..jak naschval, 20 stupnovy mraz a mne zacal blbnut vetrak kurenia. Najskor sa rozbehne na plne otacky, po chvili zacnu klesat a niekedy sa zastavi. Spusta sa nahodne asi podla obvodu hrudnika spolujazdkyne Co to moze robit ?
Este som si vsimol ze teraz sa mi zacina mierne prehrievaat motor. Moze to mat suvislost ?
kurenie =topeni ne chlazeni, tedy ne visko spojka ne termostat.Ale jestli se ti prehriva motor tak to muzes zkontrolovat,ale otacky do vetraku topeni ti to jiste nevrati.
To jsem ted v Blave sel ke kamosovi na navstevu a v prizemi panelaku byly dvere a na nich napsane PIVNICA! Tak jsem se strasne divil....a potom mi vysvetlil ze to je po slovensky SKLEP!
Větrák topení většinou bejvaj uhlíky nahoře pod palubkou. Po 200 tisících km se u E32/E34 musí vždycky udělat. Zní to jednoduše, ale znamená to rozebrat celou palubku.
Mírně přehřívat motor - co tím myslíš? Jestli jsi zvyklej sledovat teplotu ostřížím okem a leze to o trochu výš, tak to může bejt tím větrákem topení, ten dokáže uchladit leccos. To, že vyleze rafika sem tam trochu není ale přehřátej motor, to je pořád provozní režim. V červeném nebo rychle mířící do červeného, to je průser. V létě to dokáže dělat viskospojka na vrtuli, obzvláš? když máš klimu a postáváš delší dobu v koloně a venku je přes 30°C.
Všechny termostaty, který jsem na BMW viděl, byly většinou spíš otevřený když už došlo k poruše a motor běžel nastudeno. Termostat, kterej by zavařil motor, jsem ještě neměl tu čest vidět, čímž ovšem nevylučuju, že to může bejt on.
Taky to může bejt spousta dalších prkotin jako množství hmyzu v chladiči, občas je dobrý prostříknout ho wapkou zevnitř ven (od motoru dopředu) nebo blbá hadice atd.
..PIVNICA je dobry nazov, len keby tam toho PIVA bolo viac :yep:
..uz som prisiel na to co sposobuje prehrievanie, tecie mi vodna pumpa. Este som nezistoval co sa stalo. Je vobec vodna pumpa opravitelna alebo sa musi menit cela ?