistotu co mám v autě navíc za podstatně nižší cenu.Ta serviska je vedená do teď a líp by to asi při dalším prodeji vypadalo,nicméně asi se to nevyplatí.Díky.
AdaM5
Klubové ID: 1110
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od AdaM5 »

Mirahejny píše:Chtěl jsem vyměnit olej v automatické převodovce v BMW servisu v Ustí nad Labem my řekly kolem 6500kč :( nedalo my to zajel jsem pár km za hranice do německa do Marienberku do BMW nechal jsem si ten olej vyměnit tam a chtely po mne 120 eur 3200kč :) i z diagnostykou .takže rozdíl víc jak 50%.A uplne jiný přístup .
No já jezdim do originalniho autoservisu ACR auto v CB a uz ve dverich me vita krasna sekretarka a porad mi nabizi neco k piti a technik je u me za vterinu a okamzite resi muj problem atd.Ja nevim ,ale lepsi pristup si nedokazu predstavit.Skoro se tesim az se mi zase neco posere abych moh jet zase do servisu.
Naproti tomu sem jednou jel s tatovo novou oktavkou do Porsche CB a tam sem se nestacil divit.Cekal sem asi 20min nez si me nekdo vsimnul.Ten nekdo byl oslintanej zamastenej technik co neumel cesky a chtel mi neco vypravet.No proste hruza.
Ale s ACR sem maximalne spokojenej a nikam jinam bych nejel.Mozna ze je to tim, ze sem u nich evidovany jako staly zakaznik ,ale myslim ze se tak chovaj ke vsem.Navic mi presne ukazali co s tim autem delali pred tim nez sem si ho koupil.
Pepe

#12 Příspěvek od Pepe »

Tak Palas Grand Liberec - s novým autem jsem tam nikdy nebyl a se starším E36 když jsem tam byl, tak se nechovali nijak příjemně, spíš odměřeně. Naopak přišel tam týpek s novým BMW, řetězen na krku a k němu se chovali uplně jinak - kafíčko, zákusek.....

Teď řeším zapalovací svíčky. V autě jsem měl NGK. Na internetu jsem si našel prodejnu a cena jedné svíčky 470,- Kč při objednání sady 380,- Kč.

- ty samé svíčky v BMW - jedna stojí 540,- Kč.

při koupi 6 ks rozdíl 920,- Kč

V čem by jako měly být svíčky koupené v BMW lepší?????
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gyrous »

Zatim jsem nebyl v origo servise, ale zase jsem byl u stejnyho servis cloveka. No kdyz jsem tam prijel s baworem, no tak si hned pridal na znacku nejmin tech 20%, byl jsem dost prekvapen. Holt BMW je BMW :twisted:
Birkoff
Klubové ID: 989

#14 Příspěvek od Birkoff »

AdaM5 píše: No já jezdim do originalniho autoservisu ACR auto v CB a uz ve dverich me vita krasna sekretarka a porad mi nabizi neco k piti a technik je u me za vterinu a okamzite resi muj problem atd.Ja nevim ,ale lepsi pristup si nedokazu predstavit.Skoro se tesim az se mi zase neco posere abych moh jet zase do servisu.
Ale s ACR sem maximalne spokojenej a nikam jinam bych nejel.Mozna ze je to tim, ze sem u nich evidovany jako staly zakaznik ,ale myslim ze se tak chovaj ke vsem.Navic mi presne ukazali co s tim autem delali pred tim nez sem si ho koupil.
Nechtěl jsem, ale taky si přihřeji polívčičku. V ACR Auto je skutečně milá a pěkná sekretářka, šikovnej skladník a šéf servisu, to je opravdu fachman. A to je asi tak všechno. Teď nehodnotím služby salónu a prodejce ojetých aut.
Ty dva (nebo kolik jich je) týpci na příjmu a servismani (asi taky dva) je dost hrůza. Zásadně nedělají co od nich člověk chce, dělají to co nechce a ještě se diví, když se začneš rozčilovat. Potřeboval jsem změnit jazyk OBC E39 z němčiny (kterou neumím) na angličtinu. Žádnej problém, zjistím a zavolám. Po 14-ti dnech se teda ptám co a jak a ... NIC. Šéf servisu zvednul telefon, někam zavolal a NO problem. Za hodinku tu mám definice a až se příště zastavíte, přenastavíme to. Mě i kámošovi (oba E39) vyměnily ty plasty pod SPZ. Nikdo se nezeptal a ještě si to naúčtovali, problém při výměně oleje s množstvím, s doplněním kapalin Servo olej (není), intensive cleaner (není) atd. Ani jsem se raději neptal na výměnu olej v převodovce a diferáku.
Né, opravdu děkuji, ale nechci. To jsou zkušenosti cca 1rok zpět, takže možná se to již změnilo k lepšímu. Ale vzhledem k osazení "obecenstva" o tom silně pochybuji.
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od AdaM5 »

