Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s Motorem .. 1.6

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RonniesGTi
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RonniesGTi »

Zdravím, chcu se zeptat mám problém s motorem po nastarování za studena i se zahřátým motorem mi klepe jako diesel .. každej mi říká že jeto hydroštělami jinak dneska sem zkoušel sejmout po nastartování víčko od oleje zvuk se motoru změnil že začli padat otáčky a měl by stříkat olej z motoru ale nic takové se nestalo .. prodejce co jsem od něho koupil mi tvrdil že tam měnil olej že tam je 5w40 fuchs černej nevim zda takovej olej je ale myslím že mě tahá za noc a olej je původní a není měněn tak se obracím semka zda mi prosím poradíte ?? Děkuju za jakou koliv Odpověd.

Mám BMW 316i 1.6 e36 rv.1993 73kw.
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

jestli nejde motor vytočit až k omezovači tak je to projeta vačka
Cuky

#3 Příspěvek od Cuky »

No prvně bych ten olej vyměnil. Myslím že je to nejjednodužší a nejlevější varianta. A pak bych řešil dál. A nedávej tam 5W30 Nebo 40 Ale10W. A jinak olej by ti odnikud z pod víčka stříkat neměl semtam možná něaká kapička . A pokud bude vše stalé stejné takt koukni tu vačku jak tu už padlo je to prý nemoc těchdle motorů. (A olej je jedno jestly je černej nebo růžovej jelikož se stejně z motoru pochvilce ušpiní)
Odpovědět