Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Umytí motoru..

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od matal Moderátor »

Potřeboval bych umýt motor hodně zaprášený z lakovny jemným prachem,
mám obavu to mýt wabkou, spíš by to chtělo nějaký postřik třeba čističem na alu kola nebo něčím podobným a pak jen spláchnou proudem vody..

Doporučíte nějaký ten postřik.?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

A k tomu zaprášení z lakovny - aby to nebylo jako OT a reklama v jednom. Je to brusný prach a mikročástice laku a někteří lakýři si všechno hezky zabalí do mikrotenových fólií, někteří jsou méně důkladní. Na odstranění existuje jeden trik, ale musí to být rovné plochy. Plochy namočit a vzít světlou plastelínu, tu taky namočit, udělat placičku do 4 prstů a otírat ty plochy s cílem ty nečistoty vtlačit do plastelíny. Po zašpinění placičku přeložit, aby čisté bylo uvnitř a postup opakovat. Potom už jen odstranit zbytky plastelíny, ale to už jde dobře komerčními prostředky.

Já jsem v květnu t.r. našel tento příspěvek http://www.bmwklub.sk/technicke-okienko ... t=Autoglym a rozhodl jsem se to vyzkoušet. Ale překliknul jsem se a místo toho Vinyl and Rubber http://shop.mvservice.cz/produkty-2/vyr ... i/c13.html jsem si objednal Engine and Machine http://shop.mvservice.cz/produkty/vyrob ... /c173.html . On to ani omyl nebyl, protože jsem chtěl skutečně něco na motor a ten slovenský kolega zase vyglancovat motor.

Celý motorový prostor včetně zvednuté kapoty jsem trochu ze dvou metrů postříkal Wapkou, potom nastříkal ten růžový Autoglym, přípravek rozetřel smetáčkem na podlahu a zárohákem a potom zase ze dvou metrů vystříkal Wapkou. A byl jsem překvapen, skutečně to funguje. To, co mi předtím nešlo ničím dolů - benzínem, acetonem, Konkorem - nějaký konzervační přípravek na dutiny, přípravek na odpuzování kun, šmír = mastný otisk ruky na bílém plastu atd., všechno čisté. Podle reklamy s tím myje auta i britská královna, takže Ty můžeš taky předsedo, i tu e32, je to taky šlechtična.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

A nevíš,dá se to koupit někde v normálním obchodě.? Než by mi to přišlo z toho eshopu,tak bych to pořešil i někde jinde.. :wink:
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

Já teď nechával mýt motor na compactu před STK. Berou to nějakou profi chemií, zespoda na heveru i zeshora, chvíli se to nechá působit, potom wapka, vyfoukat kompresorem vodu.

Motor je opravdu jak novej, hned jak na to ty srágory nastříkali bylo vidět, jak to všechno pomalu pouští. V domácích podmínkách jsem to zkoušel vším možným od Arvy až po "speciální přípravky" a výsledek takovej nikdy nebyl.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xdentist »

me se nejlepe osvedcila vlastni opatrna prace a pripravek Turtle Wax Engine Clean (cervena lahev s rozprasovacem). Studeny motor jsem postrikal,nechal pusobit a pak opatrne oplachnul vodou z hadice. Vysledek me celkem dost prekvapil co vsechno to rozpustilo a jak pak vsechno zarilo-hlavne kovove casti motoru.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Právě že jsem to zkoušel hledat po grogerkách a různých speciálkách a nic. Když si zadáš heslo Autoglym, tak se Ti vypíše několik internetových obchodů, ale jako není skladem, vyprodáno. Takže jsem to objednal u toho MV Service, ale čekal jsem na to růžové 14 dní. Teď jsem objednal i ten žlutý a budu čekat už druhý týden. Takže dodací lhůty jsou trošku delší. Operátorka mi potvrdila, že jakmile dojde platba na účet, ten den to odejde přepravní službou. Ale jsou dovolené, tak to všechno trvá.

Jinak v jejich nabídce je taky :
"V Brně a Praze máme k dispozici dílny kam lze vůz přistavit k provedení služby. V Brně je dílna situována ve středu města ....."Tak zkus zavolat, jestli ty přípravky v těch dílnách mají. Vždyť já toho spotřeboval sotva dvě deci a teď to bude rok ležet ve sklepě, pokud mi to nějaká smažka nešlohne.

A s to britskou královnou jsem jen tak nekecal - http://en.wikipedia.org/wiki/Autoglym a http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Warrant
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak jsem to vyřešil, koupil jsem u nás v prodejně ND nějaký sráč od "Coyote" nic jinýho neměl, jen Arvu, našplíhal na motor, pomohl jsem tomu štětkou a za chvílu spláchl slabým proudem wabky, výsledek je dostačující..
Jen se modlím,že to někam nezateklo kam nemělo.. :wink:
Odpovědět