Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Vyměněné brzdy u BMW opět kopou...
-
- Klubové ID: 257
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ke konci června nechal u BMW vyměnit přední kotouče a desky, protože při brždění to hrozně vybrovalo s volantem a i vlastně s celým autem. Stav Km byl 133000. Po výměně to bylo super, nic nevybrovalo a nekopalo. Nicméně po přejezdu kanálů nebo velkých nerovností rychlostí do 30 km/h pravým kolem se na nápravě nebo na autě něco klepe. Po tom přjezdu to ještě chvíli doklepává (tak asi 1sek). Dělá to pouze při přejezdu pravým kolem. Tato závada byla před výměnou brzd a nezmyzela ani po výměně. Měl jsem tam před výměnou brzd 16" 225 zimní, nyní jsem tam dal letní 18" s podložkami (kola mají velké ET) vpředu 235, vzadu 265.
V květnu jsem vyměnil oba čepy řízení (Lemförder), levý stabilizátor předního kola (tyčka 31351095661-BMW), spodní rameno přední levé hliníkové (Lemförder). V srpnu spodní rameno přední pravé kolo (Lemförder). Po výměně čepů a ramen jsem nechal udělat geometrii.
Nyní mám najeto 140000 a brzdy opět vybrují s volantem a autem. Při mírném brždění a projíždění levotočivé zatáčky z kopce je slyšet v pravé straně podvozku nepříjemné klepání. Nevím jestli tyto všechny problémy nejsou spojené s ohnutím jiné letní 18" alu minulé léto, kdy jsem najel na konec vyfrézované silnice a ráfek to nevydržel (bylo to z kopce levotočivá zatáčka a zřejmě jsem ještě brzdil - velký tlak na pravé přední kolo). Mohl se poškodit tlumič nebo něco jiného.
Tak jsem zajel dnes na test tlumičů. Na pravém předním tlumiči je vidět že je odlišný od levého. Prý tam je někdě nějaká vůle ale tlumič svoji funkci ještě plní.
Budu ted nyní reklamovat brzdy u BMW, předpokládám že je vymění. Mám však pocit, že je na podvozku nějaká závada, která způsobuje rychlé zkroucení kotoučů... Nenapadá Vás co by to mohlo být? Jinak s autem jsem jezdil velice plynule, žádný brutální brždění.
V květnu jsem vyměnil oba čepy řízení (Lemförder), levý stabilizátor předního kola (tyčka 31351095661-BMW), spodní rameno přední levé hliníkové (Lemförder). V srpnu spodní rameno přední pravé kolo (Lemförder). Po výměně čepů a ramen jsem nechal udělat geometrii.
Nyní mám najeto 140000 a brzdy opět vybrují s volantem a autem. Při mírném brždění a projíždění levotočivé zatáčky z kopce je slyšet v pravé straně podvozku nepříjemné klepání. Nevím jestli tyto všechny problémy nejsou spojené s ohnutím jiné letní 18" alu minulé léto, kdy jsem najel na konec vyfrézované silnice a ráfek to nevydržel (bylo to z kopce levotočivá zatáčka a zřejmě jsem ještě brzdil - velký tlak na pravé přední kolo). Mohl se poškodit tlumič nebo něco jiného.
Tak jsem zajel dnes na test tlumičů. Na pravém předním tlumiči je vidět že je odlišný od levého. Prý tam je někdě nějaká vůle ale tlumič svoji funkci ještě plní.
Budu ted nyní reklamovat brzdy u BMW, předpokládám že je vymění. Mám však pocit, že je na podvozku nějaká závada, která způsobuje rychlé zkroucení kotoučů... Nenapadá Vás co by to mohlo být? Jinak s autem jsem jezdil velice plynule, žádný brutální brždění.
- Přílohy
-
- tlumiče.jpg (163.76 KiB) Zobrazeno 1696 x
proste tam mas nekde nejakou vuli, ale to objevi a) sikovnej strejc s montpakou b) na STK na test desce c) lepsi servis, kde uz videli Bmw rady 5 d) ofiko Bmw servis
jak budes postupovat je na tobe, ja bych zacal prohlidkou spojenou s reklamaci u Bmw, kdyz nic jinyho, reknou ti, kde je chyba, jestli to nechas opravovat tam je uz jina vec...
jak budes postupovat je na tobe, ja bych zacal prohlidkou spojenou s reklamaci u Bmw, kdyz nic jinyho, reknou ti, kde je chyba, jestli to nechas opravovat tam je uz jina vec...
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Klubové ID: 257
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem byl na stolici na STK, tak jsem zjistil ze jeden stabilizátor vpravo je špatný a má vůli, kolo se proto normálně hýbalo zepředu dozadu. Tak jsem objednal na mjauto Lemförder stabilizátor i se silentblokem. Vůle byla v čepu stabilizátoru a hlavně ten silentblok byl prasklý. Ještě ho vyfotím a dám ho sem. Zatím sem dám fotku toho starého na autě. Je to číslo dílu 4 a 5 na obrázku (číslo bmw je tam pod tím vypsáno).
- Přílohy
-
- stabilizator.jpg (90.43 KiB) Zobrazeno 853 x
Když jsem měl ještě E39, tak se mi po výměně předních kotoučů (po ujetí pár tisících km) objevily vybrace, měnil jsem je asi 3x (reklamace, ATE, origo BMW, Delphi) a pořád to dělalo dokola to samý. Nakonec jsem ze zoufalství vyměnil i zadní kotouče (i když byly ještě dobrý) a světe div se, vibrace ustaly (samozřejmě ne navždy, ale objevili se až za pěkných pár desítek tisíc km).marwal píše:po výměně stále vibrují při brždění nové kotouče od BMW, ty ale budu brzy reklamovat a uvidím. Předpokládám že po vyměnění by to mělo být v pořádku. Již nyní jsem ale o hodně klidnější. Hlavně když jsem jel pomalu po hrbolech tak to dělalo šílený zvuky.