Pivson píše:No asi jsem se spatne vyjadril, myslel jsem ten starej zlutej fridex.
Dokaze pekne sezrat hlinikovy tesneni.
Aha, no už jsem se lekl že to dělá každej fridex.....Používám takovej ten do zelena, otec ho používá taky, už aspon 7 let a s motorem zatím neměl žadný problémy...
Tak vymeneno... Nedostal sem ven moc vody, kazdopadne sem tam nalil 4l fridexu a ukazuje mi to na meraku do -30stupnu, takze pohoda... Jo jinak ja na tem fridexu mel stitek nepouzivat neredene, redeni fridex1:1voda je do -40, fridex1:2voda do -20
alp píše:to si jednoduse spocitas .... pokud je fridex na -40 a ty chces smes na -20, tak to znamena 1:1 s vodou ... aneb trojclenka
Trojčlenka...... to je co, to jako já a dvě kočky???
Matematika mi vždycky šla, ale asi jsme už trošku déle ze školy a všechny mé počtářské operace (1+1=...) počítá kalkulačka Ale děkuji... Já jen, abych byl připravenej. Zima se přeci blíží...
alp píše:to si jednoduse spocitas .... pokud je fridex na -40 a ty chces smes na -20, tak to znamena 1:1 s vodou ... aneb trojclenka
Trojčlenka...... to je co, to jako já a dvě kočky???
Matematika mi vždycky šla, ale asi jsme už trošku déle ze školy a všechny mé počtářské operace (1+1=...) počítá kalkulačka Ale děkuji... Já jen, abych byl připravenej. Zima se přeci blíží...
Fridex bude asi do -80ti, protoze kdyz ho naredis tak je 1:1 -40 a 1:2 -20
Zdravim, nechci dělat chytrýho, ale Fridex a i jiný chl. kapaliny na bázi etylenglykolu mají neředěný bod tuhnutí někde okolo -15°C, musí se proto vždy naředit !! ( pokud se už neprodávají naředěný k nalití do chladiče). Mám takový dojem že největší (nejhustší) poměr je 2Fridex:1Voda. A navíc to potom hůř chladí než samotná voda.
Vodka je slaba... Spis slivovicu palenou po domacku, nejakych 80vol.-tů.. A uz jen udelat koktejl pridanim bolsblue a od fridexu to nepoznas... Jedine fridex muzes pit kdyz ridis...