Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dohledání ukradeného BMW
Zdarec, máte někdo pořešené dohledání vašeho auta v případě že by vám ho někdo ukradl? Mám na mysli např. podle GPS a nemyslím placenou službu Sherlog atd.
Je nějaká šance např. při ukradnutí říct policii, že v autě jsem měl mobil a ať ho tedy zkusí dohledat podle něj. Mohly by v takovém případě žádat operátora o zaměření?
Anebo jsou takové krabičky pro SIM kartu a ta vám po vytočení (čísla té SIMky) zašle své GPS souřadnice. Není to drahé, ale baterie vydrží dva dny - je to určeno spíše pro letecké modely. To by se ale vychytat dalo...
Anebo to nemá cenu takto ani řešit...?
Je nějaká šance např. při ukradnutí říct policii, že v autě jsem měl mobil a ať ho tedy zkusí dohledat podle něj. Mohly by v takovém případě žádat operátora o zaměření?
Anebo jsou takové krabičky pro SIM kartu a ta vám po vytočení (čísla té SIMky) zašle své GPS souřadnice. Není to drahé, ale baterie vydrží dva dny - je to určeno spíše pro letecké modely. To by se ale vychytat dalo...
Anebo to nemá cenu takto ani řešit...?
Já jsem do toho šel. Neni to zas tak drahá záležitost, pořídil jsem GPS tracker se senzorem pohybu a namontoval do dveří řidiče. Kabel na dobíjení se dá v pohodě skrýt ve svazku el. ke dveřím. Dá se nastavit tak, že při vyrušení/ztráty signálu pošle operátor sms, stejně tak když se rozpohybuje bez aktivační sms - proto ty dveře, sázel jsem trochu na to, že kdyby někdo šel pro navigaci, snad si otevře dveře u řidiče.
Těžko říct, do jaké míry je to takhle funkční, nicméně za tu cenu mam určitě lepší spaní. 

Oooz píše:Já jsem do toho šel. Neni to zas tak drahá záležitost, pořídil jsem GPS tracker se senzorem pohybu a namontoval do dveří řidiče. Kabel na dobíjení se dá v pohodě skrýt ve svazku el. ke dveřím. Dá se nastavit tak, že při vyrušení/ztráty signálu pošle operátor sms, stejně tak když se rozpohybuje bez aktivační sms - proto ty dveře, sázel jsem trochu na to, že kdyby někdo šel pro navigaci, snad si otevře dveře u řidiče.Těžko říct, do jaké míry je to takhle funkční, nicméně za tu cenu mam určitě lepší spaní.
Ahoj, myslíš něco takového?
http://www.i4wifi.cz/bezpecnostni-gps-t ... d2440.html
Po zkušenostech co mám, když mi ukradli z garáže dva roky staré 530xD, jsem při koupi 7er okažitě druhý den nechal instalovat Sherloga. Musím uznat, že klidější spaní mám. Jestě jsem přemýšlel o kombinaci GSM (treba http://www.bluetuning.cz/autoalarmy/gsm_pager.htm). Víc pro bezpečí asi udělat nejde...
. Osobně si myslím, že pokud Ti má někdo auto ukrást, ukradne Ti ho. A jakékoliv zabezpeční je bytečné. Profesionální gang umí obejít cokoliv.

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
bez gps to je dneska uplne o hovnu.. gsm lokator jsem pouzival ale to je uplne plochy... a) rusicku gsm si nekdo sebou veme..
b) lokace podle gsm je stejne plus minus kilometr (treba v praze to bylo 500m-2km) takze jako priblizne sem dycky vedel ze auto je "v me mestske casti"
a treba kdyz sem byl v ruznych mestech mimo prahu tak sem tak nejak vedel... ze auto je mozna jeste v tom meste.. nebo 10km za mestem... proste ta vzdalenost mimo mesto se absolutne absurdne rozrusta na prakticky neprohledatelnej okruh (at uz to nekdo zapichne do nejaky garaze nebo jzd objektu... a tam to do rana rozkucha ze to nepozna ani mama)
takze kdyz uz tak ty gsm/gps lokatory a modlit se ze to cikan nevyrusi nebo nezavre do jakykoli plechovy boudy... me staci nase plechova hala v praze a to je v praze.. a GSM ani GPS ani hovno... lokator.. nula
takze je to jen takova mala utecha ze tam aspon neco je... ale kdyz to proste nekdo bude chtit ukrast tak to proste ukradne.. ale myslim ze nikdo moc nemame tak zajimavy auto aby ho chtel nekdo ukrast... z 99% ho chtej jen vykrast nebo se svyzt... a pokud uz mame zajimavy auto na kradeni.. tak je nejlepsi mit proste havarijko ...
b) lokace podle gsm je stejne plus minus kilometr (treba v praze to bylo 500m-2km) takze jako priblizne sem dycky vedel ze auto je "v me mestske casti"

a treba kdyz sem byl v ruznych mestech mimo prahu tak sem tak nejak vedel... ze auto je mozna jeste v tom meste.. nebo 10km za mestem... proste ta vzdalenost mimo mesto se absolutne absurdne rozrusta na prakticky neprohledatelnej okruh (at uz to nekdo zapichne do nejaky garaze nebo jzd objektu... a tam to do rana rozkucha ze to nepozna ani mama)
takze kdyz uz tak ty gsm/gps lokatory a modlit se ze to cikan nevyrusi nebo nezavre do jakykoli plechovy boudy... me staci nase plechova hala v praze a to je v praze.. a GSM ani GPS ani hovno... lokator.. nula

