Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Stěrače

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ali-c »

Mam docela zajímavej problém. Zdá se mi, že mam nějaký divný cykly stěračů. Na první stupeň jde stěrač pomalu s delší prodlevou, na druhý stupeň pomalu s kratší prodlevou a na třetí stupeň už mi jedou hrozně rychle a pořád. Nemělo by tam bejt něco mezi? Aby to jelo rychlostí jako u dvou prvních stupňů ale pořád? Docela mě to štve.
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

me to nikdy nevadilo :-) pokud ti to tak vadi zapinej si je "manulne" (packou dolu) ;-) :lol:
tds

#3 Příspěvek od tds »

zdar nevím jak ty ale já mám 1stupeň cyklovač a můžu si zvolit délku cyklu sám tak že zapnu na 1 stupeň potom vypnu a tím jak to je dlouho vyplý tak nastavuji dobu cyklu.potom vrátím zpět do pol. 1 a je to.ale cyklus se mění v závislosti na rychlosti čím rychleji tak rychleji.pokud zastavím tak je cyklus pomalej. na 2 stupeň to stírá neustále ale jakmile zastavím tak je tam cyklus rozjedu se a zase stírá. na 3 stupeň to stírá rychle i když zastavím..
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ali-c »

Fakt mi to docela vadí. Když totiž neni úplnej slejvák ale normálně prší, tak buď to nebere, nebo lítá stěrač jako splašenej. Kdyby se dala měnit ta prodleva, tak by to bylo v cajku.
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ali-c »

tds píše:zdar nevím jak ty ale já mám 1stupeň cyklovač a můžu si zvolit délku cyklu sám tak že zapnu na 1 stupeň potom vypnu a tím jak to je dlouho vyplý tak nastavuji dobu cyklu.potom vrátím zpět do pol. 1 a je to.ale cyklus se mění v závislosti na rychlosti čím rychleji tak rychleji.pokud zastavím tak je cyklus pomalej. na 2 stupeň to stírá neustále ale jakmile zastavím tak je tam cyklus rozjedu se a zase stírá. na 3 stupeň to stírá rychle i když zastavím..
Tak to máš dobrý. Už jsem ten cyklovač taky zkoušel, ale nezadařilo se. Ještě to zkusim, jestli to jde měnit. Ale každopádně ten druhej stupeň mi jede pořád stejně. Jenom mě tak napadlo, že mi teď nešel nějakou dobu tacháč. Možná to bylo tim! Musim to zkusit.
fornax

#6 Příspěvek od fornax »

ali-c píše:
tds píše:zdar nevím jak ty ale já mám 1stupeň cyklovač a můžu si zvolit délku cyklu sám tak že zapnu na 1 stupeň potom vypnu a tím jak to je dlouho vyplý tak nastavuji dobu cyklu.potom vrátím zpět do pol. 1 a je to.ale cyklus se mění v závislosti na rychlosti čím rychleji tak rychleji.pokud zastavím tak je cyklus pomalej. na 2 stupeň to stírá neustále ale jakmile zastavím tak je tam cyklus rozjedu se a zase stírá. na 3 stupeň to stírá rychle i když zastavím..
Tak to máš dobrý. Už jsem ten cyklovač taky zkoušel, ale nezadařilo se. Ještě to zkusim, jestli to jde měnit. Ale každopádně ten druhej stupeň mi jede pořád stejně. Jenom mě tak napadlo, že mi teď nešel nějakou dobu tacháč. Možná to bylo tim! Musim to zkusit.
Tak jestli ti nejede tacháč, tak pro cyklovač v podstatě stojíš a proto ti na druhý stupeň taky cykluje a nestírá pomalu 8)
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ali-c »

Jasný. Tak už se těšim na propuštění z práce abych to zkusil. Zatim dík. Tahle varianta mě fakt nenapadla.
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mkalous »

No tak to já mám naprosto stejnej system.... jen si nejsem jistej s tim casovacem cyklu na prvni rychlost..... to budu muset jeste vyzkouset, ale myslím si, ze tahle vymozenost mi chybí.... ale hodila by se mi.... kdyz mi bude chybet to casovani na prvni rychlost, jak to tam origo dotlacit???
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ali-c »

