Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Žeby volnoběžný ventil????
-
- Klubové ID: 64
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Mám dotaz. BMW e34 525TDs Combi, nastartuji jedna pohoda a teď otázka... Dám nohu z plynu a někdy otáčky drží, a někdy kolísají. Na otáčkoměru to ukazuje zhruba 700-750 otáček a kolísají. Takýe bych se zeptal, čím to?
Navíc, zdá se mi, že ty otáčky na volnoběh jsou poměrně malé. Jaké by měli být stantartní? Jelikož se mi zdá, že když si přišlápnu lehce plyn a zvýším otáčky asi na 800-850, tak nic necuka, drží a je v pohodě... Takže otázka-jaké volnoběžné otáčky...
A ještě otázka. Jaké jsou maximální otáčky u 525tds? A na kolik je nastaven omezovač otáček, jestli teda nějaký je......
Děkuji.....
Navíc, zdá se mi, že ty otáčky na volnoběh jsou poměrně malé. Jaké by měli být stantartní? Jelikož se mi zdá, že když si přišlápnu lehce plyn a zvýším otáčky asi na 800-850, tak nic necuka, drží a je v pohodě... Takže otázka-jaké volnoběžné otáčky...
A ještě otázka. Jaké jsou maximální otáčky u 525tds? A na kolik je nastaven omezovač otáček, jestli teda nějaký je......
Děkuji.....
-
- Klubové ID: 64
- Kontaktovat uživatele:
Nemá volnoběžný ventil??? A čím to, asi?Dan Ďurček píše:TDSo nemá volnoběžný ventil
Už jsi koupil?
Jinak, včera jsme koupil, jednoho...... Člověk, co potřeboval nutně prachy na nějaké splátky ho potřeboval prodat. Je to sice 93, ale 180000 km, elektrika, 17 letnaky, 15 al zimaky, abs, strecha, elektrika (bohuzel jen ve predu), klima, siroka kapota, super motor (az na to kolisani), TZ, original CD prehravac s 10 repro, roletka + sít, mračítka, samosvor, NIV na zadku,..... proste pohoda.
A cena byla vic nez vyhovujici a navic, s prehledem jsem se vešel do meho financniho maxima a jeste mi zbylo na xenony, naplneni klimacky a to kolisani otacek......

u ropy souvisí téměř vše s nastavením čerpadla a vstřiky....mkalous píše:Nemá volnoběžný ventil??? A čím to, asi?Dan Ďurček píše:TDSo nemá volnoběžný ventil
Už jsi koupil?
Jinak, včera jsme koupil, jednoho...... Člověk, co potřeboval nutně prachy na nějaké splátky ho potřeboval prodat. Je to sice 93, ale 180000 km, elektrika, 17 letnaky, 15 al zimaky, abs, strecha, elektrika (bohuzel jen ve predu), klima, siroka kapota, super motor (az na to kolisani), TZ, original CD prehravac s 10 repro, roletka + sít, mračítka, samosvor, NIV na zadku,..... proste pohoda.
A cena byla vic nez vyhovujici a navic, s prehledem jsem se vešel do meho financniho maxima a jeste mi zbylo na xenony, naplneni klimacky a to kolisani otacek......
Asi tě nepotěším ale většinou je v hajzlu čerpadlo.mkalous píše:Zdravím. Mám dotaz. BMW e34 525TDs Combi, nastartuji jedna pohoda a teď otázka... Dám nohu z plynu a někdy otáčky drží, a někdy kolísají. Na otáčkoměru to ukazuje zhruba 700-750 otáček a kolísají. Takýe bych se zeptal, čím to?
Děkuji.....
někdo to řeší tím že přes kompl zvýší otáčky volnoběhu a pak to přestane.
otáčky jsou v poho 700-800 je ok.
falešný vzduch u diesela může napadnout jenom nějakého ´vševěda´.

i kdyby jsi oddělal sání tak ten motor pojede na volnoběh pořád stejně!!!!!
-
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
taktak - Přisávání vzduchu dělá problémy jenom nedokonalým benzíňákům!tds píše:Asi tě nepotěším ale většinou je v hajzlu čerpadlo.mkalous píše:Zdravím. Mám dotaz. BMW e34 525TDs Combi, nastartuji jedna pohoda a teď otázka... Dám nohu z plynu a někdy otáčky drží, a někdy kolísají. Na otáčkoměru to ukazuje zhruba 700-750 otáček a kolísají. Takýe bych se zeptal, čím to?
Děkuji.....
někdo to řeší tím že přes kompl zvýší otáčky volnoběhu a pak to přestane.
otáčky jsou v poho 700-800 je ok.
falešný vzduch u diesela může napadnout jenom nějakého ´vševěda´.![]()
i kdyby jsi oddělal sání tak ten motor pojede na volnoběh pořád stejně!!!!!

i když je to teplý??pepus píše:ja mam taky TDSko, 194000 na tachu (i podle servisky) a otacky mi skacou presne stejne. A vsiml sem si, ze dyz je venku zima, tak to drzi a ani se nehne, ale dyz je tak 15+, tak to zacne blbnout. Asi to dam pristi tejden nekam do servisu (bohm?), dyztak pak napisu, jak sem dopadl.
když je studený tak je to jasný protože se automaticky posunuje predvstřik a zvyšuji se otáčky na 950ot/min