Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zrcátka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Zdravím. mám e 34525tds kombi a při zařazené zpátečce by se mi mělo zrcátko u spolujezdce sklopit směrem dolu, abych viděl zhruba prostor kolem zadního kola. Je to tak? Jestli ano, tak proc se mi nesklápí a kde je asi vada ? :lol:
A vyhřejvání zrcátek by mělo fungovat zároveň s vyhřejváním zadního skla, že? Když se mi zrcátka nevyhřejvaj, tak je vada asi nekde v zrcátkách? A jak je to zapojené? Odkud vedou dráty k tomu vyhřejvání...
Teda jestli máte nekdo zkušenosti....
Děkuji.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mkalous »

Ahao, tak v tom pripade sklapeni zrcatka je jasne a je vyřešené... Nemám sedačky s pamětí (zatím :lol: ), takže se mi zrcátko nemůže sklápět... Tedy v případě, ze je to podmínka pro sklápění...
A vyhřejvání budu muset taky vyrěšit... Takže sundám sklíčka a jdu do toho.. Díky za radu....
Jinak, ty máš elektrické schematka??? docela by se hodily.... jestli jsou v nejake publikovane forme...
zatim diky.
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pivson »

K tem zrcatkum a vyhrejvaní. Ja taky myslel ze je to po zapnuti zadního skla, ale skutecnost je takova ze se vyhrejvají porad po zapnutí zapalování.
Aspon tak jsem to tedka pozoroval
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od psena »

Uz tady ta debata byla, nekdo rikal ze nameril pouze pri zaplem rozmrazovani a nekdo po celou dobu jizdy.
Je tedy mozne, ze to muze byt ruzne, i kdyz dle me dost nepravdepodobne.
Nechce se tomu nekdo venovat a prijit ne to jak to tedy je?Bude se to prez zimu hodit.
JRC
Klubové ID: 132

#5 Příspěvek od JRC »

Zdravim, právě jsem to teď řešil na E36, podle schematu i při měření vývodů to jde se zapalováním, takže pořád. Jinak já měl obě v háji, u novýho jsem naměřil cca 6ohmů, u mojich 2k a 12k ohmů - takže to samozřejmě nevyhřívalo. A jinak je to ještě i teplotně závislý, se zvyšující se teplotou tomu stoupá odpor, takže se to samo reguluje na nějakou teplotu ( podle dotyku to typuju na cca 30°C, proud mě spadnul na cca 0,5A). Brácha měl kdysi starou 525i, tam to chodilo se zadním oknem, potom měl 525tds a tam to šlo taky pořád. Takže tak.
tds

#6 Příspěvek od tds »

Pivson píše:K tem zrcatkum a vyhrejvaní. Ja taky myslel ze je to po zapnuti zadního skla, ale skutecnost je takova ze se vyhrejvají porad po zapnutí zapalování.
tak tak, vyhříváme pořád a neustále při zapnutém klíčku.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

super, tak to zase já, trouba nevyhřívám..... :lol:
Ivo
Klubové ID: 2253
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Ivo »

Pivson píše:K tem zrcatkum a vyhrejvaní. Ja taky myslel ze je to po zapnuti zadního skla, ale skutecnost je takova ze se vyhrejvají porad po zapnutí zapalování.
jo máš pravdu jak spadne teplota pod 3°c ale bohužel mi pravé nejde čím to může BÝT
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

Me to hreje, kdyz otocim klickem do polohy pred startem....
tds

#10 Příspěvek od tds »

alp píše:tak jsem to omeril. je to jeste trosku jinak. Pri zapnutem klicku jde do zrcatek skutecne napeti ze trochu vyhrivaji. Pokud se zmackne cudlik tak to jde vetsim proudem a vyhriva to vic .... takze asi takhle ... ale je pravda ze mam e34 co ma vyhrivany i trisky, takze to mozna je ruzne ....
mám taky vyhřívaný trysky a zrcátka mi vyhřívaj nezávisle na vyhřívání skla. mnoho krát se mi stalo v zimě když mám vlhké nebo mokré zrkadla tak se mi z nich úplně dýmí.. :)
Dolphin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Dolphin »

Pravé boční zrcátko se sklopí jenom s elektrickými sedačkami, které jsou s pamětí. A ještě nesmí být nastaveno přepínačem na jeho seřizování. Vyhřívání zrcátek funguje stále a má to důvod, aby nebyla mokrá ani v létě, kdy teplota je většinou větší než +3°C. Tahle teplota pouze je aktivní jako upozornění na náledí a myslím si, třeba pro vyhřev odstřikovačů čelního skla.
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Huska »

jak se vytahuje to sklo? u staršího typu to šlu šloubováčkem dírou zespodu, ale u novějšího nevím a nechci prasknout sklo tak se raději ptám ????
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zave »

Huska píše:jak se vytahuje to sklo? u staršího typu to šlu šloubováčkem dírou zespodu, ale u novějšího nevím a nechci prasknout sklo tak se raději ptám ????
Pokud mas faceliftove zrcatka tak ty maji byt pouze nacvaknute. Ja mel nacvaknute... takze to jen podeber sroubovakem a to vyskoci. No a pokud mas faceliftove zrcatka tak tam jdou i skla ze stareho... :wink: Takze se nejprve podivej co tam mas tim ze sklo uplne rukou vyhni a dole to te skviry se mrkni a esi tam bude ten bilej plast se kterym se otaci tak to otoc a kdyz ne tak to sklo jen vyloupni...
Odpovědět