Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jak zapojit zadní el okna?
BMWAK píše:ahoj,tak mám další dotaz: co všecko musím udělat abych měl zadní el okna??v případě že bych v autě měl přední okna v el nebo i v případě že by bylou uplně bez el oken..??
je jasný že tam musím dát motůrky a ovladače,ale nevím zda je potřeba ještě třeba nějaký rele nebo přehodit něco někam?
Pokial mas el. okna vpredu, tak staci len nahodit zadne dvere s motorcekmi. Ak nemas, tak este musis vymenit releovy modul. Vzadu pod sedadlom. Na vrakaci za paru korun. Nic drahe. Kabelaz je kompletna od vyroby aj ked nemas el. stahovanie okien.. Uz som to robil na niekolkych autach, nic zlozite. Ale ak mas moznost, zozen si kompletne zadne dvere aj s motorcekmi lebo sa to dost blbo montuje, nakolko mechanizmus je nitovany a nie srobovany. Takze najskor odvrtat nity a dalsia "prijemna robota" je nahadzovanie

BMWAK píše:jo tak takhle jsem si to taky do včera představoval,ale mám někde problém v elektrice a okna mi nejdou vypínačema vubec dolu,nahoru jedou ale jen vždy cca 5 vteřin pak se vypnou tak znova zmačknou tak zas 5 vteřin jedou...dolu nejedou,vypínače na dveřích nereagujou na nic..
Tento problem som tiez raz mal. Uz neviem co to presne robilo. Ja si po case spomeniem

BMWAK píše:jo jo obě okna dělají to samí ve spínači to není ten mám z jinýho auta který funguje na 100%.....rele by měli být taky ok mám dva releboxy a oba dělají to samí...dojezd oken na centrál to nemá.
Cvakne relatko v releboxe ? Este ma napadla jedna vec, aj ked velmi malo pravdepodobna. Na ten spinac sa daju osadit konektory aj opacne. Vymenit predne okna za zadne. Vyskusaj to vymenit. .
-
- Kontaktovat uživatele:
Palom píše:BMWAK píše:jo jo obě okna dělají to samí ve spínači to není ten mám z jinýho auta který funguje na 100%.....rele by měli být taky ok mám dva releboxy a oba dělají to samí...dojezd oken na centrál to nemá.
Cvakne relatko v releboxe ? Este ma napadla jedna vec, aj ked velmi malo pravdepodobna. Na ten spinac sa daju osadit konektory aj opacne. Vymenit predne okna za zadne. Vyskusaj to vymenit. .
ne ne určitě jsou správně...rele směrem dolu necvakne..
-
- Kontaktovat uživatele:
tak kutím kutím a stále nejde
zkusil jsem už vymněnit i tu řidicí jednotku vedle releboxu..když jí dám do druhá E34ky tak tam mají najednou všechy okna dojezd dolu ale nejde mi zamknout auto..když tam dam jednotku z třetí E34ky tak zamknout jde ale má dojezd jen na jedno okno.....třetí jednotka má dojezd dolu na spolujezdcovo a dolu a nahoru na řidičovo okna (s posledními jednotkami to jde normálně zamknout...
a na tý E34ce kam dávám el okna 2 jednotky vubec nejdou...a tu třetí zkusím až nabiju baterku,ale stejně to nechápu..

a na tý E34ce kam dávám el okna 2 jednotky vubec nejdou...a tu třetí zkusím až nabiju baterku,ale stejně to nechápu..
-
- Kontaktovat uživatele:
ferenc píše:to by me taky zajimalo,jak to funguje,u ridice me jede dojezd nahoru i dolu,ale u spolujezdce jede dojezd jenom dolu a nahoru se to musi drzet aby to vyjelo,taky by me zajimalo cim to je?BMWAK píše:tak kutím kutím a stále nejdezkusil jsem už vymněnit i tu řidicí jednotku vedle releboxu..když jí dám do druhá E34ky tak tam mají najednou všechy okna dojezd dolu ale nejde mi zamknout auto..když tam dam jednotku z třetí E34ky tak zamknout jde ale má dojezd jen na jedno okno.....třetí jednotka má dojezd dolu na spolujezdcovo a dolu a nahoru na řidičovo okna (s posledními jednotkami to jde normálně zamknout...
to je naprogramováním jednotky...ještě jsem neviděl E34 co by měla u spolujezdce dojezd nahoru...