Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jakou koupit E34??? poraďte prosím

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Matej

#1 Příspěvek od Matej »

Chtel bych spíš benzín takže 520,525,530,535
pro jaký model se mám rozhodnout a na co si dát pozor??
nevadi když auto bude mit přez 200tis km??
a jaký rok hledat??
předem děkuji za rady
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

525 24V vanos 192 PS
Dělalo se od 9/92
čím mladší tím lepší, ale hlavní hledisko je stav
pozor na původ auta
pokud bylo o auto starano, tak 200 tis nevadí
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RedBaron »

525i 24V , 535i , 540i podle chuti a naditosti peněženky. Km ani rok u E34 nedoporučuju sledovat, nemá to cenu. Hlavní je stav kastle, podvozku, motoru, převodovky a interiéru.
Matej

#4 Příspěvek od Matej »

a na všechny motory se dobře shaní díly??
docela mě překvapilo že 535i nemá zase o tolik větší výkon než 525i 24V
vyplati dražší provoz za ten větší krou?ák?
Matej

#5 Příspěvek od Matej »

*vyplatí se..
unregistered

#6 Příspěvek od unregistered »

Mám 2.5 24V a výkon naprosto dostačuje, navíc se dostaneš do nižší sazby povinného ručení, ale to je většině lidí u ... Nárůst výkonu u větších objemů už není tak markantní, podle mě je 2,5 asi tak nejvýhodnější v poměru spotřeba / výkon / objem...
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RedBaron »

Matej píše:a na všechny motory se dobře shaní díly??
docela mě překvapilo že 535i nemá zase o tolik větší výkon než 525i 24V
vyplati dražší provoz za ten větší krou?ák?

535i není žádná vysokootáčková pila, ale charakter toho motoru je velice příjemnej, přirovnal bych ho k novější 328i. Dobrý průběh výkonu bez výraznějších špiček. Další nárůst výkonu je u 540i a ten je znatelnej velmi dobře, to mi věř. Ta je ale určená hlavně na dálkové cestování, já když jsem začal jezdit městský provoz a pod 17 jsem se prostě nikdy nedostal, přestala mě hodně rychle bavit. Na dálku si ševelí a žere do 12 litrů a? jedeš 90 nebo 200, předjedeš s přehledem i idioty, kteří ti budou přidávat plyn a se spotřebou se dá i níž (rekord 4 lidi, běžící klima, 8.7 l/100 km), ale to víc koukáš na palubní počítač než na silnici, což je velmi nezdravé :)
Rendis

#8 Příspěvek od Rendis »

jojo.Red baron kdysi jednu 540 prodával....byl to nádherný kousek!!!
Matej

#9 Příspěvek od Matej »

někdo mi kdysi řikal že 535 6V žere skoro stejne jako 525..
máte s tim někdo zkušenosti??
já bych taky nejradši 525i 24V ale koukal jsem že silnejší motory se daj sehnat za stejný peníze v lepšim stavu a s lepší výbavou

a ještě jedna otázka: samosvor měli všechny sériově? Teď jsem měl Sierrku a ta byla bez něj a byla to tragedie co se týče adheze zvlas? v zimě
ajfel

#10 Příspěvek od ajfel »

Matej píše:a ještě jedna otázka: samosvor měli všechny sériově? Teď jsem měl Sierrku a ta byla bez něj a byla to tragedie co se týče adheze zvlas? v zimě

touring a ix jo (M5 nevim, asi jo, ale o tu se tu nejedna ...)
... ostatni ne
petr
Matej

#11 Příspěvek od Matej »

a mate nekdo E34 bez samosvoru? jak to jezdi? Podle me to musi mit nevypocitatelne reakce..
pepus

#12 Příspěvek od pepus »

Matej píše:a mate nekdo E34 bez samosvoru? jak to jezdi? Podle me to musi mit nevypocitatelne reakce..

:lol: nevypocitatelne reakce mam obcas ja, ale TDSo samosvor nema (nebo ho predemnou dobre taji) a chova se docela predvidatelne :lol:
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RedBaron »

Matej píše:a mate nekdo E34 bez samosvoru? jak to jezdi? Podle me to musi mit nevypocitatelne reakce..

