Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jste z E46 zklamaní - oproti E36?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Alois
Klubové ID: 2150

#1 Příspěvek od Alois »

V poslední době si všímám jak se několik lidí co přesedlalo z E36 na E46 Zave, Bergos, GeorgosAC.. atd, že si stěžují. Že E46 ztratila to pravé Baworácké atp..
No nevím :lol: , měl jsem hodně nejruznějších aut, v spoustě dalších jsem jezdil a co bych poznal i slepý je E46 s M volantem, sportovním podvozkem, šestiválcem, sportovníma sedákama, v manuálu..
Kdybych měl jako laik řešit pocit v autě když si sednu za volant, tak se to s E36 nedá absolutně porovnat.. (to neřeším skok kvality materiálů a provedení tak o dvě generace)
Hlavní o co mi jde je to jak E46 zatáčí, jakou má zpětnou vazbu, kvalita podvozku, posez.. tohle u E36 není zdaleka na takové úrovni.
Zajímavé je, že to tak cítí lidi, kteří měli touringa a šli do touringu.
Když porovnám M3 3.0 E36 coupe v které jsem něco najezdil, se svým E46 328ci, bude to možná někomu k smíchu, ale neměnil bych ani bůh.
I ta M3 byla vlažná, zpětná vazba naprd, podvozek hrůza (nebyla to žádná mrdka),samo má jiné výhody, které nepopírám ale obě auta jsou fakt jinde. Na druhou stranu bych do sedana M3 3.2 šel, přijde mi to auto zajímavé (jezdil jsem i v 3.2 a vím že skoro o nic líp nejede). Když to budu brát normálně, třeba E36 sedan 2.0 M50 a E46 2.0 M54 touring tak jsem tam, kde jsem byl o pár řádků víš..i když ten 2.0 jede v E36 o poznání líp, než 110kw mrtvola v E46..Když vezmu M3 3.2 cabrio..radši jezdit v té mrtvole v M paketu..Samo M3 E46 je super, u ní narozdíl od E36 chápu to M///.

Pořád nemůžu přijít v čem je lepší E36, proti E46.. (samozřejmě neporovnávám výkon) všechny auta co jsem jmenoval, jsem buď měl, mám, nebo v nich hodně kilometrů nařídil.

- možná vím, projet se v E36 individualu (nebo ještě líp Alpině)čerstvě dovezenou z DE a sednout do E46 316i rv.:1998, najeto 385.000km, pak bych to možná pochopil :wink:

Tímto nechci nikoho urazit, hanit E36 nebo tak, hodně se mi líbí a neříkám že si třeba někdy nějakou zajímavou nekoupím, do E36 jsem byl v dětství zamilovaný, ale pak přišla E46, coupé, M3, touring a co že to je E36?? :lol:

A dnes je E46 už staré železo, bohužel o E90 nejde říct co o E46, mě přijde taková tuctová, ale některé E91ky nejsou k zahození..

P.S: který typ, po E30 má ještě svůj klub, zaměřený čistě na jeden model?
(i když kvalita už druhého klubu no comment, já už tam nechodím), nemyslím klub http://www.E34.cz s pěti členy.. :lol:

Souhlasí se mnou někdo? Rád bych slyšel v čem je E46 horší..
KAMIL740
Klubové ID: 1898

#2 Příspěvek od KAMIL740 »

GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#3 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

KAMIL740 píše:http://e46.bmwklub.cz/
:lol:
KAMIL740
Klubové ID: 1898

#4 Příspěvek od KAMIL740 »

GeorgosAc píše:
cococo na jasnou otazku jasna odpoved ni ??
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#5 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

KAMIL740 píše:
GeorgosAc píše:
cococo na jasnou otazku jasna odpoved ni ??
no jasny... zadny srani s dlouhym psani...

:P
Killca
Klubové ID: 1648

#6 Příspěvek od Killca »

Alois píše:V poslední době si všímám
e36 je lepsi v tom, ze nema tolik elektroniky a vsechno si clovek muze dopojit sam, u e46 uz s kazdym prdem musi clovek na diag

krom toho se mi obcas zda, ze e30 a e36 jeste byla z takovyho kvalitnejsiho nemeckyho matrose a od e46 do e9x uz jsou ty matrose horsi, levnejsi a tim padem vice penize vynasejici

kazdopadne podvozek u e46 je cajk, lip v zakladu filtruje vozovku nez e36, ale je to holt novejsi

kazdopadne stale uvazuju o novym aute a nevim jestli e36 328 nebo e46 328 (i kdyz e36 je podle me rychlejsi)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Martinéz
Klubové ID: 356

#7 Příspěvek od Martinéz »

myslim, ze ti co hlasali neco ve prospech e36 mluvili ze srdce, ne z uzivatelskyho hlediska.. e46 se proste lip ridi, lip se s ni zije. Ale e36 (s tou nemam moc zkusenosti) stejne jako e34 je o srdci a lasce ke znacce stejne jako k dobe, ve ktery vznikla a v ktery vznikaly tyhle mrdky..

