Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nestartuje mi auto

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Zave »

Cau. Tak dnes sem rano sedl do auta ze pojedu pryc no a ono nic... Nenastartoval sem... :cry: Je to ve vytapene garazi, takze zimou to neni. Jo a vcera sem tam vpohode zajel a to to stalo venku na mrazu... Kdyz se pokousim ted nastartovat tak se starter toci, motor taky ale nechyta to... :cry: Poradte prosim!!! :cry:
tds

#2 Příspěvek od tds »

Zave_M50 píše:Cau. Tak dnes sem rano sedl do auta ze pojedu pryc no a ono nic... Nenastartoval sem... :cry: Je to ve vytapene garazi, takze zimou to neni. Jo a vcera sem tam vpohode zajel a to to stalo venku na mrazu... Kdyz se pokousim ted nastartovat tak se starter toci, motor taky ale nechyta to... :cry: Poradte prosim!!! :cry:
může to být tisíc a jedna věc.. podávací čerpadlo, kabel na rozdělovači,navlhlé víčko roz.,visející relátko,kdekoli upadený drátek motor v pi.. atd..
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

To samý se mi stalo u P 924, stálo pěkně v garáži a když jsem to chtěl zase protáhnout, tak hudluju hudluju a nic. Mělo to zkuk, jako kdyby to občas zapálilo v jednom hrnku. To znamená jako 1. poodšroubuju kovový vedení od (Benzinverteiler), naštěstí jen 4 :) a poprosil jsem někoho, a? mi jde otočit klíčem. Benál valil proudem, tím to teda nemůže být... Takže za 2. elektrika, vyšroubuju svíčku, pěkně mokrá, test jestli hází jiskru a ono nic... Takže náročné hledání chyby... Pak jsem někdy zjistil, že podložka pod matičkou kostry (zároveň to drží nějakou řídící jednotku Bosch K-Jetronic) je pěkně zarezlá, takže není kontakt...
A teď to bylo už jednoduchý, oškrabat rez z kontaktu na kastli, nakonzervovat, zdravou podložku, vyčistit svíce a naprázdno protočit motor, aby se ten bordel z válců dostal ven. Pak svíčky z5, faje na ně a ejhle, motor naskočil téměř na po 1. :)
Toď zkušenosti s elektrikou našich "bratrů" :lol: Ale u bawa by se tohle nemělo stát, tam je přece elektrika daleko dokonalejší a je tam Motronic...
Borec
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Borec »

co takhle napsat co si zkousel a co si zkontroloval a co sviti na palubce kolik ma batrie atd...

Jinak je to 1000:1
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

já vím co s tím máš!
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Já taky :) chyba je někde v elektrice, když jsou uchlastaný svíčky... Vyšroubovat, vyčistit, pak zkusit jestli házejí jiskru, ale tady nevím přesně jak, cívka je na každé faje, která je přišroubovaná k hlavě motoru, nasazená na svíčce... Napadá mě, co takhle přišroubovat 10kou šroubkem k cívce kontakt, na 2. a 6. válci myslím je kovovej kontakt dodatečně přišroubovanej, cívku nasadit na vyšroubovanou svíčku, položit ji někam na hlavu, aby měla svíčka kontakt a poprosit někoho, aby zkusil startovat, svíčka by měla jiskřit...
Zlatý 60. a 70. leta, tam člověk objeví závadu hned, proto jsem si taky pořídil M30, kde je jedna centrální cívka a rozdělovač, od kterého jdou kabely ke každé svíčce jednotlivě :)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Zave »

RuDoSh píše:já vím co s tím máš!
To ja taky... mam to polamany... 8) :lol:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

Jo jinak benzim do toho jde, jde totiz citit nespaleny benal z vyfuku. Tak jdu vycistit svicky a zkusit esi tam de jistra...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

prave sem vytahl svicky, ocislil je v benzinu a vyfoukal kompresorem a vratil z5 a natocil sem to a asi po 15s startovani to chytlo a asi za 10sekund nepravidelneho chodu to zhaslo a uz sem vymlatil baterku, tak se to pokusim roztlacit... takze jiskra jde a palivo taky... tak doufam ze to bylo tema zasranyma svickama... Bylo na nich pekne cerneho bordelu... :oops: Musim koupit nove...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Víš vůbec kdy byly měněné? Svíčky se mění pravidelně po 30k km, to je první věc co dělám, když koupím nový (styrý) auto, náplně, svíčky :)
Nemáš totiž doklad, kdy byly naposled měněné... (pokud to není zrovna dotažené z rajchu s "lückenlos Scheckheft ;) )
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od patras Čestný člen »

kua jardo ... se nauc cesky ja tem tvejm skopcackejm vyrazum prd rozumim :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

Tak to bylo svickama... sem je vytahl a bylo na nic asi milimetr cerneho bordelu... :oops: :lol: No a jak mi to pak nechtelo jet po tom vycisteni tak to bylo tim ze to bylo strasne zachlastane... No roztahly sme to na ulici, asi 200metru to jelo jak hovno na par valcu, ale pak se to chytlo a uz je ready... :wink: jo jinak ted to jede mnohem lip... 8O Rek bych ze je to tema svicama... Jak to bylo zasrane tak to je ted rozdil dost... Koupim nove... :wink:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Proč už se nedají mazat nepovedené příspěvky? Chtěl jsem ho upravit a nějak se nepovedlo...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

patras píše:kua jardo ... se nauc cesky ja tem tvejm skopcackejm vyrazum prd rozumim :)
Voe, ty nevíš co je "lückenlos Scheckheft"? Asi jsi nikdy nekupoval bawo v rajchu, páč to je plná serviska, ani jedno pole nevynechaný ;)
Já to píšu v rajchštině, páč se to v češtině špatně vyjádřuje a pak aby mě porád někdo neotravoval s překladem, nemám to těm dotyčným za zlé, modrým vždycky rád pomůžu, ale jak je toho moc, tak už člověk zapomíná na své povinnosti ;) Takže pro všechny: učte se "jazyk svých mazlů", pak jim budete rozumět, co jim chybí :D
Zave_M50 píše:Koupim nove... :wink:
No to je dost... Už bylo na čase ;)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zave »

Jawak píše:Proč už se nedají mazat nepovedené příspěvky? Chtěl jsem ho upravit a nějak se nepovedlo...
Upravit jo ale ne smazat... :wink:
Odpovědět