Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Převodový olej - norma BMW vs. norma ZF

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
swaczynad
Bydliště: Střítež - Severní Morava diagnostika pro modely:E38, E39, E46, E53, E83, E85, denní svícení US DRL
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od swaczynad »

Zdravím, o vložení tohoto příspěvku mě požádal kamarád, který řeší níže uvedenou problematiku. (Hledal jsem abych nedoubloval témata, ale přímo toto jsem nenašel.)

Zmíněný kolega chce vyměnit převodový olej v automatické převodovce ve své E39 530i z 4/2002. V práci má k dispozici olej MOBIL ATF 220. BMW říká, že tento olej není vhodný, ovšem výrobce automatické převodovky ZF říká, že je tento olej normálně použitelný pro danou převodovku.

Čím se řídit? :roll:
Addict

#2 Příspěvek od Addict »

Ja bych se ve vetsine pripadu ridil tim,co doporucuje vyrobce automobilu,ne vyrobce jen jedne casti prenosoveho ustroji,protoze v mnohych mazacich planech jsou nepravdive udaje - priblizne.

Podle BMW by tam mel byt olej s orig. cislem 83 22 9 407 807,coz Ti splni olej napr. od Febi (Swag),ZF,Ravenol,PP2 apod.....

Uz podle porovnani parametru oleje Mobil ATF 220 a napr. oleje ZF S671 090 170 jde jasne videt,ze kazdy olej je pro odlisne pouziti a ja bych urcite nepokousel stesti a radeji koupil napr. tu Febi (cca 270kc/l) a mel jistotu,ze jsem dal to,co tam ma byt.
swaczynad
Bydliště: Střítež - Severní Morava diagnostika pro modely:E38, E39, E46, E53, E83, E85, denní svícení US DRL
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od swaczynad »

Addict píše:Ja bych se ve vetsine pripadu ridil tim,co doporucuje vyrobce automobilu,ne vyrobce jen jedne casti prenosoveho ustroji,protoze v mnohych mazacich planech jsou nepravdive udaje - priblizne.

Podle BMW by tam mel byt olej s orig. cislem 83 22 9 407 807,coz Ti splni olej napr. od Febi (Swag),ZF,Ravenol,PP2 apod.....

Uz podle porovnani parametru oleje Mobil ATF 220 a napr. oleje ZF S671 090 170 jde jasne videt,ze kazdy olej je pro odlisne pouziti a ja bych urcite nepokousel stesti a radeji koupil napr. tu Febi (cca 270kc/l) a mel jistotu,ze jsem dal to,co tam ma byt.

Omlouvám se, že jsem nazareagoval ani nepoděkoval za příspěvek dříve :oops:
Každopádně kolaga to udělal tak jak jsi doporučoval ty a udělal dobře, protože olej, který doporučuje výrobce převodovky má i jinou barvu než olej co v převodovce byl. Ten byl stejné barvy jako olej, který doporučuje BMW.
Odpovědět