..ja najel s (funglovou) e46 spousty a mit ji v osobnim vlastnictvi, taky radsi o vikendu vyjedu e34kou :)
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od George_D »

Co jsem vypozoroval ja osobně když jsem se svezl poprvé v E46 bylo to, že oproti E36 mi přišla maličko tupější jako celek. Ano podvozek lepe filtroval, uvnitř byl menši hluk a přijde ti v e46 že jedeš v obejváku. V e36 je to jinak, máš pocit většího kontaktu s vozovkou jak přes sedačku, tak v řízení, podvozek je tedy tužší, ale to si myslim je možna to, co od trojky člověk očekává, prostě mít relativně lehky svižny auto co pěkně vypadá. Největší roli v tom hraje asi vaha, která dělá s podobnym motorem E46 pomalejší což je škoda :?
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Alois

#9 Příspěvek od Alois »

Tak neřekl bych že materiály jsou u E36 lepší (vím že jsi to myslel jinak), to se dá říct tak o E34..To fluidum co se tady popisuje bych přesunul spíš k E30, to je kult, ale E36, ne,ne.. Není to špatné auto, některé jsou krásné a zajímavé, ale prostě mrtvé auta. Někdo u BMW začínal E30, někdo E36, někdo E46.. a asi to v člověku zůstane. Já asi začínal před 4-mi lety na E46 a zůstane mi to, když jsem přecházel z Audi a o hodně silnější Ochcávky RS, než 320i. Každopádně je celkem trefa že ta E46 je takové celotýdení auto a na víkendy jsou jiné. První to byl Jaguar, pak Jeep stejně jsem si jako víkendovku nakonec nechal kupé E46ku :lol: a nahradí ho asi M3 E46, nebo M5 E39. Jako auto v kterých jsou vzpomínky, je fakt spíš E30, E34, E38, E31,E32, E28, E24,E23, E21..M/// těch let.... ale, ne E36.
Přitom si nemůžu pomoct a na E36 cabrio/touring mám slabost, ale zklamalo mě jízdně.

Braly mě E28ky, těma jsem se dvakrát nabažil, prozatím a teď ujíždím na E34 touringu 3.0V8/4.0V8/525i(141kw) i 525 TDS, hlavně automat..double šíbr, sport sedáky, to poslední tmavé dřevo ala Jaguar XJR a interiér bílá kůže..široká maska, zrcátka E36 (myslím od 94) to je zase poslední moje nadchnutí, které ve mě rostlo pár let a už půl roku se za to nestydím že se mi líbí taková plechovka..Ví někdo o něčem? Já vím o jedné, ale stav asi nic moc..(fakt nevím na co mi to auto bude a kdy a kam v něm budu jezdit :D )

(teď jsem chtěl vložit odkaz a je po půl roce pryč :-( )

Ale spíš bych měl makat na E21 :lol: se mi nějak nechce, až se přestěhuji z jedné garáže do druhé, jsem si dal termín.. :wink: (cca 10 metrů od sebe).
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xSAFA »

Alois píše:To fluidum co se tady popisuje bych přesunul spíš k E30, to je kult, ale E36, ne,ne.
:roll: ptal ses na e36 vs e46, pár lidí ti tu napsalo svůj názor a v zápětí ho okomentuješ tak, jako by napsali hlouposti a začneš do toho montovat e30. Tak nechápu teda proč ses na to celé ptal?? Přijde mi jako bys měl averzi vůči e36 a chtěl všem lidem co někdy řekli, že e36 byla v něčem byť jen malinko lepší (čti "jiná") jak e46 za každou cenu dokázat, že to tak prostě nemůže být...
bergos
Klubové ID: 159

#11 Příspěvek od bergos »

e46 je úplně někde jinde než e36, jak podvozkem, zpracováním a hlavně komfortem. pokud mi vydrží aspoň to co e36 budu velice spokojen.

... 36tka byla pro mně srdcová záležitost, měl jsem ji 4roky. S e46 se ještě hledám.

Obrázek
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
bmwfil
Klubové ID: 687

#12 Příspěvek od bmwfil »

e36 - zábavnější auto, méně otupělé elektronikou, lepší kontakt řidiče a auta - zpětná vazba (někomu se nemusí líbit vetší hluk a menší pohodlí), festovnější provedení, subjektivně rychlejší a mrštnější.

e46 - komfortnější, pohodlnější, možnost lepší výbavy, vyšší bezpečnost, kontakt řidiče s autem horší, ale oproti e90,1 pořád ještě balada. Novější a svěžejší design.

