Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přidání Tempomatu do E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Hitman »

nevíte někdo, jesti jde pridat do e34 520i tempomat ? je to slozite? na kolik to vyjde ?
d.aemon

#2 Příspěvek od d.aemon »

Určitě to jde, ale bude to dražší. Musí tam totiž být servo, které bude ovládat plynové lanko. Kdybys měl 2.5TDS, je to otázka cca 2.ooo,- sehnat na vrakáči páčku k tempomatu a je vymalováno, protože TD a TDS mají elektronický plyn a v řídící jednotce standardně naprogramovaný tempomat.
U benzínu bych počítal... a teď mě neukamenujte, jestli se seknu... tak 4 - 5.ooo,- + instalace toho serva.
RostaO

#3 Příspěvek od RostaO »

...tak u benzinu opravdu nevim, na mym 2.4Td to pry jde - je to otazka jenom ty packy (kterou nikde v Brne nemaj) - nemate ji nekdo na prodej za slusny penize ??? (Hanzi ????) a potom zapojeni te ridici jednotky, aby vedela, ze to tam je...a jeste mozna nejaky cidlo na pedal, ktery ale stoji par stovek...ale opravdu nevim, jak je to u benzinu :bezzub:
d.aemon

#4 Příspěvek od d.aemon »

Čidlo na pedál je zbytečný, když máš elektronickej plyn ;-) A páčku mi nabízeli v Moravanech za 2.ooo,-. Měl by tady být odkaz - servis + vrakoviště.
Dan td

#5 Příspěvek od Dan td »

Originál zaslal RostaO
[B]...tak u benzinu opravdu nevim, na mym 2.4Td to pry jde - je to otazka jenom ty packy (kterou nikde v Brne nemaj) - nemate ji nekdo na prodej za slusny penize ??? (Hanzi ????) a potom zapojeni te ridici jednotky, aby vedela, ze to tam je...a jeste mozna nejaky cidlo na pedal, ktery ale stoji par stovek...ale opravdu nevim, jak je to u benzinu :bezzub:

Kdyz jsem mel 324 td, taky jsem ho chtel, ale neni to jen ta packa, nybrz i jakasi ridici jednotka tempomatu propojena se stavajici RJ = drahe, obtizne sehnatelne. Jo, taky me napada cidlo na pedal brzdy a spojky.....

U benzinu, kde je mech. plyn je nejlepsi ( cenove ) nejaky univerzal, stoji od 180 euro.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
d.aemon

#6 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Dan td
[B]Kdyz jsem mel 324 td, taky jsem ho chtel, ale neni to jen ta packa, nybrz i jakasi ridici jednotka tempomatu propojena se stavajici RJ = drahe, obtizne sehnatelne. Jo, taky me napada cidlo na pedal brzdy a spojky.....

U benzinu, kde je mech. plyn je nejlepsi ( cenove ) nejaky univerzal, stoji od 180 euro.

Asi je to nevýhoda 2.4td. U 2.5td mi to v Moravanech nabízeli za 2.ooo,- včetně úpravy v ŘJ (zřejmě jen aktivace už existujícího programu, aspoň tak mi to podali).
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

hmm v e32 s elektrickym plynem je jeste ridici jednotka tempomatu.
fornax

#8 Příspěvek od fornax »

Opravdu u TDS stačí jenom připojit páčku do konektoru a fachá to? Není zapotřebí i nějaké přestavení řídící jednotky?
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hitman »

nemate nekdo kontakt na nekoho kdo by mi dokazal sehnat vse co potrebuji za rozumnou cenu ?
d.aemon

#10 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Dan Ďurček
[B]Opravdu u TDS stačí jenom připojit páčku do konektoru a fachá to? Není zapotřebí i nějaké přestavení řídící jednotky?

Podali mi to tak, že podprogram pro tempomat v ŘJ je. Jestli se aktivuje po instalaci páčky sám, nebo se mu musí pomoct, to nevím, ale rozhodně je to otázka minuty.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hitman »

nemate nekdo kontakt na nekoho kdo by mi dokazal sehnat vse co potrebuji za rozumnou cenu prosim ? :hm:
RostaO

#12 Příspěvek od RostaO »

Daemon ma pravdu u 5ky v dieselu, tam se jenom pripojuje packa a akorat se rekne ridici jednotce, ze tam ta packa je - to ovladani tempomatu tam je jiz zabudovane a akorat se to ozivi...

Ja jsem se ptal v Moravanech a packy nejsou a novy stoji asi 3.5k, takze to zatim nechavam vyhnit...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jde tempomat i na 325td tds? asi jo kdyz je to stejnej motor, co?
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

heh minuli mesic TD->TDS manie a ted TEMPOMAT manie :) jeste ze mam TDS s tempomatem a nic neresim :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od darmon »

dyt je to furt to samy dokola, TD→TDS, tempomat, diagnostika, dodelani neceho elektrickyho (pocitac,vokna,sedacky, nehodici se skrtnete) :D
stealth
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od stealth »

A vobčas se chce někdo vožrat nebo na vokruhu zahučet do kačírku ... :mhihi: Případně pojet čtyřválem šestivály :P
d.aemon

#17 Příspěvek od d.aemon »

:hehehe: :lol2:
Martinéz

#18 Příspěvek od Martinéz »

:):):)

a ukazat ostatnim svoji pritelkyni nebo zalozit politicko-diskuzni sdruzeni nebo najit vahu vzduchu:)
Lada Zuzjak

#19 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Originál zaslal Martinéz
[B]:):):)

a ukazat ostatnim svoji pritelkyni nebo zalozit politicko-diskuzni sdruzeni nebo najit vahu vzduchu:)

Zaponeli ste na zviseni plniciho tlaku u turbin a vejfaly :)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od skautik Čestný člen »

tak jsem se dozvedel hovno :D teda s podivem, vy reagujete na prispevky ktere jsou stare skoro pul roku? samejma :offtopic: hlaskama.

tak se ptam jeste jednou kdo to nevi at drzi hubu a kdo vi at mi prosim odpovi, jde do 325td/tds dodelat tempomat jen zapojenim packy a aktivaci v ridici jednotce? diky
Odpovědět