Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E34 530i Ukazatel okamžité spotřeby při vonoběhu odletí tvrd
Originál zaslal Bedna
Koupil jsem si nového trhače. E34-ku z 89. Ukazatel okamžité spotřeby při volnoběhu motoru ukazuje neuvěřitelných (vlastně tam ani za tu třicítku není vidět) 30l! Fakt to tolik žere nebo je to jenom pos...??? Poradíte mi někdo co s tím?
Kdyz stojis tak de spotreba v litrech na 100km k nekonecnu, co je na tom divnyho?
-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal Baxon
u starších báwů je to normal, že se ti ekonoměr schová za 30l/100km ale u novějších už to je správně - 0, protože když stojíš s nastartovaným motorem, tak ti to nežere nekonečno, ale nula nulo hovno![]()
Pravda, u e36 na volnoběh 30l, jak se pohneš (z kopce dólů) tak to sleze dólů a když zabrzdíš, tak zase nahórů

A u e46 na volnoběh 0. Ale tím bych si nebyl tak jistej, vono to nějakej litr bude žrát, to by chtělo vyzkoušet, nechat to třeba hodinu běžet jenom na volnoběh

Originál zaslal Baxon
u starších báwů je to normal, že se ti ekonoměr schová za 30l/100km ale u novějších už to je správně - 0, protože když stojíš s nastartovaným motorem, tak ti to nežere nekonečno, ale nula nulo hovno![]()
Baxon to jaksi trosku nepochopil...

N54 PWR
Originál zaslal Baxon
S tim bych si dovolil nesouhlasit. S nastartovanym motorem a stojicim aute ti to zere nekonecne mnoho paliva na 100km. S tim nic neudelas ... zadna nula. Nicmene, kdyz chces litry za hodinu, staci se mrknout na palubni pocitac s prislusnym kodem. Asi tak.
-
- Klubové ID: 208
- Kontaktovat uživatele:
já to chápu
Bedna se ptal jestli mu to žere 30l když stojí. odpověď je NE a samozřejmě ten ekonoměr pos... není.
jestli to dřív počítalo podle otáček a tacho, dneska podle toho, co tam fakt padá :dunno:
každopádně, když budeme oba jezdit po městě, spíš stát než jezdit, tak mě ta spotřeba bude odpovídat reálu a jemu ne.
Bedna se ptal jestli mu to žere 30l když stojí. odpověď je NE a samozřejmě ten ekonoměr pos... není.
jestli to dřív počítalo podle otáček a tacho, dneska podle toho, co tam fakt padá :dunno:
každopádně, když budeme oba jezdit po městě, spíš stát než jezdit, tak mě ta spotřeba bude odpovídat reálu a jemu ne.
-
- Klubové ID: 208
- Kontaktovat uživatele:
provedl jsem malý experiment:
na posledním regionálu jsem měl asi 1,5 hod. nastartováno ve stojícím autě. Průměrná spotřeba 35,5 l/100km (víc to už neukazuje), okamžitá ukazuje 0 l/100km (u e36, e34 30+ l/100km). Ve skutečnosti asi 1 l/hod +- (LOPOLOVO BC 328i přesně 1 l/h).
Potom jsem vyrazil na dálnici rychlostí 140 km/h (v 1h ráno nebylo problem tuto rychlost udržet stabilně po celou dobu jízdy) při spotřebě asi 9 l/100km. Po 100 km spotřeba během stabilní jízdy klesla na 11,3 l/100km.(po 50km byla prům. spotř. dle BC kolem 15 l/100km)
ZÁVĚR: na 100km mi to sežralo 9l benzínu + asi 1,5l při stojícím autě na regionále = 10,5l
rozdíl 0,8l
a) možná, že to auto bylo nastartovaný dvě hod. (když se nehlídá time tak to letí)
b) možná dlabe o chloupek víc než 1l/hod
c) možná že průměrná spotřeba při 140km/h není 9, ale o chloupek víc
Ten rozdíl se nesmí brát do slova.
Je na dalších výpočtech po kolika ujetých km se mi ten sežranej 1,5l benzínu při stojícím autě rozplyne při stálý prům. spotřebě 9l aby palubák ukazoval zase 9l?
Každopádně při stojícím autě to žere 1-1,5 l/h dle obsahu, ale okamžitá ukazuje min. nebo max. dle modelu
HEHE jsem to pěkně zamotal
na posledním regionálu jsem měl asi 1,5 hod. nastartováno ve stojícím autě. Průměrná spotřeba 35,5 l/100km (víc to už neukazuje), okamžitá ukazuje 0 l/100km (u e36, e34 30+ l/100km). Ve skutečnosti asi 1 l/hod +- (LOPOLOVO BC 328i přesně 1 l/h).
Potom jsem vyrazil na dálnici rychlostí 140 km/h (v 1h ráno nebylo problem tuto rychlost udržet stabilně po celou dobu jízdy) při spotřebě asi 9 l/100km. Po 100 km spotřeba během stabilní jízdy klesla na 11,3 l/100km.(po 50km byla prům. spotř. dle BC kolem 15 l/100km)
ZÁVĚR: na 100km mi to sežralo 9l benzínu + asi 1,5l při stojícím autě na regionále = 10,5l
rozdíl 0,8l
a) možná, že to auto bylo nastartovaný dvě hod. (když se nehlídá time tak to letí)
b) možná dlabe o chloupek víc než 1l/hod
c) možná že průměrná spotřeba při 140km/h není 9, ale o chloupek víc
Ten rozdíl se nesmí brát do slova.
Je na dalších výpočtech po kolika ujetých km se mi ten sežranej 1,5l benzínu při stojícím autě rozplyne při stálý prům. spotřebě 9l aby palubák ukazoval zase 9l?
Každopádně při stojícím autě to žere 1-1,5 l/h dle obsahu, ale okamžitá ukazuje min. nebo max. dle modelu

HEHE jsem to pěkně zamotal