Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ulomená páčka u dveří

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
spiti

#1 Příspěvek od spiti »

Zdar vespolek,
u e39 z r97 se mi ulomila páčka kterou se zevnitř otvírají dveře řidiče. Tak jsem jí i s "miskou" vyndal, koupil novou a ouha, netuším jak jí tam dát zpět :( Neznáte někdo postup jak to nandat?
Dík moc
Vasek70

#2 Příspěvek od Vasek70 »

Ahoj

Řeším naprosto stejný problém.
Tedy, jsem teprve na začátku celého procesu - v tuto chvíli mám ulomenou páčku a dveře si zevnitř otevírám stažením okénka a přes venkovní kliku - tfuj, nic pohodlné a celkem ponižující... :?

No a teď:
- kde jsi koupil (BMW, vrakáč, ...) a za kolik
- koupil jsi celou "misku", nebo jen páčku?
- nezkoušel jsi přehodit páčku ze zadních dveří?
- přišel jsi na to, jak to roz a následně smontovat? Nebo jsi to přehodil na servis?
- jestli jsi to dělal sám, poradíš nějaké fígle?

Díky za odpovědi.

Pokud čte někdo, kdo má doma díl na prodej, tak prosím nabídku do pošty...
...děkuji!
hiteck

#3 Příspěvek od hiteck »

JJ,tak tohle už sem taky řešil :D Je to jednoduchý,misku a kličku zapasneš do sebe a zezadu tam vtlačíš zakončení lanka od dveří..ty kličky maj ale různý zakončení,já vyndal kličku z 525tds combika so svýho 525tds sedanu a měla trochu jinej konec.Ale kousek sem ubrousil a pak to pasovalo a do těď to funguje
TomBrno
Klubové ID: 2317

#4 Příspěvek od TomBrno »

Jo řešil sem uplně to stejný, páčku sem tam zatím dal ze zadních dveří (málem sem si u toho vypíchnul oko šroubovákem když sem napínal to lanko abych ho chytnul do té páčky :twisted:) co sem koukal tak sou snad jen dva typy těch páček.

Spíš mě udivilo že takovej odlitek praskne... a když teď koukám že to není u mě vyjímka tak je to fakt divný.
TomBrno

#5 Příspěvek od TomBrno »

Jo a jak to tam namontovat zpět tak nejlepší je:

kousek drátku tenkýho nebo provázku pevnýho, smičkou chytíte ten bovden ve dveřích. pak ho musíte co nejvíc vytáhnout ven ten bovden tím drátkem až se vám povede to očko na bovdenu zaháknout do té páčky, jak to tam chytíte tak celá páčka i s miskou tam už zapadnou samy a stačí už jen zašroubovat šroubek.

myslím že tohle na servis opravdu neni :wink:
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brátn Moderátor »

já snad prasknu smíchy :lol: vy z takový kraviny uděláte story,

páčka se nasazuje tak, že jí bez tapeců nasadíte na dveře za ten háček a při nandávání tapeců ji provlečete šikmo dírou, žádný rvaní bovdenu bez kliky!
pak jen usadíte do ideální polohy přitáhnete černý křížový šroubek a plastovou krytku a pokud neotevírá stačí potáhnout směrem k pantům a tím se nasadí konec bovdenu do plastového pouzdra a pak přitáhnout, rvaním za ten bovden si koledujete že buď urvete držák toho bovdenu na předních dveřích a nebo přervete bovden
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
TomBrno

#7 Příspěvek od TomBrno »

hehe tak to je ftipný... přece si nemyslíš že kvuli klice budu zdělávat celý tapecy? když stačí vytáhnout kousek ten bovden a je to tam ani ne za půl minuty... tím "rvaním" sem samozřejmě nemyslel že to vyrveš ale jen vytáhneš tak jak to jde a jak to je potřeba :DDDD taky by se ty dveře daly sundat celý a provést to v dílně na ponku :wink: :twisted:
Vasek70

#8 Příspěvek od Vasek70 »

Díky moc za postupy, ale primárně to vyzkouším bez demo táže tapecu. Nějak se mi nechce oddeklovávat celé dveře, když to (alespoň teoreticky) jde udělat i jednodušeji.
Každopádně jste mne přesvědčili, abych páčku ze zadních dveřích nepřehazoval dopředu, ale počkal si až na tu novou.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Brátn Moderátor »

ajo, no tak pokud nesundáváte tapece dolů už předtím tak to potom jo, ikdyž tapec drží právě na tom šroubku co je klika a potom okolo nacvaknutý, takže práce na minutu, tak jen jednu radu na konci toho bovdenu je bílá plastová úchatka, která ten bovden drží, pokud se zlomí, klika neotvírá, tak kdyby se to někomu povedlo, tak chyba je většinou tam :wink:
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Odpovědět