Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Servo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinmasat

#1 Příspěvek od martinmasat »

Na něco sem najel a servo mi někdy dělá divné zvuky většinou to jde při plným otočením volatntu ale ne vždy zvuky to jsou jako nějaký kompresor a zdá se mi že klínák co je u servomotoru prokluzuje čím to může být?
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

dolij si olev... :mrgreen:

Je tam ATE dextron III do autom. prevodovek
Anonymous

#3 Příspěvek od Anonymous »

Tak,tak dolej olej!
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pivson »

Pokud máš klínák tak se podívej na jeho napnutí
Zave
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zave »

Pivson píše:Pokud máš klínák tak se podívej na jeho napnutí
Ted me napada, co chteji za ten vroubkovanej klinak? Zacina mi piskat... :D :oops: :oops: Je to hruza... Vzdycky to tak nad 2,5 tis zacne piskat... :oops: Tak jezdim s lehkou nohou... :D
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pivson »

Zave_M50 píše:
Pivson píše:Pokud máš klínák tak se podívej na jeho napnutí
Ted me napada, co chteji za ten vroubkovanej klinak? Zacina mi piskat... :D :oops: :oops: Je to hruza... Vzdycky to tak nad 2,5 tis zacne piskat... :oops: Tak jezdim s lehkou nohou... :D
No na M50 je jeden na vsechno
V elitu cca 700 Kč

M20 to má samostatně, může mít až tři podle toho zda máš klimu (snad to píšu správně.
Borec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Borec »

Kliňák si kup co nejdrive pac pak te to bude stat RAKETU klinak koupis Ne OEM cca 150,- kč furt lepsi nez ten co tam mas....
Zave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

No 150korun to stat nebude, to stojijou tak ty obycejne, toto je ten plochej drazkovanej... Jo a ja myslim ze pokud rupne, tak se zase tak moc nedeje. ne? Akorat prestane fachat servo, dobijet altik a bude mimo provoz vodni pumpa a bude se hrat motor, ale to asi poznam podle meraku... :wink: Nebo se mejlim?
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pivson »

Zave_M50 píše:No 150korun to stat nebude, to stojijou tak ty obycejne, toto je ten plochej drazkovanej... Jo a ja myslim ze pokud rupne, tak se zase tak moc nedeje. ne? Akorat prestane fachat servo, dobijet altik a bude mimo provoz vodni pumpa a bude se hrat motor, ale to asi poznam podle meraku... :wink: Nebo se mejlim?
jasně že to poznáš, koukni zda něj zda ho nemáš popraskanej. Hlavně z vnitřní strany.
Když rupne není to zádná tragedie.
Nandaní je u M50 taky v pohodě, má automatický napínání a při nandání jen vyhneš kladku.
Jedinej opruz je že musí ven vrtule chlazení
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od psena »

Jo to je v pohode??
Az ti to rupne v zatacce tak to nevyberes(auto kdyz vypne servo je o hodne hur ovladatelne nez auto v serii bez serva), je to necekane a volant se ti srovna do stredu.Nechtel bych jet v te zatacce v te chvili proti tobe...Nechapu, ty kteri o nejake zavade vedi, a nechavaji to na posledni chvili.Nekde muzes zustat stat v mrazu na dalnici, zrovna kdyz budes nekam hooodne pospichat.
Ale jinak se nic nestane je to pohoda..... Menil jsem ho v Moravanech a stal tak kolem litru, ale uz moc nevim.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zave »

Pivson: diky
Psena: Ja to nenechavam na posledni chvilu... On neni sice nejlepsi, ale ze by byl nejakej sjetej apod tak to nee... Ja ho chci radsi vymenit!!!
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RuDoSh »

psena píše:Az ti to rupne v zatacce tak to nevyberes(auto kdyz vypne servo je o hodne hur ovladatelne nez auto v serii bez serva), je to necekane a volant se ti srovna do stredu.
jo to se mi stalo... posrala se kladka, preskocila, spadl klinak... zrovna na kruhaci... sok jako prase, byl jsem rad ze jsem to vybral (spadlo to zrovna u odbocky a srovnalo se to do ni ze sem nemusel moc manevrovat... pak se to uridit jaks taks da, ale v te rychlosti nevis co se deje :-) )
fornax

#13 Příspěvek od fornax »

Kdysi jsem řešil problém s pískajícím řemenem u MB190D koupil jsem nový a pískalo to pořád, tak jsem musel vyčistit všechny drážky na řemenicích aby ten nový dosedal dokonale. Jinak měl tendenci jakoby vyskakovat a to dělalo neskutečné pištění. V těch drážkách zůstaly kousky starého řemene. :D
voko21
Klubové ID: 151
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od voko21 »

RuDoSh píše:
psena píše:Az ti to rupne v zatacce tak to nevyberes(auto kdyz vypne servo je o hodne hur ovladatelne nez auto v serii bez serva), je to necekane a volant se ti srovna do stredu.
jo to se mi stalo... posrala se kladka, preskocila, spadl klinak... zrovna na kruhaci... sok jako prase, byl jsem rad ze jsem to vybral (spadlo to zrovna u odbocky a srovnalo se to do ni ze sem nemusel moc manevrovat... pak se to uridit jaks taks da, ale v te rychlosti nevis co se deje :-) )
To se mi stalo taky, ale naštěstí v mírné zatáčce. Byl to kopanec jako kráva 8O a v tu chvíli jsem nevěděl co se stalo. Byl úplně rozsalátovanej řemen, protože mi ho v servisu polili vodou z chladiče při výměně 8O a byl úplně změklej. Vyměnil jsem pro jistotu všechny řemeny v autě a mam klid. Ty řemeny co zbyly, vozím ssebou pro strejdu příhodu :wink:,protože na případné dojetí by stačily . Nejlepší je prevence a měnit všechno včas. Stejně jako brzdové destičky budu měnit ještě než se ošoupe čidlo, pak jsou to vyhozené prachy, za který si můžu koupit nějakou krávovinu. :)

To ZAVE: Vyměň to hned, kua!
Zave
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zave »

Šak vymenim!!! :wink:
Radek

#16 Příspěvek od Radek »

Joo tak to sem taky zazil, asi po trech dnech po koupi mi na 750 praskl klinak, a zrovna pred krizovatkou. No zapotil jsem se poradne...pac to nezatacelo a ani nebrzdilo...a cesta na dilnu asi 1km mi trvala pekne dlouho v-max. sotva 20km/h :lol:
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od gyrous »

Poraďte prosím.
TDS E34
Při nastartovaném autí během otáčení volantu mi servočerpadlo doslova zastaví klínový řemen bez hluku.
Svítí kontrolka altíku a netočí ani vodní pumpa.
Je oběh serva jenom někde ucpaný, nebo mi umřelo servo čerpadlo?
Nebo je to něčím jiným? :unsure:

Taky vyřešeno, povolené olejové čerpadlo nebo jak se tomu nadává :oops:
Odpovědět