Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

OIL SERVICE

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
divinol
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od divinol »

ahoj,nemáte někdo k dispozici postup při odblokování ukazatele servisních intervalů E-34?...(nějaký odpovědný aby nedošlo k nějakému maléru :lol: )
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

Vž se to tady probíralo hoooooodněkrát

drát - spojit pin 7 a 19

pohledej na foru
divinol
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od divinol »

já vím,hledal jsem a nenašel,drát bez odporu a zapnout zapalování?....
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mkalous »

přesně tak. spojit drátem bez odporu, zapnout zapalování a hcvilku počkat. U me to bylo asi 5 vteřin... (neměřil jsem to) A v pohodě... Ted to budu delat znova :-)
divinol
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od divinol »

tak jo,dík,jen mne to trochu zmátlo protože myslím,že u E-30 tam byl nějaký odpor....
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BMWAK »

divinol píše:tak jo,dík,jen mne to trochu zmátlo protože myslím,že u E-30 tam byl nějaký odpor....
no s tim odporem to tak je já mam 520i z 91....mam tam digitální počítadlo km a to vynulovat inspekci bez odporu nelze.....a mám druhej s manuálním počítadlem (myšleno že se tam ty čísla otčí tak ten jde vynulovat bez odporu....
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

jo, mel jsem 525 z 90 roku a manualnim pocitadlem, a tam to bylo bez odporu.... a ted mam tds z digitalnim pocitadlem, tak se necham prekvapit, jestli odpor, nebo bez odporu..... :lol:
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

BMWAK píše:
divinol píše:tak jo,dík,jen mne to trochu zmátlo protože myslím,že u E-30 tam byl nějaký odpor....
no s tim odporem to tak je já mam 520i z 91....mam tam digitální počítadlo km a to vynulovat inspekci bez odporu nelze.....a mám druhej s manuálním počítadlem (myšleno že se tam ty čísla otčí tak ten jde vynulovat bez odporu....
a ja se vsadim o lahev TDcka ze to lze. odpor tam jednak pro mne maturovanyho elektrikare nema logiku a druhak vim co dela original modic a do tretice jsem tu uz trem lidem z fora ukazal ze to jde. :) jen z principu a budu rad ze prohraju, proste za tu lahev mi to poznani stoji.
kupca
Klubové ID: 941

#9 Příspěvek od kupca »

Já to dělal na spoustě aut a vždycky bez odporu. Byly to E30, E36 a E34. Jen vím, že někdo to dělal na novém konektoru a propojil piny jako na starém (na E30) a oddělal jednotku, respektive nešlo to nastartovat a když dali jednotku z jiného auta tak to bylo v pohodě.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od skautik Čestný člen »

kupca píše:Já to dělal na spoustě aut a vždycky bez odporu. Byly to E30, E36 a E34. Jen vím, že někdo to dělal na novém konektoru a propojil piny jako na starém (na E30) a oddělal jednotku, respektive nešlo to nastartovat a když dali jednotku z jiného auta tak to bylo v pohodě.
od toho je tam ten odpor, aby kdyz to strcis nekam jinam, neposralo :)

odpor je prolidi co to strkaj kam nemaji
kupca
Klubové ID: 941

#11 Příspěvek od kupca »

No když k tomu maj odpor, tak a? to tam nestrkaj...
:D
JRC
Klubové ID: 132

#12 Příspěvek od JRC »

to darmon : já myslím, že neprohraješ, dělal jsem to na E30 a E36 vždy bez odporu a všechno OK. S tím odporem je to jak říká skautík.
tds

#13 Příspěvek od tds »

mkalous píše:přesně tak. spojit drátem bez odporu, zapnout zapalování a hcvilku počkat. U me to bylo asi 5 vteřin... (neměřil jsem to) A v pohodě... Ted to budu delat znova :-)
Němci píší najdříve zapnout zapalování a pak teprve propojit.
divinol
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od divinol »

tak koukám jak se to rozjelo,půjdu na to asi příští týden tak uvidím ale díky moc za komentáře a rady,myslím,že různé názory jsou důležité...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od skautik Čestný člen »

tds píše:
mkalous píše:přesně tak. spojit drátem bez odporu, zapnout zapalování a hcvilku počkat. U me to bylo asi 5 vteřin... (neměřil jsem to) A v pohodě... Ted to budu delat znova :-)
Němci píší najdříve zapnout zapalování a pak teprve propojit.
a maji pravdu :))
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BMWAK »

