Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kotouče, desky.... keramika?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RuDoSh »

Jaké dáváte kotouče a desky? Dřív jsem dával Brembo kotouče a desky Textar, se zvlněním nebyl nikdy problém, brzdily taky celkem dobře, ale párkrát jsem je dobře přehřál. :-)

Teď mám na autech originál BMW brzdy, ale na e39 už je mám úplně KO a přemýšlím co dál. Koupit brzdy s deskama v BMW, nebo vzít Brembo nebo Ate? Keramické desky jste někdo zkoušel? Dělá je Brembo i Ate.

Díky za názory. :-)
BMWX5power
Klubové ID: 1795

#2 Příspěvek od BMWX5power »

Já jsem na X5 dával půl roku zpátky originál přední a zadní kotouče, desky předek a desky na zadek pakny a nějakou to montážní sadu k tomu. Všechno od ATE cena byla super,brzdiče tam jsou originální taky ATE a brzdí to pěkně, jsem spokojen :lol:
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

originálem člověk nic neskazí, no :-) ale půl roku čekám na kartu, takže v BMW bez slevy a budu to muset řešit v pondělí, protože jsem to už musel odstavit :-D možná testnu to brembo.... uvidím podle ceny
ironpipi

#4 Příspěvek od ironpipi »

Kámoš to teď dával v Atečku na E46, kotouče ATE powerdisc a desky ATE keramic a říkal, že v poho., moc toho ale zatím nenajel, zkus mu napsat, je to člen sir-kiss
Jandy
Klubové ID: 1371
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jandy »

Na auta pro běžné a trochen sem tam svezení dávám ATE Powerdisk + ATE desky a zatím na třech autech fungovaly bezvadně. Na e36 jely i párkrát do vrchu a přežili šecko bez úhony. Samo sem je pořádně zajel. :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RuDoSh »

o víkendu jsem se o tom bavil s prodejcem dílů a ATE je prý jen přebalovač, prý mám vzít bremba a pro ně dělá desky textar, takže desky od textaru klidně v té keramice. Brembo si dělá vlastní desky jen pro ty race kotouče. Ještě porovnám ceny a uvidím. Vyloženě zlé asi nebude žádná kombinace. Na to moje ježdění :) a pokud to nebude špinit kola tak budu rád :-)
kralik

#7 Příspěvek od kralik »

Tak co se tyka spineni, tak drazkovane ATE power disky / ATE desky spini jak prase! Drazky maj holt vliv. Mam je na 7er a krom toho spineni bez jakehokoli problemu a to si parkrat zkusily dobrzdeni z 200 na dalnici v nemecku...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

kralik píše:Tak co se tyka spineni, tak drazkovane ATE power disky / ATE desky spini jak prase! Drazky maj holt vliv. Mam je na 7er a krom toho spineni bez jakehokoli problemu a to si parkrat zkusily dobrzdeni z 200 na dalnici v nemecku...
keramické desky by to dělat neměly..... uvidíme :-)
globusman
Klubové ID: 1641
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od globusman »

RuDoSh píše:originálem člověk nic neskazí, no :-) ale půl roku čekám na kartu, takže v BMW bez slevy a budu to muset řešit v pondělí, protože jsem to už musel odstavit :-D možná testnu to brembo.... uvidím podle ceny
jestli chceš, půjčím ti kartu mou ;-)
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Snejk »

ate powerdisc je fakt tragickej kotouc... co sem kdy mel/videl/zdemontovaval a menil tak vsechno jebky driv ci pozdejc tezce zkrouceny... alespon na 7er... a o praseni ani nemluve...
klasickej ate kotouc nemel nikdy, nikdy a nikdy problem... proste jedine ate... po poradnem zajeti.. kotouc co prezije auto...

desky ate ceramic jsou sranda, ted vidim jednu zkusenost... neprasi, vubec... uplne supr mit po mesici uplne cisty disky... je to dobra desticka... jak mizi netusim jeste... ale brzdi.. .a neprasi.... co vic si prat...

a kdo veri ze ate neco prebaluje...at si da hadr na hlavu :)
uz jen z podstaty konstrukce toho kotouce (ate-ochranna vrstva, nemastne atd.. brembo-klasicky kotouc bez povrchove upravy mastny... )
proste dva jine produkty.... brembo sem nekolikrat daval a fungovaly +- taky... ale hodne sem jich resil zkroucenejch... ale kdyz nejsou penize... ale me to na auto nesmi
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RuDoSh »

Snejk píše:ale kdyz nejsou penize... ale me to na auto nesmi
Pozor, ty bremba jsou dražší. Tak vemu teda ATE s keramickýma deskama.

S tím přebalováním mi to řekl prodejce dílů... ale to je fuk.
KeyJey
Klubové ID: 2066

#12 Příspěvek od KeyJey »

taky to ted na e39 budu resit. brembo s textarem jsem zkroutil... asi uz fakt jedine ATE.
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od George_D »

Já dával vždycky ATE a v cajku. Ted jsem dal Bremba a taky v cajku, takže ono to bude asi nastejno :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Poldav6

#14 Příspěvek od Poldav6 »

Už jsem to tu psal. Powerdisc plus keramické desky mám vpředu ( 6měsíců ) na e46. Brzdí to normálně, ale nejezdím extrémně, ani do Německa. Jako obrovskou výhodu vidím to, že se zdá, že auto za deště začíná brzdit o dost dřív než před tím. To jsem třeba musel každých 10km šlapat na brzdu, abych osušil kotouče (někdy 2s, než se začlo něco dít...). Ale zimní sezóna začíná a zatím bylo dost sucho, tak ještě uvidím.
Jednou jsem tomu dal zabrat na cca 20km okresek, které jsem jel brzda plyn (v horách). No, pořád to brzdilo, jen začaly být brzdy docela hlučné.. Po chvíli zase ok. A nepráší :-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RuDoSh »

nakonec kotouče klasika ATE a desky taky, protože keramiky neměli. Musel jsem brát věci skladem, abych to měl večer hotové. Tak keramiky příště, až se bude dělat i zadek...
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Snejk »

hlavne kdyz tam nemas powerdisky... klasikou nikdy nic nezkazis.. tahle kombinace nikdy nezklamala
bergos
Klubové ID: 159

#17 Příspěvek od bergos »

já mám přes rok kotouče Brembo Max a desky jsem dal Ferrodo premier a jsem naprosto spokojen. :wink:
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Odpovědět