Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

dotaz ohledně tlumičů na bmw e36 318IS

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mates_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mates_ »

Mám takový problém s mým Is-kem, už v Německu na něj byl namontován komplet podvozek eibach, což je pěkné a dost dobře to vypadá, ale je to strašně nízké - hlavně předek a všude ale všude škrtám, tak se chci zeptat jestli když dám na ty eibach tlumiče sériové nesníženíé pružiny jestli bude auto výš a nebo dokonce tam kde má být?? jestli třeba ty tlumiče nemají oproti sériovým výrazně kratší chod?? díky moc všem za rady, moc mi to pomůže :?
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Existují originální BMW podložky mezi podběh a horní lůžko tumiče pro zvednutí auta. V odkaze díl č. 14
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#3 Příspěvek od Holly Moderátor »

Výšku auta nedělají tlumiče, ty pouze tlumí, proto taky ten název, ale pružiny. Takže když dáš standardní pružiny nebo podložky, jak psal francis, tak se auto zvedne, každopádně vsadím boty že tlumič má zkrácenou pístnici, takže snížíš jeho životnost. Jak moc záleží na stylu jízdy, povrchu silnic atd atd...
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Upřesním Hollyho myšlenku: tlumič odrovnáš, pokud má zkrácenou pístnici a použiješ k němu standardní vysokou pružinu. Použitím jen podložky toto nehrozí.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
mates_
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mates_ »

dobře, to jsem si právě myslel, ale tlumiče mám naprosto ok a tudíš se mi kuli zvedání auta nechtělo kiupovat komplet tlumiče, napadly mě pružiny, ale tušil jsem tento problém, ovšem to jsem nevěděl o těch podložkách, ty by můj problém vyřešily, protože třeba 2cm k dobru nebo spíš 3 by mě spasily, nevíte kde se ty podložky dají sehnat?? nebo jestli jě někdo má náhodou doma jestli by neprodal nebo neoměřil a že bych je nechal někde udělat?? díky za reakce :wink:
Odpovědět