Tak to bylo fakt tim tachometrem. Teď mi to opravdu při jízdě stírá pořád na 2. stupeň. A ten cyklovač taky jde nastavit. Holt si budu muset uvědomit, že když nepude jedna věc, může to mít spojitost i s něčím jiným.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mkalous »

ten cyklovač byl standartem, nebo jen na přání?? a je to na páčce nějak vidět (třeba jinačí vyobrazení tech symbolů na páčce)??
ja jen, abych nezkousel jak trubka a ono to cyklovač nemělo
:lol:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od skautik Čestný člen »

naprani aspon u e36 :)
voko21
Klubové ID: 151
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od voko21 »

Mam základní výbavu u E34 a cyklovač tam u stupně 2 mam.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mkalous »

cyklovac u stupne dva??? ja myslel, ze je jen u stupne jedna. stupen dva je neustale stirani a stupen tri by mel byt rychlo stirani...ne?...... a navic, musim zjistit, jestli cyklovac vubec mam :lol:
voko21
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od voko21 »

mkalous píše:cyklovac u stupne dva??? ja myslel, ze je jen u stupne jedna. stupen dva je neustale stirani a stupen tri by mel byt rychlo stirani...ne?...... a navic, musim zjistit, jestli cyklovac vubec mam :lol:
Už je to výše popsané:
1.stupeň - pomalé neustálé stírání
2.stupeň - rychlé stírání za jízdy, při zastavení se přehodí na 1.stupeň
3.stupeň - stírá to jak blesk :)
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mkalous »

jo,jo, presne tak...
1.stupen- pomale stirani s prestavkama, pri zastaveni jsou ty prestavky delsi..
2.stupen- klasicke neustale stiranii bez prestavek, pri zastaveni stupen cislo jedna..
3.stupen-rychle stirani, pri zastaveni stupen cislo 2.

a ted, cyklovac by mel byt jen na prvnim stupni (za jizdy), kde mohu menit velikost tech prestavek mezi stiranim, ne???
voko21
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od voko21 »

mkalous píše:jo,jo, presne tak...
1.stupen- pomale stirani s prestavkama, pri zastaveni jsou ty prestavky delsi..
2.stupen- klasicke neustale stiranii bez prestavek, pri zastaveni stupen cislo jedna..
3.stupen-rychle stirani, pri zastaveni stupen cislo 2.

a ted, cyklovac by mel byt jen na prvnim stupni (za jizdy), kde mohu menit velikost tech prestavek mezi stiranim, ne???
No mě to u 1. a 3. stupně nemění tempo. Cyklovač mě to mění jenom u 2. stupně.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mkalous »

no, me to tedy meni na vsech trech stupnich... ted jen nejak vyzkouset, jestli funguje to nastavovani te prodlevy pri stirani na prvni stupen pri jizde......
vyzkousime, uvidime.... :lol:
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RedBaron »

Dolů mi to jednou stírne.

1. stupeň nahoru mi to stírá s přestávkou 3 vteřiny. Když ho zapnu, koukám, kdy to zase potřebuje stírnout a zjistím, že až za 7 vteřin, tak páčku přesunu znovu do této polohy za těch 7 vteřin a už ji tam nechám. Stěrače si to pak pamatují a až do opuštění této polohy setřou přední sklo každých 7 vteřin. Při rychlosti menší než 5 km/h interval setření zdvojnásobí.

2. stupeň stírá neustále, ale klidně, při rychlosti menší než 5 km/h přepne na 1. stupeň s třísekundovými intervaly

3. stupeň stírá neustále, ale jako šílenec, řekl byc, že je to horší než lepší. Při rychlosti menší než 5 km/h přepne na 2. stupeň.
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Doktor1 »

Dnes jsem to zkousel a funguje mi to taky,Vubec jsem nemel ani tuseni ze to ta potvora umi 8)
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od darmon »

jednodusse, prectete si ten zkurvenej manual :)
Odpovědět