Birkoff píše:
AdaM5 píše: No já jezdim do originalniho autoservisu ACR auto v CB a uz ve dverich me vita krasna sekretarka a porad mi nabizi neco k piti a technik je u me za vterinu a okamzite resi muj problem atd.Ja nevim ,ale lepsi pristup si nedokazu predstavit.Skoro se tesim az se mi zase neco posere abych moh jet zase do servisu.
Nechtěl jsem, ale taky si přihřeji polívčičku. V ACR Auto je skutečně milá a pěkná sekretářka, šikovnej skladník a šéf servisu, to je opravdu fachman. A to je asi tak všechno. Teď nehodnotím služby salónu a prodejce ojetých aut.
Ty dva (nebo kolik jich je) týpci na příjmu a servismani (asi taky dva) je dost hrůza. Zásadně nedělají co od nich člověk chce, dělají to co nechce a ještě se diví, když se začneš rozčilovat. Potřeboval jsem změnit jazyk OBC E39 z němčiny (kterou neumím) na angličtinu. Žádnej problém, zjistím a zavolám. Po 14-ti dnech se teda ptám co a jak a ... NIC. Šéf servisu zvednul telefon, někam zavolal a NO problem. Za hodinku tu mám definice a až se příště zastavíte, přenastavíme to. Mě i kámošovi (oba E39) vyměnily ty plasty pod SPZ. Nikdo se nezeptal a ještě si to naúčtovali, problém při výměně oleje s množstvím, s doplněním kapalin Servo olej (není), intensive cleaner (není) atd. Ani jsem se raději neptal na výměnu olej v převodovce a diferáku.
Né, opravdu děkuji, ale nechci. To jsou zkušenosti cca 1rok zpět, takže možná se to již změnilo k lepšímu. Ale vzhledem k osazení "obecenstva" o tom silně pochybuji.
8O Tak ja nevim ...... jestli si jim treba neco neudelal nebo co.Je to divny.Me nikdy neudelali nic co bych nechtel.A kdyz se pri montazi objevila naka dalsi vada tak mi hned volali co s tim maj delat a jestli se na to chci podivat.Vlastne kdyz mam auto v ACR tak mam tak dva telefonaty denne jak prace pokrocila.Bandukrat sem tam necekane prijel a chtel videt auto, tak me okamzite zavedli do dilny a tam stal muj broucek krasne rozdelanej a prikrytej aby se nic neuspinilo.Taky mi vzdycky ukazali ty stary dily a rekli co tam bylo spatne a na co si mam davat pozor.Jo a jako bonus mam pri kazdy navsteve umiti zvenku i zevnitr i udrzbu kuze zdarma.Ja sem proste spokojenej uplne na max :D
RSak
Klubové ID: 624

#16 Příspěvek od RSak »

Zatím tolik zkušenstí s origo BMW servisem nemám, ale firmy s krásnou mladou usměvavou slečnou v recepci nemám moc rád, s ničím ti stejně neporadí a ještě ti odvede myšlenky úplně jiným směrem, něž kvůli čemu jsi tam přišel. Ale ve značkových servisech (předchozí Ford) mám rád jejich normohodiny na každý úkon, znalost pracovních postupů a montážní přípravky.
Třeba výměna plnyové vzpěry pátých dveří u touringa E39.
Díly kupuju v Autecu v Praze, spokojenost. Na servisu jsem byl v Auto Base v Praze, sice bez kafíčka :) ale vstřícný přístup bez nějakého vlezprdelkování a několik dobrých rad zdarma :D
Birkoff
Klubové ID: 989