takze je to jen takova mala utecha ze tam aspon neco je... ale kdyz to proste nekdo bude chtit ukrast tak to proste ukradne.. ale myslim ze nikdo moc nemame tak zajimavy auto aby ho chtel nekdo ukrast... z 99% ho chtej jen vykrast nebo se svyzt... a pokud uz mame zajimavy auto na kradeni.. tak je nejlepsi mit proste havarijko ...
Nechci nám tu dělat reklamu, ale vřele vám doporučuji tenhle tracker
http://i4wifi.cz/bezpecnostni-gps-tracker-lokator-monitor-fm1100_d2778.html
Nastavení uděláte na PC přes USB kabel. Propojíte s free GPS serverem a máte luxusní sledování zajištěno za minimální měsíční cenu, kdy zaplatíte pouze za odeslaná data.
http://i4wifi.cz/bezpecnostni-gps-tracker-lokator-monitor-fm1100_d2778.html
Nastavení uděláte na PC přes USB kabel. Propojíte s free GPS serverem a máte luxusní sledování zajištěno za minimální měsíční cenu, kdy zaplatíte pouze za odeslaná data.
caknakis píše:no já nevím...ale koupit něco nového a hned to bastlitAle jinak ta cena je luxusní. Akorát jsem z toho popisu nepochopil jednu věc. Co to vlastně posílá? Data, nebo SMS?
posílá data na server... pokud chceš aktuální polohu do telefonu, pošleš si sms
Pokud ti stačí vědět kde to auto je, bohatě stačí... se sledovacím GPS serverem výrobce to umí miliardu dalších věcí
1. rušička GSM lze dnes pořídit za bratru 2 litry... Pak je i GPS k ničemu, když není jak informaci o poloze poslat
2. s tím souvisí záložní baterie, bez ní je to úplně o ničem. Dokáže totiž zaručit odeslání informace o poloze po vypnutí rušičky.
3. podle mě je nejdůležitější použít mozek a hlavně se zamyslet nad umístěním zabezpečovacího zařízení a právě vytvořit co největší bastl. Není pro zloděje nic lepšího, než standard montovaný alarm, ještě s nálepkou na prdeli auta, co má vlastně hledat...
PS: jinak souhlasím se snejkem, máme většinou plechovky, co profíci nekradou, z toho je třeba vycházet při konstrukci...
Taky přidám (funguje skvěle už 3 roky, velikost krabičky zápalek):
http://www.flajzar.cz/gsm-komunikator-g ... gate-2.htm
2. s tím souvisí záložní baterie, bez ní je to úplně o ničem. Dokáže totiž zaručit odeslání informace o poloze po vypnutí rušičky.
3. podle mě je nejdůležitější použít mozek a hlavně se zamyslet nad umístěním zabezpečovacího zařízení a právě vytvořit co největší bastl. Není pro zloděje nic lepšího, než standard montovaný alarm, ještě s nálepkou na prdeli auta, co má vlastně hledat...

PS: jinak souhlasím se snejkem, máme většinou plechovky, co profíci nekradou, z toho je třeba vycházet při konstrukci...
Taky přidám (funguje skvěle už 3 roky, velikost krabičky zápalek):
http://www.flajzar.cz/gsm-komunikator-g ... gate-2.htm
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
jj, s tim souhlasim. "Domaci" alarm je vetsinou nejucinejsi. Presne jak pises, take nechapu, proc si lidi musi oblepovat auto informaci o zpusobu zabezpeceni.
O rusickach GSM jsem slysel, ze se daji sehnat i kolem 1tis., takze je to zabezpeceni spise pocitove
O rusickach GSM jsem slysel, ze se daji sehnat i kolem 1tis., takze je to zabezpeceni spise pocitove

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Mno, jen pocitové určitě ne, pokud aplikuješ, že zabezpečení není primárně proti odcizení (kdy sice může pomoci, pokud zloděj udělá chybu nebo minimálně nepočítá s tím, že v autě něco máš) ale proti vandalům, což znamená, že jsi u auta rychle, abys mohl případného nenechavce zpacifikovat.
Mě za ty 3 roky vykradli auto jednou (antiradar skrz rozbité boční okno). Sice jsem ho nezachránil (baťůžkáři jsou rychlí jako průjem a byla to moje chyba, že jsem ho nechal na skle), ale byl jsem u auta do 20ti vteřin... Nevím, co by se stalo, kdybych to stihnul... Asi bych tady už nebyl...
Ono mimochodem, informace, že se nic neděje, má taky své opodstatnění...
Mě za ty 3 roky vykradli auto jednou (antiradar skrz rozbité boční okno). Sice jsem ho nezachránil (baťůžkáři jsou rychlí jako průjem a byla to moje chyba, že jsem ho nechal na skle), ale byl jsem u auta do 20ti vteřin... Nevím, co by se stalo, kdybych to stihnul... Asi bych tady už nebyl...

Ono mimochodem, informace, že se nic neděje, má taky své opodstatnění...

.
.
.
To ano, pocitove zabezpeceni jsem myslel ve spojeni s kradezi celeho auta. Hlidani vnitrku je super, jenze pokud nemas auto pred barakem, tak spusteny alarm dnes moc lidi nevzrusuje.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex