Já ti to říkal, jsem si na 99,9% jistý, že 2,0i a 2,5i mají stejné převodovky, rozdíl v převodech je až u diferáku, moje 320i s motorem 2,5 a diferákem z 2,0 jela na V-max jako 2litr, prostě u 215km/h zasahoval omezovač toček
To já bych bral tu z 520 kde je převod na pětku 0,81. Chci mít větší maximálku a měnit dva diferáky se mi nechce a navíc mám pocit, že na ix dělali jen jeden převod. Takhle mám při 6500 otáčkách 230 km/h tachometrových a pak na dálnici při 200 se ten motor moc honí.
myslite ze to bude takovy extra rozdil kdyz tam soupnu z dvaapule? rek bych ze na maximalce to prida treba 10km/h, tim padem u nizsich stupnu rozdily moc nebudou... ne?
Nevim jak u rychlosti, ale u jednoho nejmenovaneho francouzskeho auta jsme museli vymenit prevodovku a to z dvoulitru benzinu na auto, kde je 1,8 motor a spotreba sla nahoru o cca 2 lt/100 km takze tim moc usetrit nejde. Kazdopadne to auto je tago a jezdi po meste, takze delsi kvalty jsou uplne spatne
Jo na vasem Renoá? no ja bych tam dal origos na 2 litr, ale tu dvaapulovou mam za pusu... no a ta co tam mam ted tak nevim jestli je spatna, nebo poradne neodpina spojka...
margos píše:kazdopadne to posune spotrebu, muzu potvrdit z vlastnich zkusenosti, nedoporucoval bych to
Posune, ale jen na dálnici, když jsem jel "kládu", jinak jsem jezdil klidně 60km/h na 5. kvalt (s kratším diferákem) a vzalo si to o litr až 2 míň, záleží na stylu jízdy, vozovce, atd...
Nemůžeš taky srovnávat Rencka s bawem
Za prve, bych prvni vyresil spojku, a pak bych teprv sel do prevodovky.
Spojka dela opravdu hodne, me nova spojka vyresi dost problemu kolem razeni (proto ji delam novou na kazdem aute)
Za druhe bych spis dal do 525 prevodovku z 520 nez naopak.
520 jede v uz v zakladu nic moc a pokud tam das tu jinou skrin tak budes jen zklamanej.
Ja nejsem pro zadne dodatecne koumani v techto vecech, oni na tom koumali uz dost dlouho soudruzi v Mnichove....