Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Rozdíly hlav M50 a M50TU(VANOS)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mike525
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mike525 »

Ahoj lidi, ví někdo jaký je fyzický rozdíl mezi hlavou 2,5 bez vanosu a hlavou 2,5 s vanosem?? Jedná se mi konkrétně pouze o "hliník". Připadá mi, že jsou ty hlavy identické, akorát jedna má na sobě připláclý VANOS a druhá ne.
Jde o to, jestli jsou mezi sebou záměnné, tj. když mám prasklou hlavu s vanosem, jestli můžu použít hlavu bez vanosu a komponenty a vanos na ni naskládat?
Díky :wink:

Případně by mě ještě zajímal rozdíl mezi 2.0 motorem a 2.5 motorem, co dělá rozdíl objemu? zdvih? průměr válců?
bavo
Klubové ID: 581

#2 Příspěvek od bavo »

mike525 píše:Ahoj lidi, ví někdo jaký je fyzický rozdíl mezi hlavou 2,5 bez vanosu a hlavou 2,5 s vanosem?? Jedná se mi konkrétně pouze o "hliník". Připadá mi, že jsou ty hlavy identické, akorát jedna má na sobě připláclý VANOS a druhá ne.
Jde o to, jestli jsou mezi sebou záměnné, tj. když mám prasklou hlavu s vanosem, jestli můžu použít hlavu bez vanosu a komponenty a vanos na ni naskládat?
Díky :wink:

Případně by mě ještě zajímal rozdíl mezi 2.0 motorem a 2.5 motorem, co dělá rozdíl objemu? zdvih? průměr válců?
jediný co z toho vím jistě je,že 2,5 má větší zdvih i vrtání jak 2,0 :D
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od psena »

Resil jsem to asi trema rokama.Hlava jako takova stejna je, ale komponenty ne, ale radsi si to jeste nekde over.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mike525 »

Tak ve vrtani je rozdil cca 4mm na prumeru valce... zdvih nevim, ale urcite bude jiny.. napadlo me to jen z toho duvodu, ze jsem nekde videl nabizet 2.5kovy spodek k 2.0 hlave, tak me zajimalo jestli to jde nebo ne....
Co se tyce rozdilu 2.5 ne/vanos tak to bohuzem nemam kde zjistit, proto pisu tady ;o)
prijde i to jako uplne stejne.... samozrejme komponenty jine, ale ty mam..
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Zhruba před rokem začal jeden kamarád (kterému praskla obyč hlava na M50B25) vyměňovat za hlavu s Vanosem, tedy M50B25TU a teprve před týdnem jsem mu to auto vezl ze servisu, motor s Vanosem má daleko víc čidel a různých věcí, je to složitější, než by si kdo myslel :roll:
mike525
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mike525 »

Jawak píše:Zhruba před rokem začal jeden kamarád (kterému praskla obyč hlava na M50B25) vyměňovat za hlavu s Vanosem, tedy M50B25TU a teprve před týdnem jsem mu to auto vezl ze servisu, motor s Vanosem má daleko víc čidel a různých věcí, je to složitější, než by si kdo myslel :roll:
Jojo, to urcite, ja ale Vanos mam. Mam praklou hlavu na 3. valci a takovym blbym zpusobem ze nevim jestli to pujde zavarit, proto zjistuju mozne altrnativy... tj. pouzit hlavu z nevanos motoru a na ni naskladat komponenty z me vanos hlavy
Odpovědět