darmon píše:
BMWAK píše:
a ja se vsadim o lahev TDcka ze to lze. odpor tam jednak pro mne maturovanyho elektrikare nema logiku a druhak vim co dela original modic a do tretice jsem tu uz trem lidem z fora ukazal ze to jde. :) jen z principu a budu rad ze prohraju, proste za tu lahev mi to poznani stoji.
no ján se zásadně nevsázim jen řikam že bez toho odporu sem to absolutně nemohl obnovit a když sem ho tam dal tak to bylo hned ale je taky možný že ten drát nebyl na tom pinu dost namáčklej je to sice nepravděpodobný ale stát se to mohlo.......
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pivson »

A nebo si zajeďte do autorizovaneho BMW servisu, měli by to tam na požadaní (a snad doložení výměny oleje) vymazat zadarmo!!!

už vidím jak mě akorát pošlou někam......
Borec
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Borec »

Resetting the service indicator lights.
Late type connector:
The service indicator lights are reset by connecting pin 7 to pin 19(ground). The proper way to do this is to have the ignition off and place a jumper wire between pins 7 and 19 (make sure you get the right pins!). Then turn the ignition switch to position 2 (run, NOT start), when the service light goes out, turn the ignition off. This should take a few seconds for an oil reset, 8-10 seconds for an inspection reset. All green lights should come on when the service light goes out. The difference between resetting the oil service light and the inspection light is in the length of time you have the jumper in place with the ignition on. This means that if you are resetting the oil service light, you should turn off the ignition immediately after the light goes out. If you leave the jumper in too long with the ignition on, you will perform an inspection reset as well and the next service indicator will come up as an oil service rather than an inspection.

The service light reset tools that I have seen connect to 3 pins of the diagnostic connector: pin 7,14 and 19. The connection to 14 is to power the tool. The less sophisticated tool has only one switch that connects pin 7 to 19. While those pins are tied together a red LED blinks to measure time. You count blinks and manually turn off the tool after the appropriate number of counts for oil or inspection reset. The more sophisticated tool has two switches, one for oil reset, one for inspection. It must have a built in timer that jumps pin 7 to 19 for the correct time.

Notes on the latest model cars (93 on?):

(can someone please verify this?) It is claimed that the above procedure doesnt quite work on the most recent model year cars. Instead of waiting for the lights to go out, you have to disconnect the jumper between 7 and 19 while the ignition is still on.

To reset OIL SERVICE, maintain the connection for approximately 3 seconds.
To reset INSPECTION, maintain the connection for approximately 12 seconds.

--------------------------------------------------------------------------------

Early type connector:

The procedure is the same as above, but you jumper pin 7 (the service indicator pin) to pin 1 (the ground pin).

Diagnosis plug connections:

No. Terminal Designation
1 31 Ground
2 - -
3 - -
4 FT Temperature gauge
5 L Engin M10B18 Interfrator output for CO adjustment
Engin M30B34 Oxygen Sensor signal
6 A Diagnosis lead for SRS
7 SI Service indicator
8 P+ Position sender
9 S Shielding
10 P- Position sender
11 50 Starting pulse for starter
12 61 Alternator charge indicator
13 1 Ignition signal
14 30 battery +
15 15 Power supply for ignition
Borec
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Borec »

SI reset and batteries

With the ignition switch at (position two) and the engine not running, grounding pin seven #7 of the diagnostic connector to pin one #1 for approximately three (3) seconds will reset the oil service lights. Grounding pin seven #7 to pin one #1 for approximately twelve (12) seconds will do an inspection service reset.

http://www.unofficialbmw.com/images/reset1.gif

1. Ground
4. Temperature sensor
7. Reset
8. TDC sensor yellow
9. TDC sensor shield
10.TDC sensor black
11.Start signal
12.Alternator charging excitation voltage
13.Ignition coil
14.Alternator charging supply current
15.Oxygen Heater

It will signal an oil change need between 5k and 7k depending on your indicated speed since the last reset. It will signal stealer inspections at all the predesignated miles.

http://www.eskimo.com/~dalus/bmw/e3...ice_lights.html
Odpovědět