ahoj,mám malej problém u e34,tds
-jedna hadice do chladiče (ta spodní v pravo) je i po ohřátí studená
zatímco ta v levo nahoře je horká. --proč?--
teplota mi nijak nekolísá,ani v těch vedrech se ručička nehla,vše OK.
Ale myslim že mi trochu divně topí.na nohy a okna topí dost,ale prostředníma výdechama myslím míň.Navíc když prostředkem pustim studenej tak to fouká hodně a čím víc otáčim na teplo tak to přestává foukat.
může to být všechno zavzdušněním?
dělá mi to od tý doby co jsem měnil chladič na klimu a měl teda všechno vypuštěný.
Napad mě ještě termostat,ale nikdy se mi to nehřálo a na provozní teplotu to jde tak jak má.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
chlazení/topení
-
pepino píše:ahoj,mám malej problém u e34,tds
-jedna hadice do chladiče (ta spodní v pravo) je i po ohřátí studená
zatímco ta v levo nahoře je horká. --proč?--
Zavřenej termostat. Nebo vzduch v soustavě? Spíš ten termostat. Prostě většina tepla se spotřebuje a není potřeba intenzivně chladit přes velký okruh.
pepino píše:teplota mi nijak nekolísá,ani v těch vedrech se ručička nehla,vše OK.
Ale myslim že mi trochu divně topí.na nohy a okna topí dost,ale prostředníma výdechama myslím míň.Navíc když prostředkem pustim studenej tak to fouká hodně a čím víc otáčim na teplo tak to přestává foukat.
To je správně, tak to má být. Když si zvolíš jen některý výdechy (třeba prostřední), tak tam půjde jak teplo, tak zima, podle volby teploty. Když to necháš v "automatu" tak se to chová právě takhle.
pepino píše:může to být všechno zavzdušněním?
dělá mi to od tý doby co jsem měnil chladič na klimu a měl teda všechno vypuštěný.
Napad mě ještě termostat,ale nikdy se mi to nehřálo a na provozní teplotu to jde tak jak má.
...ale mělo by se to "samo" za rozumný čas odvzdušnit. Ubývá ti voda? Jestli musíš dolívat, tak je tam ještě vzduch. Jestli je jí stejně a neubývá, tak tam moc vzduchu nezbylo.