Osobně se mi ale víc libí "krabicovitější" e36 než "kulatá" e46...
P.S. u někoho to může být i o penězích, ale mě už e36 stála, že bych za to jetou starší e90 měl, ale to je to jak bylo řečeno - srdeční záležitost.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xSAFA »

bmwfil píše:ale mě už e36 stála, že bych za to jetou starší e90 měl

:lol: :thumbsup: Sme na tom stejně...
bmwfil
Klubové ID: 687

#14 Příspěvek od bmwfil »

xSAFA píše:
bmwfil píše:ale mě už e36 stála, že bych za to jetou starší e90 měl

:lol: :thumbsup: Sme na tom stejně...
Taky proto ty naše pixly vypadají jak vypadají :wink:
all
Klubové ID: 1018

#15 Příspěvek od all »

porovnání konkrétních dvou aut:

e36 coupé 323 2.5l série mpaket r.v.1995
x
e46 coupé 330cd 3l série mpaket r.v. 2003

nebudu se tu bavit o motorech,ale o celku.

e36 horší reakce na volant, ale přesto je lepší a stabilnější říditelnost,při větší rychlosti se to násobí. e36 sedí lépe,jednodušeji se ovládá,přesto pohodnlejší jízda je v e46.Vzhledově se mi e46 líbí,ale nakláním se k hranatějším tvarům e36.Zadní světla jsou krásná u e46 navíc jsou diodové.ale největší průser je v předních světlech e46, vím že ta e36 není moc slavná ale tady jsem myslel že bude nějaká změna k lepšímu,ale je to děs, nesvítí to. Sedačky v e46 jsou pro mě také zklamání přitom jsou vyhřívané polokůže a sportsitzny. jediný plus je větší boční vedení, e46 hezky udělaný interiér,hudba udělaná o mnoho lépe než u 36ky, loketka s praktickym úložnym prostorem to samé u kolenou řidiče u e46,bravurně zvládlé osvětlení inteiéru.

jak řekl killča.
opravuji bmw tak mohu posoudit, e 36 je krásně jednoduchá, mechanicky se auta velmi podobají e46 je jen o málo složitější ale bolest je v elektronice, každou chvíli je něco. přitom ten systém který tam je by měl byt spolehlivý. ale to bmw dochytá.

samosebou je to můj pocit a lišit se může od stavu těchto dvou aut. jinak 46 jsem dělal hodně ale ještě né vše, na e36 jsem dělal co jen existuje.

OSOBNĚ PÍŠI, AUTO NA POHODU,DO PRÁCE NA KRATŠÍ CESTU (cca200KM) BERU E46
AUTO NA ZÁBAVU,PROJET SE PRO POCIT,ZABLBNOU SI, BERU E36
Jarouch
Klubové ID: 1758

#16 Příspěvek od Jarouch »

E36 výborná hračka... E46 je prostě novější... Je rozdíl když přijedeš V E36 a v E46 čas prostě letí :wink:
Dan td
Klubové ID: 590

#17 Příspěvek od Dan td »

E30 - na svezení pro zábavu nebo na okruhu nemá chybu, je to taková motokára. Nicméně čím víc stárnu tím víc zjišťuju, že v takovém autě jezdit denně už se mi nechce.

E46 - Podle mě se dost blíží universalismu ostatních aut, furt má sice něco z BMW, ale převažuje u mě z toho auta pocit, že už to není úplně ono.

E36 je něco mezitím - ještě pořád slyším motor, cítím každou díru na silnici, ale už se to dá přežít i při denním ježdění, pokud to člověka baví.
Třeba brzy dojdu s E36 do té fáze, ve které jsem skončil s E30, tzn. už se budu na takové " nepohodlí a hluk :-) " cítit starý, ale zatím mě to furt baví.
A ten pocit, když dupnu na plyn - auto zařve, ve vyšších otáčkách je motor hezky slyšet, zatímco E46 prostě jako výtah plynule zrychlí, nemít tachometr, ani mi to nepřijde :-)

Nemyslím, že přechod E36 - E46 je až tak o penězích, já mám v E36 cca tolik, že by za to slušná E46 určitě byla ( a do té bych samozřejmě sypal dál :-) ).
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
KeyJey
Klubové ID: 2066

#18 Příspěvek od KeyJey »

Ted jezdim v E36 323i coupe a nejakou dobu predtim jsem mel moznost jezdit v E46 323ci. Kdyz pominu rozdil ve vybave, kterou ten muj social nevidel ani z rychliku, tak E46 je pohodlna, lip predvidatelna. E36 je sviznejsi, vetsi zabava pri rizeni.
Alois

#19 Příspěvek od Alois »

xSAFA píše:
Alois píše:To fluidum co se tady popisuje bych přesunul spíš k E30, to je kult, ale E36, ne,ne.
:roll: ptal ses na e36 vs e46, pár lidí ti tu napsalo svůj názor a v zápětí ho okomentuješ tak, jako by napsali hlouposti a začneš do toho montovat e30. Tak nechápu teda proč ses na to celé ptal?? Přijde mi jako bys měl averzi vůči e36 a chtěl všem lidem co někdy řekli, že e36 byla v něčem byť jen malinko lepší (čti "jiná") jak e46 za každou cenu dokázat, že to tak prostě nemůže být...
Hele, jen jsem řekl svůj názor nic špatného jsem nenapsal, tak se uklidni..jen jsem napsal odpověď, dle mého názoru.

