pri volnobeznych otackach mi necirkuluje chladici kapalina, to znamena, ze auto se prehriva kdyz stojim, topeni topi jen kdez slapu na plyn, jako kdyby to tu chladici kapalinu "neprotlacilo" ,nemam tam zadou pomocnou pumpu u elektomagnetickych valecku, myslim ze tam ani nikdy nebyla, v cem muze byt problem ?
Originál zaslal Michael mam ji vymenit ? neni mozne ze by byl jen zaneseny chladic nebo tak neco ?
no muze bejt zarostlej jak svine. LIDI ZNOVA DO CHLADICE JEN DESTILKU A JEN !!!!ORIGINALNI !!!! antifreeze od BMW. Destilka stoji nulanulahovno a origo antifreez stoji min nez neznackovej na pumpe. Resp bmw flaska na -40 1:1 stoji 1.5 litru kolem 140kc, za coz je litrovka na pumpe.
Chladici okruh neni misto na setreni.
a co se tyce chladice, odpoj horni a dolni hadici a zkus ho prolejt vodou a uvidis jestli je zarostlej nebo ne.
To ja mam opacnej problem, kdyz jedu delsi dobu treba na dvojku nebo zas rychle (170 a vice) tak se mi to prehrejva a chlad.vrtule spina pri 80stupnich, to je slyset a po chvilce se prida i chazeni klima. Kdyz to moc netocim tak je teplota v klidu.Tak nevim cim zacit opravu, nevite co s tim?:???:
mam problem, stalo sa mi to v poslednom case tak 3x ... a to ze po zastaveni auta zacne kvapalina zo spodu nadrzky na chladici vytekat. kontroloval som odkial tecie ale na chladic to nevyzera, skor nejaky tlakovy ventil na plastovej nadrzi (?) alebo tesnenie okolo senzoru mnozstva kvapaliny? motor M20 2.5l ...
stava sa to ale fakt nahodne, napr po kludnej jazde vytieklo a po ceste praha-boleslav-praha okolo 170-200 bez problemov drzalo ...
vzdy tak 2 litre. vsetky hadice, termostat, pumpa sa zdaju byt ok.
pomoooc, fakt sa mi do noveho chladica nechce, investicii mam pred sebou este dost po tom ako mi to auto v lete ukradli a naaaasledne bolo najdene...
vypada to na to tesneni pod palici na sestym valci, klasika klasicka, dyz jedes tak se nic nedeje, ale jak dojedes a auto nic nechladi, kapalina necirkuluje tak ten teplej motor vyvari nejakou vodu a ventil na nadrzce to proste pusti ven. I to mnozstvi kapaliny by odpovidalo, mne to na M30 delalo to samy, nikdy nevarilo, nic pohoda, ale dojel sem vratil se k autu za tri hodiny a pod nim louze v miste nadrzky a zhruba 1.5litru v hajzlu
ze ne, protoze to je prdly smerem do valce. leda ze bys mel v riti pistni krouzky, blby je ze tohle ani moc nezjistis merenim tlaku ve valcich, spis di po vlhku z vejfuku
z nakyho duvodu mi z tohodle lezou emaily ze nekdo napsal , jo poznas to taky dyz treba zrovna nebude ten den kdy to vytece tak rano sundej vicko a uvidis ze to porad zustane hodne natlakovany oproti normalu
omlacena stribrna 735ka s nesviticim levym svetlem (odesel konektor, jeste jsem neresil) na trase z vrsovic do tesca v letnanech a pak z prahy pryc po R7 )
tak a je to jasne ... prave som svoju E34ku dotiahol z benesova do prahy ... fabiou TDI ... vyvarena voda, para z vyfuku ... okamzite som vypol zapalovanie a som zvedavy kolko do toho musim investovat aby nevysiel lacnejsie "novy" motor ...