Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
řetěz 525tds
výdrž řetězu je idividuální, já když jsem například koupi tds tak ho mělo natrhnutý a mělo najeto 150 tis.jsou ohlasy o tom že u několik aut už i praskl.nejlépe buď rozdělat víko a nebo nechat změřit předvstřik čerpadla s časováním kde ti to ukáže jestli se časování mění pokud ano je to způsobené volným řetězem. pro po. jsou tam 2 řetězy.
To jsou zase rady..
Buď v klidu..
Řetěz vůbec neřež. Nemění se
Měl by být na doživotí vozu.
Také jsem se ptal v BMW po kolika ho měnit.
S úsměvem mě technik usadil do křesla se slovy: dělám servis BMW 21 let a zatím jsem viděl přervanej řetěz pouze jednou. A to u nějaký silně nabuzený a načipovaný eMkový káry.
Klídek, pohoďka

Buď v klidu..

Řetěz vůbec neřež. Nemění se

Také jsem se ptal v BMW po kolika ho měnit.

Klídek, pohoďka

není to s tím řetězem až tak růžové jak jsi představujete.jen se kouknite na německou stránku e34 a tam se dočtete zajímevé věci. řetězy u bmw mají tu nevýhodu že jsou jen jednoduché (jak na kole).mercedesy maj dvojitej,ten je opravdu ne celý život.u tds s tím bývaj problémy třeba omegy hodně trpěli na natažený rozv. řetěz.je fakt že žádné doporučení na výměnu není a řetěz většinou vydrží stejně jak motor ale jsou vyjímky které nelze brát na lehkou váhu.
promin,ale nevěděl jsem že se u nás BMW servisuje 21 let, to už za komančů u nás jezdilo tolik BMW?Maxiczech píše:To jsou zase rady..![]()
Buď v klidu..![]()
Řetěz vůbec neřež. Nemění se![]()
Také jsem se ptal v BMW po kolika ho měnit.S úsměvem mě technik usadil do křesla se slovy: dělám servis BMW 21 let a zatím jsem viděl přervanej řetěz pouze jednou. A to u nějaký silně nabuzený a načipovaný eMkový káry.
![]()
Klídek, pohoďka

Tak tak. Opravdu to nelze podceňovat. Řetěz opravdu není u TDs dvouřadý. Určitě nebude nezničitelný, jak jsem na to koukal tak bude domazáván pouze broděním a něco se na něj dostane i od vačky. Což je sice standartní řešení, ale v případě jednořadého řetězu ne zcela nesmrtelné. Odhaduji životnost tak na 500-600 tis.km. V případě nešetrného zacházení i méně. Tudíž pokud se již ozývá a napínák už nestačí plně vymezovat vůle, tak mu výměna rozhodně neuškodí. Pak je třeba vyměnit i ozub. kola a vodící lišty.tds píše:není to s tím řetězem až tak růžové jak jsi představujete.jen se kouknite na německou stránku e34 a tam se dočtete zajímevé věci. řetězy u bmw mají tu nevýhodu že jsou jen jednoduché (jak na kole).mercedesy maj dvojitej,ten je opravdu ne celý život.u tds s tím bývaj problémy třeba omegy hodně trpěli na natažený rozv. řetěz.je fakt že žádné doporučení na výměnu není a řetěz většinou vydrží stejně jak motor ale jsou vyjímky které nelze brát na lehkou váhu.
Seš dobrý vydláblo.tds píše:promin,ale nevěděl jsem že se u nás BMW servisuje 21 let, to už za komančů u nás jezdilo tolik BMW?Maxiczech píše:To jsou zase rady..![]()
Buď v klidu..![]()
Také jsem se ptal v BMW po kolika ho měnit.S úsměvem mě technik usadil do křesla se slovy: dělám servis BMW 21 let a zatím jsem viděl přervanej řetěz pouze jednou. A to u nějaký silně nabuzený a načipovaný eMkový káry.
![]()
Klídek, pohoďkanavic pokud by dělal ten mechoš někde na západě tak pochybuju že by se z tama vracel do českého servisu za 20 tis. hrubého
ale to jen tak na okraj.

Hmm.., díky za poučení. Bohužel právě u řetězu je to tak strašně individuální, že nemusíš naprosto nic pozorovat, vemeš za to a řetěz povolí. Málo kdy se hlasitě loučí, jako třeba kardan nebo diferák, či ložiska kdekoliv.major píše:No víš Maxi on většinou ten řetěz před tím než praskne dává pár km dost nahlas najevo, že už by chtěl vyměnit. Chce si to jen všímat cizých zvuků z motoru.Maxiczech píše:Podceňovat![]()
![]()
Pokud řetěz praskne, tak je vymalováno. Tomu nelze nijak předejít. Tudíž to půjde těžko podcenit![]()
Únava materiálu.
Maxiczech píše:Seš dobrý vydláblo.tds píše:promin,ale nevěděl jsem že se u nás BMW servisuje 21 let, to už za komančů u nás jezdilo tolik BMW?Maxiczech píše:To jsou zase rady..![]()
Buď v klidu..![]()
![]()
Klídek, pohoďkanavic pokud by dělal ten mechoš někde na západě tak pochybuju že by se z tama vracel do českého servisu za 20 tis. hrubého
ale to jen tak na okraj.
Sorry, že jsem si od něj nevyžádal životopis, abych ho takovejdlem debilům mohl předložit.