Blbost, jezdí se s tím v naprostý pohodě, vylekat tě naopak může spíš auto se samosvorem, když nevíš, jak se k tomu chovat. Jestli chceš driftovat, budeš stejně potřebovat samosvor novej nebo repas.
Matej

#14 Příspěvek od Matej »

ani mi tak nejde o drifty ale o tu adhezi v pomalých zatáčkách a na kluzkym povrchu. Třeba pri rozjezdu do zatáčky jsem s otevrenym dif.. vždycky myslel že se přeskočim.. zrychlení žádný, prokluz kola, a když se zatáčka rovnala tak to akorad ustřelilo. (např. křižovatky) A nesčetněkrát jsem si za zimu řikal: kdybych tak měl samosvor, třeba bych alespoň vyparkoval bez lopaty, stačilo když mi někdo přez noc plivnul pod levy zadni kolo a ja jsem se rano 10minut houpal než jsem vyparkoval.. Divim se že nemáte stejný názor. Samozřejmě má samosvor i nevýhody.. ale když má svornost 25% tak si myslim že ty nevýhody nejsou moc patrný. Zajímalo by mě jaký dif. je u E34 nejčastější?? Myslíte teda že většina lidí jezdí bez samosvoru?? A výměna dif. je nákladná??
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RedBaron »

Můžu tě ubezpečit, že samosvor, jaký používá BMW, je ti na sněhu a ledu houby platnej. Zkoušel jsem to na dvou různých autech a mluvil o tom i se Savkou, kterej by o tom teoreticky mohl něco vědět. Na suchým asfaltu nebo mokru jsem se mohl točit dokola, dělat okamžité otočky a pálit dvě tlustý černý čáry do povrchu, ale jakmile je rozdíl trakce mezi stranami větší než 50%, točí se bohužel jen jedno kolo jako u normálního diferáku. Vlez si jedním kolem na písek a druhým na čistej asfalt, dupni na to a zkus si to. To kolo na písku se může uškvařit a to na asfaltu se na něj klidně kouká. Jinak kdybys to myslel opravdu vážně, v GB se dá objednat šnekový Quaife ATB skoro do všech starších BMW, stojí kolem 70 tisíc. Jel jsem s tím ve Focusu RS a aby předokolka tahala s takovou vervou ne ven, ale dovnitř zatáčky, to jsem ještě nezažil. Pár lidí si tady nechalo repasovat ty originální samosvory a samozřejmě, že novej je lepší než starej, tak se zkus pozeptat třeba Hanze.
Matej

#16 Příspěvek od Matej »

OK díky. Vždycky jsem měl slova BMW a SAMOSVOR spojeny.. Proto by mi asi chybel. Ale při koupi na něm teda trvat nebudu.. Ještě jedna otázka: Měli E34 nějaky stabilizační kontroly?? Od jakyho roku? A nekdo tu psal že jsi měl 540ku.. S čim jsi byl víc spokojený s 540 nebo 524tds? A proč jsi jí prodával? Cena provozu?
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RedBaron »

Prachy, v práci už to dávno nejni, co to bejvalo a navíc mám dalšího koníčka, kterej taky neni zrovna levnej - fo?ák. Když klikneš dole na ty obrázky, proklikneš se do mojí galerky.

Spokojenej jsem byl s oběma auty, ale zatímco 524je nenáročnej starej a vcelku pohodlnej povoz, tak 540i je takovej král silnic s neutuchajícím zrychlením, k tomu patří sedmnáctky, široký gumy, větší opotřebení podvozku, dražší díly, větší spotřeba a finančně ten provoz vychází zhruba na dvojnásobek. Prostě zdánlivě stejná řada, ale v podstatě dva úplně odlišný světy. Taky finančně samozřejmě. Dobře si koupi rozmysli a kupuj co nejlepší kousek. A když do něj dáš 100, měj dalších 50 na kopici připravenejch pro strejčka příhodu, s rozpočtem "natěsno" jsem se už potýkal a není to zrovna ono, rozhodovat se jestli nový tlumiče nebo se najíst :?

ad. samosvor, netvrdím, že lamelový samosvor od ZF je úplně na houby, ale má svoje nedostatky, jako ostatně všechno.
pepus

#18 Příspěvek od pepus »

Matej píše:S čim jsi byl víc spokojený s 540 nebo 524tds?

jen tak pro upresneni, je 524td, 525td a 525tds... jestli to nahodou nebyl jenom preklep :)
Matej

#19 Příspěvek od Matej »

s tema naftákama se omlouvam vim že byly 524 a 525 ale nevedel jsem že byly všechny tds :oops:
Tak díky kluci za radu, až něco pořídim tak ukážu fotky zatim čau a díky
Matej

#20 Příspěvek od Matej »

Jo a ty fotky jsou fakt hezky např: Arch Bridge in Usti nad Labem (CZ)
:D :D :D :D
Odpovědět