#17 Příspěvek od Birkoff »

@ AdaM5

Ani se mi ti to nechce věřit, ale když to říkáš :D Asi tam máš skutečně hooodně dobrý "záznamy" a proto ty podmínky. Já osobně mám např. utrhaný šrouby na V8 co drží dekly motoru - taky origo servis. (naštěstí né ACR).
Jinak poslední cca 3 akce se skladníkem v ACR na výbornou. Vyskytl se problém, zavolal jsem tam, skladník řekl objednám a až to bude zavolám a zavolal, připravil to a vše OK. Tak nějak si to představuju. 8)
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AdaM5 »

RSak píše:Zatím tolik zkušenstí s origo BMW servisem nemám, ale firmy s krásnou mladou usměvavou slečnou v recepci nemám moc rád, s ničím ti stejně neporadí a ještě ti odvede myšlenky úplně jiným směrem, něž kvůli čemu jsi tam přišel. Ale ve značkových servisech (předchozí Ford) mám rád jejich normohodiny na každý úkon, znalost pracovních postupů a montážní přípravky.
Třeba výměna plnyové vzpěry pátých dveří u touringa E39.
Díly kupuju v Autecu v Praze, spokojenost. Na servisu jsem byl v Auto Base v Praze, sice bez kafíčka :) ale vstřícný přístup bez nějakého vlezprdelkování a několik dobrých rad zdarma :D
Tak ja sem to zase nemyslel tak, ze hned jak tam prijdu pripravy mi nositka o ovivaji me vejirem jako nakyho faraona :D , ale ten pristup se mi proste libi a jejich znalosti jeste vic.Navic mi jeste nikdy neporadili spatne a hlavne me nenuti jit do ceho nechci.Reknu chci udelat tohle a oni to udelaj a pak se musim jit podivat jak se jim to hezky povedlo, podame si ruce a jedu domu..
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od AdaM5 »

Birkoff píše:@ AdaM5

Ani se mi ti to nechce věřit, ale když to říkáš :D Asi tam máš skutečně hooodně dobrý "záznamy" a proto ty podmínky. Já osobně mám např. utrhaný šrouby na V8 co drží dekly motoru - taky origo servis. (naštěstí né ACR).
Jinak poslední cca 3 akce se skladníkem v ACR na výbornou. Vyskytl se problém, zavolal jsem tam, skladník řekl objednám a až to bude zavolám a zavolal, připravil to a vše OK. Tak nějak si to představuju. 8)
No tak vidis ,ze to nebude zas tak zli :D .Ale mas pravdu, ze nejvetsi fachmani sou sef a skladnik(ikdyz ja mam skvele zkusenosti i s tema ostatnima).Jednou do me narazil ze zadu favorit(Bylo na strasne hnusny silnici ,kde byla 30ka, malem sem toho dedka zaslapal do zeme)a povedlo se mu tak sikovne, ze mi ohnul koncovku vejfuku a znicil naraznik a prohnul to zadni celo pod svetlem.Jel sem nejdriv na pojistovnu(Uz takovou chybu nikdy neudelam, ted jezdim vzdy nejdriv do ACR pro odhad a tak)a pojistovak na me nalehal at to do ACR nedavam ,ze mi to nezaplati.Vykaslal sem se na nej a jel sem do ACR.Kdyz sem tohle rek sefovi tak se docela nastval vzal mi ten papir co mi dal chlap z pojistovny a hned tam na nej nekoho poslal se slovy:,,Tak tenhle Pan dela pojistovaka naposled.,,

Oprava nakonec stala 85 000,-kc, protoze menili cele vyfkove potrubi a ACR samozrejme z pojistovny ty prachy dostalo a ja s tim nemel absolutne zadne starosti.
kudrrna
Klubové ID: 1093

#20 Příspěvek od kudrrna »

Ahoj kluci ja jezdim s bavorakem do Opavy do bývaleho BMW servisu ted Auto GAZI a je to tam super.Dobry přístup dobři mechanici a dobra hod.cena 400 Kč
Odpovědět