Určitě to jde, ale bude to dražší. Musí tam totiž být servo, které bude ovládat plynové lanko. Kdybys měl 2.5TDS, je to otázka cca 2.ooo,- sehnat na vrakáči páčku k tempomatu a je vymalováno, protože TD a TDS mají elektronický plyn a v řídící jednotce standardně naprogramovaný tempomat.
U benzínu bych počítal... a teď mě neukamenujte, jestli se seknu... tak 4 - 5.ooo,- + instalace toho serva.
...tak u benzinu opravdu nevim, na mym 2.4Td to pry jde - je to otazka jenom ty packy (kterou nikde v Brne nemaj) - nemate ji nekdo na prodej za slusny penize ??? (Hanzi ????) a potom zapojeni te ridici jednotky, aby vedela, ze to tam je...a jeste mozna nejaky cidlo na pedal, ktery ale stoji par stovek...ale opravdu nevim, jak je to u benzinu :bezzub:
Originál zaslal RostaO [B]...tak u benzinu opravdu nevim, na mym 2.4Td to pry jde - je to otazka jenom ty packy (kterou nikde v Brne nemaj) - nemate ji nekdo na prodej za slusny penize ??? (Hanzi ????) a potom zapojeni te ridici jednotky, aby vedela, ze to tam je...a jeste mozna nejaky cidlo na pedal, ktery ale stoji par stovek...ale opravdu nevim, jak je to u benzinu :bezzub:
Kdyz jsem mel 324 td, taky jsem ho chtel, ale neni to jen ta packa, nybrz i jakasi ridici jednotka tempomatu propojena se stavajici RJ = drahe, obtizne sehnatelne. Jo, taky me napada cidlo na pedal brzdy a spojky.....
U benzinu, kde je mech. plyn je nejlepsi ( cenove ) nejaky univerzal, stoji od 180 euro.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Originál zaslal Dan td [B]Kdyz jsem mel 324 td, taky jsem ho chtel, ale neni to jen ta packa, nybrz i jakasi ridici jednotka tempomatu propojena se stavajici RJ = drahe, obtizne sehnatelne. Jo, taky me napada cidlo na pedal brzdy a spojky.....
U benzinu, kde je mech. plyn je nejlepsi ( cenove ) nejaky univerzal, stoji od 180 euro.
Asi je to nevýhoda 2.4td. U 2.5td mi to v Moravanech nabízeli za 2.ooo,- včetně úpravy v ŘJ (zřejmě jen aktivace už existujícího programu, aspoň tak mi to podali).
Originál zaslal Dan Ďurček [B]Opravdu u TDS stačí jenom připojit páčku do konektoru a fachá to? Není zapotřebí i nějaké přestavení řídící jednotky?
Podali mi to tak, že podprogram pro tempomat v ŘJ je. Jestli se aktivuje po instalaci páčky sám, nebo se mu musí pomoct, to nevím, ale rozhodně je to otázka minuty.
Daemon ma pravdu u 5ky v dieselu, tam se jenom pripojuje packa a akorat se rekne ridici jednotce, ze tam ta packa je - to ovladani tempomatu tam je jiz zabudovane a akorat se to ozivi...
Ja jsem se ptal v Moravanech a packy nejsou a novy stoji asi 3.5k, takze to zatim nechavam vyhnit...
tak jsem se dozvedel hovno teda s podivem, vy reagujete na prispevky ktere jsou stare skoro pul roku? samejma fftopic: hlaskama.
tak se ptam jeste jednou kdo to nevi at drzi hubu a kdo vi at mi prosim odpovi, jde do 325td/tds dodelat tempomat jen zapojenim packy a aktivaci v ridici jednotce? diky