Ahoj,
na svém bmw e36 318i m40 83kW mám jako přední díl výfukového potrubí katalyzátor, ale již není v nejlepším stavu. Na internetu jsem našel, že jako přední díl se dává na mé bmw jako přední díl výfuku - přední tlumič výfuku. Jak velký je v tom rozdíl, jelikož cena rozdílu za přední díl výfuku je cenově 10 násobná? Např odkazy zde:
S kat: http://www.automedik.cz/autodily.html?p ... ct=3002198
S tlumičem: http://www.automedik.cz/autodily.html?p ... uct=616491
Díky za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 318i M40- Rozdíl mezi katalyzátorem a předním tlumičem ?
Díky za radu. Koukal jsem na ceny a čistě jen za kat je cena kolem cca 3000kč a i s předním dílem potrubí výfuku je cena od cca 6000kč nahoru (a to mám na mysli ty méně kvalitní díly). Spíše se možná i vyplatí (v případě, že chce někdo nový a levně celý přední díl s katalyzátorem) koupit ten přední díl výfuku s tlumičem bosal za 900kč a nějaký ten katalyzátor za 3000kč. Odřeže tlumič a navaří tam katalyzátor, ošetří sváry či celý díl nástřikem na výfuky "odolné proti vysoké teplotě" a má za cca 4000kč nový přední díl výfuku s katalyzátorem. Nebo jak jsi zmiňoval, tak popřípadě koupit použitý přední díl výfuku v dobrém stavu. Kdybych si měl vybrat, tak buďto už bych koupil ten použitý přední díl výfuku s katem v dobrém stavu do 2500kč nebo bych to udělal tak jak jsem napsal, viz. výše.
-
- Klubové ID: 2503
Ktera E36 v zapadni evrope nemela z vyroby katalyzator?? Kdyz jej mely snad vsechny plastacky E30?
Tlumic v prvnim dilu je uplna zbytecnost. Ze stavajiciho vyfuku vyriznout kat a nahradit trubkou. Rezonator nechat, nebo tam dodat nejakej uni. A jezdit na tk pres znamost. Nebo se placnout pres kapsu a koupit novej. Za par kacek nikdo jetej dobrej nenecha. Maximalne ti nekdo proda prvni dil vyfuku s katem za vykupni cenu
Tlumic v prvnim dilu je uplna zbytecnost. Ze stavajiciho vyfuku vyriznout kat a nahradit trubkou. Rezonator nechat, nebo tam dodat nejakej uni. A jezdit na tk pres znamost. Nebo se placnout pres kapsu a koupit novej. Za par kacek nikdo jetej dobrej nenecha. Maximalne ti nekdo proda prvni dil vyfuku s katem za vykupni cenu