ahoj moc prosím všechny technicky zdatné a zkušené o radu:
mám 735i E32 a jeden problém: auto jede naprosto rovně, ale volant je křivě. Už s tím jezdím dva roky a leze mi to krkem.
geometrie byla poctivě dělaná několikrát, i laserová. V hodnotách vše v pořádku. Gumy nafouklý stejně atd. Ale: ve chvíli, kdy auto z geometrie dosedne na zem a ujedu pár metrů, zatočím volantem, tak zapůsobí nějaká vůle na podvozku nebo co a auto si pokaždé "sedne" do "své" polohy, že mám volant křivě. O zub to nejde posunout, je to zase moc. Kde může být ta vůle? Byl jsem s tím i na STK, kde rozvibrují podvozek, čumělo na to zespodu několik automechaniků, ale žádná vůle okem ani tyčí atd. nebyla zjištěna.
jediné, co vím, že auto dostalo před časem ránu na levý kolo, zhruba od té doby to pozoruji, ale nebylo to "na oko" nic hroznýho, jen trochu házel disk a dorovnal se závažím, ani na geometrii jsem nebyl někdě úplně mimo v červených....
Jak to auto mám "chytře" zvednout nebo co dělat, abych našel příčinu a nemusel začít měnit díly řízení vpředu kus za kus vylučovací metodou?
děkuju MK
Toto téma patří do sekce Servis - 7er, zde bylo uzamčeno, viz Pravidla.
MOD (Francis)
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.