Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE

M43TU 1,9 po nastartování chvilku klepe. Pak najednou klid.

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
vwpavel

#1 Příspěvek od vwpavel »

Mám problém s motorem m43tu 1,9 z roku 2000 v Z3, že po nastartování za studena chvíli poměrně nepříjemně klepe. Pak najednou po chviličce zahřívání, jakoby někdo mávnul kouzelným proutkem a je naprostý klid. Další startování jsou již OK. Čím by to mohlo být? Děkuji moooc :-)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

A nechrastí Ti tam tento ventilátor?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
krejcia1
Klubové ID: 2531

#3 Příspěvek od krejcia1 »

Spíš jestli nepadá olej - vyteče z hydroštelů a ty pak klapaj než do nich po nastartování čerpadlo olej zase natlačí :) projevuje se to také, že po nastartování déle svítí konrolka oleje
voTon
Klubové ID: 1605

#4 Příspěvek od voTon »

souhalsim s starML, tahle vecicka umi po studenym startu delat opravdu prapodivny zvuky :)
vwpavel

#5 Příspěvek od vwpavel »

Tak jsem vyměnil olej, dal aditivum atd. a je to stále. Ale dělá to dokud se nezahřeje motor. Na volnoběhu se postupne začne pomalu rozcvakávat až klepe docela silně, pak se uklidní a za chvilku zase postupně začne cvakat a tak pořád dokola, než se motor zahřeje. Poté je již v klidu.

Prosím o rady. diagnostika vyhodila myslím čidlo polohy vačky. Hledal jsem, ale nikde jsem nenašel, že by se to projevovalo takto. Máte někdo zkušenost?

DĚKUJU!