Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Nevim co mam delat...
-
- Klubové ID: 705
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem olej kastrol 15W40, protoze jsem si myslel, ze tam byl. Kazdej mi rika ze do sestivalce jsem to nemel delat. Nekteri mi rikaji, ze kdyz tam dam ted 10W40, tak se mi muze zadrit motor, ale zase jini mi rikaji, ze ne. Poradte prosim nekdo, prijde mi ze to jede s tim 15W40 nejak ztuha...
(E34 520 M50)
(E34 520 M50)
Ty nevis co tam bylo pred tim? Ja bych dal do tohohle motoru radsi 10w-40...Bambim píše:Koupil jsem olej kastrol 15W40, protoze jsem si myslel, ze tam byl. Kazdej mi rika ze do sestivalce jsem to nemel delat. Nekteri mi rikaji, ze kdyz tam dam ted 10W40, tak se mi muze zadrit motor, ale zase jini mi rikaji, ze ne. Poradte prosim nekdo, prijde mi ze to jede s tim 15W40 nejak ztuha...
(E34 520 M50)
N54 PWR
Zadřít by jsi to neměl. 10W a 15W znamená hustota oleje. Spíš jde o to, zda-li jsi před tím neměl full syntetic a ted nedáváš nižší řadu. Jinak BMW doporučuje v zimě Longlife Oils 0W-x nebo 5W-x a na léto Special oils 10W-x. Vše samozřejmě řady SAE. 15W bych fakt nedoporučoval.Bambim píše:Koupil jsem olej kastrol 15W40, protoze jsem si myslel, ze tam byl. Kazdej mi rika ze do sestivalce jsem to nemel delat. Nekteri mi rikaji, ze kdyz tam dam ted 10W40, tak se mi muze zadrit motor, ale zase jini mi rikaji, ze ne. Poradte prosim nekdo, prijde mi ze to jede s tim 15W40 nejak ztuha...
(E34 520 M50)
-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
stejnej motor - jezdím 10W-40 celoročně
Měním po cca 8000 km
Každej rád něco jiného.
Já již delší domu oleje Fina
http://www.fina-oleje.cz/motol.php3
Fina excel 10W-40
Cena dobrý, přivezli až domů
Měním po cca 8000 km
Každej rád něco jiného.
Já již delší domu oleje Fina
http://www.fina-oleje.cz/motol.php3
Fina excel 10W-40
Cena dobrý, přivezli až domů

-
- Kontaktovat uživatele:
Nechapu tvoji odpoved, nevim ze by tam psal neco jak ma postupvat pri prechodu z 15W40 na 10W40...Slid píše:předčti si znova co Ti napsal majorBambim píše:Co mam ted udelat, mam ho teda vymenit a co mam u ty vymeny udelat, asi nemuzu vylit olej mineral a hned tam dat polosyn. Existuje nejaky vyplach...

-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
vypustit starej, dat novej olej filtr a nalejt novejBambim píše:Nechapu tvoji odpoved, nevim ze by tam psal neco jak ma postupvat pri prechodu z 15W40 na 10W40...Slid píše:předčti si znova co Ti napsal majorBambim píše:Co mam ted udelat, mam ho teda vymenit a co mam u ty vymeny udelat, asi nemuzu vylit olej mineral a hned tam dat polosyn. Existuje nejaky vyplach...
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik BMW bohuPivson píše:vypustit starej, dat novej olej filtr a nalejt novejBambim píše:Nechapu tvoji odpoved, nevim ze by tam psal neco jak ma postupvat pri prechodu z 15W40 na 10W40...Slid píše: předčti si znova co Ti napsal major

Jj a nezapomen ze na nej muzes cele leto jezdit...Bambim píše:Dik BMW bohuPivson píše:vypustit starej, dat novej olej filtr a nalejt novejBambim píše: Nechapu tvoji odpoved, nevim ze by tam psal neco jak ma postupvat pri prechodu z 15W40 na 10W40..., ze tu nejsou jen sami oresi. Dekuju za odpoved... I jinym zde pritomnym...

N54 PWR
Ty woe Bambim to snad nemyslíš vážněLukas H. píše:Jj a nezapomen ze na nej muzes cele leto jezdit...Bambim píše:Dik BMW bohuPivson píše: vypustit starej, dat novej olej filtr a nalejt novej, ze tu nejsou jen sami oresi. Dekuju za odpoved... I jinym zde pritomnym...

Jinak radši ještě jednou Tvůj dotaz a odpověď
Opověď je to tučné od Majora.Bambim píše:Co mam ted udelat, mam ho teda vymenit
Bambim už to chápeš?????major píše:Neboj, rozhodně to nezadřeš. Oleje této SAE třídy sice nepatří zrovna k TOP produktům současného trhu, ale do tvého motoru jsou doporučené jako alternativa k SAE 10W-40. Nicméně na zimu tam dej alespoň nějaký ten 10W-40.Bambim píše:Nemuze se mi to nekde zadrit, nekdy to totiz tocim az do plnejch...

Prostě ten olej normálně dojeď do výměny a pak aplikuj na zimu SAE 10W-40 či 5W-40. Proplach nutný není, ale já osobně ho doporučuji. K tomu můžeš použít buď nějaký přípravek k tomuto účelu určený či tam prostě dej nějaký levnější motorový olej.
Proplachuj takto: vypus? starý olej a aplikuj proplachovací, natoč motor a nech ho tak 10-15min běžet popřípadě udělej krátkou svižnou jízdu aby se olej zahřál na provozní teplotu. Posléze ho vypus? a teprve potom vyměň olejový filtr a dej tam nový olej. To? vše
.
Proplachuj takto: vypus? starý olej a aplikuj proplachovací, natoč motor a nech ho tak 10-15min běžet popřípadě udělej krátkou svižnou jízdu aby se olej zahřál na provozní teplotu. Posléze ho vypus? a teprve potom vyměň olejový filtr a dej tam nový olej. To? vše