Čekal jsem koho se to dotkne..ale nemyslel jsem to špatně, samo ani nejde o to jak to vypadá, jestli přijede E36/E46/E90, to bych nemohl jezdit E28, to jsem si tohle léto výsměchu zažil, pes na to ser :lol: :lol:
Hlavně od frajera co jezdí Omegou B 94 rok, béžová barva ex taxi co ho vyšla 20 talířů..od takového mě to nenaštve.."Tím fakt nejezdi, na co to máš? Vždyť, tam kde přijedeš, se ti každý vysměje.."

Ani nejde o to kolik koho ta jeho E36 vyšla.. Já mám E46 touringa taky 4 roky a dělal na ní facelift+bixenony a dalších tisíc věcí. S Coupéčkem jsem na tom ještě hůř, teď bych si mohl zajet do zastoupení, pro pěknou zajetou M6, nebo X6..to taky neřeším..vzhledem k tomu v jakých relacích se dnes pohybují E46..sice ne ty lakýrky, ale i tak.

Bych to přirovnal k větě co mi říkal jeden dobrý známý, majitel jedné firmy, když jsem mu kdysi vykládal jak je super ten Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 jede a jaká to je bomba do města.. A kolik to žere? se mě ptá.. říkám: kolem 15l dálnice, hodně svižně, město podle mě tak 22l (ukazoval 33.5l, ale to byla blbost..) A jak dlouho ho máš? říkám.. nevím 3 měsíce.. kolik si najel? (už si to nepamatuji, píšu odhadem) nevím, 10.000 km..? Tak si projebal (už fakt nevím) 50.000,-Kč.. A já říkám, to tak neber, to auto za to stálo.. A on, :lol: četl jsis někdy nějakou knížku o ekonomice? Říkám ne.. A on, tak si nějakou přečti.. :lol: :lol: :lol:
To mi říkal člověk co v Helleru vyblil 2.100.000,-Kč za fakt naloženou Audi A6 3.0tdi a prodal po dvou nebo třech letech za 500.000,- :lol: :lol:

Je to těžko..

Nejvíc se přikláním a rozumím, chápu to co napsal Bergos..

Jinak mi nepřijde že by byl rozdíl v počtu elektroniky mezi E36 a E46, až na pár rozdílů, E36 určitě není auto, co spravím na koleně. Když jsme u toho i E21 mě celkem překvapila, kolik má elektroniky a existencí zásuvky diagnostiky..
Alois

#20 Příspěvek od Alois »

Dan td píše:E30 - na svezení pro zábavu nebo na okruhu nemá chybu, je to taková motokára. Nicméně čím víc stárnu tím víc zjišťuju, že v takovém autě jezdit denně už se mi nechce.

E46 - Podle mě se dost blíží universalismu ostatních aut, furt má sice něco z BMW, ale převažuje u mě z toho auta pocit, že už to není úplně ono.

E36 je něco mezitím - ještě pořád slyším motor, cítím každou díru na silnici, ale už se to dá přežít i při denním ježdění, pokud to člověka baví.
Třeba brzy dojdu s E36 do té fáze, ve které jsem skončil s E30, tzn. už se budu na takové " nepohodlí a hluk :-) " cítit starý, ale zatím mě to furt baví.
A ten pocit, když dupnu na plyn - auto zařve, ve vyšších otáčkách je motor hezky slyšet, zatímco E46 prostě jako výtah plynule zrychlí, nemít tachometr, ani mi to nepřijde :-)

Nemyslím, že přechod E36 - E46 je až tak o penězích, já mám v E36 cca tolik, že by za to slušná E46 určitě byla ( a do té bych samozřejmě sypal dál :-) ).
Tak to co píšeš o tom výtahu a zvuku, tak s tebou nesouhlasím.. :wink:
To mě spíš zklamala E36 v M///ku, jak 3.0, tak 3.2, na volnoběch zvuk a kolísání otáček jak letecký motor (hlavně 3.0) a zátah a chování jak lepší 328i, 330i.. Možná se bavíme o jiných, ale u 6-ti válců mi to tak teda nepřipadá.. Zato M3 E46 je někde uplně jinde, při skoro stejném výkonu oproti M3 E36 3.2.. (236kw=>252kw)..
Odpovědět