Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zvýšená spotřeba!
Ahoj všem...
Prosím o radu. Z ničeho nic se mi zvýšila spotřeba asi o 2l/100km, čím to může být? Mam E91 320D, r.v.07, najeto necelých 150tis.km, celou dobu až do nedávna průměrka 6.2litrů, ale teď 8litrů. Jezdím stále stejně, stejné trasy, stejná nafta, žadný střešní nosič...prostě vše jako dřív...
Zkoušel jsem tu prohledat stávající diskuze, ale nic konkrétního pro můj případ jsem nenašel. Tak se případně omlouvám za nové vlákno.
Díky za vaše postřehy...
MichalZ
Prosím o radu. Z ničeho nic se mi zvýšila spotřeba asi o 2l/100km, čím to může být? Mam E91 320D, r.v.07, najeto necelých 150tis.km, celou dobu až do nedávna průměrka 6.2litrů, ale teď 8litrů. Jezdím stále stejně, stejné trasy, stejná nafta, žadný střešní nosič...prostě vše jako dřív...
Zkoušel jsem tu prohledat stávající diskuze, ale nic konkrétního pro můj případ jsem nenašel. Tak se případně omlouvám za nové vlákno.
Díky za vaše postřehy...
MichalZ
-
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
O něco vyšší spotřeba bude na konto toho zimního počasí, např. začal fungovat elektrický ohřev chladící kapaliny a to je zátěž pro alternátor, ale zase né o tolik. Neznám palubní ukazatele u E90, ale myslím si, že nemá ručičkový ukazatel teploty chladící kapaliny a tu teplotu si musíš zobrazit proklikáním na digitálním displeji. A pokud je za provozu nižší než ideálních 80-90 stupňů jako tady http://www.bmwklub.sk/technicke-okienko ... 22494.html , tak Ti odešel termostat a jezdíš s podchlazeným motorem. A to se v zimě projeví.
Panove, diky moc za tipy.
Auto mam od brezna, takze zadne velke mrazy jsem s nim jeste nezazil. Jezdim vzdy celkem dlouhe trasy (cca 300km), tak jsem si myslel, ze vliv ohrivani celeho aparatu bude zanedbatelny.
Zkusim se dopatrat jakou ma teplotu chladici kapalina, ale jinak budu tu zvysenou spotrebu zatim davat na vrub zime. No a kdyby pak nahodou na jare zase nespadla, zacal bych to resit...
Jeste jednou diky,
MichalZ
Auto mam od brezna, takze zadne velke mrazy jsem s nim jeste nezazil. Jezdim vzdy celkem dlouhe trasy (cca 300km), tak jsem si myslel, ze vliv ohrivani celeho aparatu bude zanedbatelny.
Zkusim se dopatrat jakou ma teplotu chladici kapalina, ale jinak budu tu zvysenou spotrebu zatim davat na vrub zime. No a kdyby pak nahodou na jare zase nespadla, zacal bych to resit...
Jeste jednou diky,
MichalZ
Jen tak pro zajimavost...
asi to tu vsichni znate, ale kdyz jsem hledal jak vycist teplotu chladici kapaliny u E90tek, nasel jsem pekny navod jak vlezt do skryteho nemu a co ta cisla v nem znamenaji: http://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus
MichalZ
asi to tu vsichni znate, ale kdyz jsem hledal jak vycist teplotu chladici kapaliny u E90tek, nasel jsem pekny navod jak vlezt do skryteho nemu a co ta cisla v nem znamenaji: http://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus
MichalZ
-
- Klubové ID: 2535
- Kontaktovat uživatele:
mam E90 320d 2006 a mam uplne na chlup ten samy problem...MichalZ píše:Ahoj všem...
MichalZ
-
- Klubové ID: 1896
V zimě pozoru již třetím rokem dle mě normální jev, tj. že to žere cca o litr víc, dlouhé cesty to nedorovnají, zkrátka to auto žere při mínus. teplotách více.
Něco taky udělají zimní pneu.
Jo a BC mi píše klidně spotřebu za nádrž 7,9l. Ale dle tankování je o litr méně, tak mu v zimně zas tak nevěrte, je třeba si to zkontrolovat.... V létě mi to sedí dost přesně.
BMW 320d e91
Něco taky udělají zimní pneu.
Jo a BC mi píše klidně spotřebu za nádrž 7,9l. Ale dle tankování je o litr méně, tak mu v zimně zas tak nevěrte, je třeba si to zkontrolovat.... V létě mi to sedí dost přesně.
BMW 320d e91
To by asi odpovidalo. Pres leto mi bc ukazoval presne, vetsinou tak o 0.1l/100km min nez byla realita. Ted v zime, kdyz to zase premerim na nadrzi, tak zjistim, ze ukazuje klidne o 0.5l/100km vic, nez je skutecnost...
Jinak auto se zahriva rychle, takze problem s tim termostatem to pravdepodobne nebude. Vypada to, ze je to opravdu normalni jev, zadna zavada...
Diky vsem!
MichalZ
Jinak auto se zahriva rychle, takze problem s tim termostatem to pravdepodobne nebude. Vypada to, ze je to opravdu normalni jev, zadna zavada...
Diky vsem!
MichalZ
-
- Klubové ID: 1896
Tak jsem si dnes vzpomněl a kouknul na teplotu chladící kapaliny a po 30km na D1 jsem měl jen 72°C (to jsem jel kolem 160km/h aby se to ohřálo a motor nebyl na začátku jízdy studený). Čekal jsem něco kolem 85-90°C. Venku bylo kolem nuly, nebo pár stupnů nad...MichalZ píše:Jen tak pro zajimavost...
MichalZ

Můžete se pls kouknout taky, zda je to normál nebo mám vyměnit termostat?