Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
divnej zvuk pri studenym startu..
-
- Klubové ID: 449
Zdravim..
mam 2,5i 24V ... motor bezi super, krasne tahne, zadne kolisani..
ale
pri studenym startu se ozve na 1-2s hodne divnej zvuk.. (podobnej zvuk je casto slyset od motoru Subaru Legacy - takova hranata 4kolkova krabice z japonska).. po 2s uz motor bezi OK a nic slyset neni.. po novem nastartovani take ne..
co by to mohlo byt?
dik
ale
pri studenym startu se ozve na 1-2s hodne divnej zvuk.. (podobnej zvuk je casto slyset od motoru Subaru Legacy - takova hranata 4kolkova krabice z japonska).. po 2s uz motor bezi OK a nic slyset neni.. po novem nastartovani take ne..
co by to mohlo byt?
dik
-
- Klubové ID: 73
že by hydroštely?toretto píše:Zdravim..
ale
co by to mohlo byt?
dik

-
rozhodne bych to nepopsal jako cvakani.. spis jako treni dvou pevnych materialu o sebe.. (nekovu)divinol píše:HYDRAULICKÁ STAVÍTKA VENTILŮ,MÁM TEN PROBLÉM TAKY,V LÉTĚ JE CELKEM KLID ALE V ZIMĚ TO TRVÁ DÉLE,TAKOVÉ CVAKÁNÍ.....

ale kdyby to bylo ono, tak co s tim, na co to ma vliv, co se muze stat..? podrobnosti..?
-
jsem se do toho zaposlouchal (no ale zkuste si to kdyz to dela 1-2 vtreiny a pak cekat nez motor uplne vystydne)..matal píše:Pokud to není cvakání, tak by to mohl být ten klínový řemen, zkontroluj si jak ho máš volný..
je to takovy jakoby treni a je v tom i cvakani.. klinak to asi neni.. kontroloval jsem ho a i ten zvuk je jinej nez delaj klinaky..
zkusim to nahrat diktafonem a dam to sem..
-
tuhle vetu beru zpet.. ted v te zime se to zhorsilo a cvaka to..toretto píše:rozhodne bych to nepopsal jako cvakani.. spis jako treni dvou pevnych materialu o sebe.. (nekovu)

otazky: jestli to jsou hydrostely, muze se neco stat motoru? Jak do toho zasahuje VANOS? Kdyz oprava - ceho a kolik penez

dik..
btw. diktafon v mobilu je na tyhle veci nepouzitelnej.. je to z nej nerozpoznatelny..
-
no praveze to je tesne po vymene..Zave píše:jak si na tom s vymenou oleje? pry se to ma trochem zklidnit po vymene tak to prubni..
..auto mam necelej mesic a olej jsem menil temer hned, takze nevim.. kazdopadne kdyz jsem ho kupoval tak jsem si toho nevsiml - zda se ze se to ted zhorsuje - ale taky to muze byt tim, ze se vyrazne ochladilo..
mozna taky tim, ze tam mozna dali jinej olej nez tam byl..

- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě jestli to je jen na začátku u studenýho motoru, tak bych se přikláněl k většinovému názoru a to hydroštely, popřípadě, ale to myslim by nedělallo jen 2-3 s koukni na napínák řetězu(tedy pokud nemáš řemen). Ale ty hydroštely si párkrát cvaknou, než tam pumpa nacpe olej 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
no.. nejenom pro tebe..!divinol píše:to je právě to,...pokud se domnívám správně tak je tam 24 zdvihátek,prý se dá sehnat za 600,-kus,(nové)....obávám se,že moc navíc dohromady nedám...kdoví jestli vůbec na to schrastím prachy,pro mne je to dost....

Jen me stve, ze sem nenapise nikdo, kdo se v tom vyzna - a takovi lide tu jsou..!

-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
Hele jak jsem psal, kdyz olej stece tak proste vterinku ci dve trva nez se dostane az nahoru.
Kdyz jsi uz v ten den jel tak to nedela, ze? nechas pres noc a udelat to ze?
Ja bych v tom zase takovou vadu nehledal.
Hele fakt nevím, takovej odborník nejsem.
Když to odvezš do servisu a nebude to znamej ci tak tak ti budou samozrejme tvrdit ze jsou KO
Kdyz jsi uz v ten den jel tak to nedela, ze? nechas pres noc a udelat to ze?
Ja bych v tom zase takovou vadu nehledal.
Hele fakt nevím, takovej odborník nejsem.
Když to odvezš do servisu a nebude to znamej ci tak tak ti budou samozrejme tvrdit ze jsou KO