Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

webasto v BMW E34

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof
Klubové ID: 1044

#1 Příspěvek od Filozof »

Mám v autě webasto EBERSPACHER HYDRONIC B5W SC
Je to verze 5000WATU což je parada.

Problém však je, jak to funguje... nevím jak to spustit.
Pokud to vubec funguje. Chtěl jsem to už řešit před časem ale nejak jsem nemel čas ale tuto zimu to chci mít v provozu.
Byl jsem u známeho a koukal na to a řekl mi že musím donést manuál a pak uvidí co se dá dělat.

Hledám manuál na netu, ale jsou zde jen nové modely.
Tento z roku 1993 vypadá sice stejně ale chtěl jsem vědět zda tady někdo z vás nemá ve svém bmw podobný a neví jak to rozhejbat či kde vzít manuál.
Našel jsem pouze anglický manual na nový model.

http://www.nitesystem.com/html/pdf/hydronic4_5.pdf

Co mi doporučíte jak to rozchodit nebo kdo zná dobře webasta nějakej tip.
Na co se mám podívat ? Máte někdo manual WEBASTA co se origo montoval do bmw ?
T613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od T613 »

Funguje je to jak druhy spalovaci motor, ma to svicku, vyfuk, privod benzinu ...
Nejcastejsi priciny proc to nejde jsou dva: bud do toho nejde benzin nebo je KO zapalovani (svicka).
S tim benzinem zalezi jakou mas verzi, bud je pomocna pumpa zvlast (pod P zadnim kolem zhruba) takze ta casto odchazi nebo je to resene primo z hlavni pumpy.
Spousti se to BCckem, verze, ktera to umi. Ted nevim z hlavy kterym tlacitkem snad ZEIT? pak potvrdis a zacnou blikat dve ledky a to topeni (pokud je ok) udela takovou dutou ranu a zacne hucet :-D

Potom jeste zalezi jak dokonalou mas verzi elektriky k tomu, muze tam byt origo webasto RJ, diky ktere to jde nastavit treba na 6 rano ze se to samo sepne. 6:30 prijdes k autu a je vyhrate.

No jeste bych snad pripomel ze muze byt taky spatny pomocny ventil topeni, ktere webasto ma na prepinani okruhu te ohrate vody :-) Ale to je uz problem ze ti to huci = funguje ale vevnitr netopi
Filozof
Klubové ID: 1044

#3 Příspěvek od Filozof »

T613 píše:Funguje je to jak druhy spalovaci motor, ma to svicku, vyfuk, privod benzinu ...
Nejcastejsi priciny proc to nejde jsou dva: bud do toho nejde benzin nebo je KO zapalovani (svicka).
S tim benzinem zalezi jakou mas verzi, bud je pomocna pumpa zvlast (pod P zadnim kolem zhruba) takze ta casto odchazi nebo je to resene primo z hlavni pumpy.
Spousti se to BCckem, verze, ktera to umi. Ted nevim z hlavy kterym tlacitkem snad ZEIT? pak potvrdis a zacnou blikat dve ledky a to topeni (pokud je ok) udela takovou dutou ranu a zacne hucet :-D

Potom jeste zalezi jak dokonalou mas verzi elektriky k tomu, muze tam byt origo webasto RJ, diky ktere to jde nastavit treba na 6 rano ze se to samo sepne. 6:30 prijdes k autu a je vyhrate.

No jeste bych snad pripomel ze muze byt taky spatny pomocny ventil topeni, ktere webasto ma na prepinani okruhu te ohrate vody :-) Ale to je uz problem ze ti to huci = funguje ale vevnitr netopi
Díky moc mrknu na to.
Dokonce mám dálkové ovládání na vzdálenost 1000m kterým to mohu zapnout a vypnout což jsem nevedel. Ten jsem našel včera a mile mě to překvapilo. To bych využíval nejvíce.
Ale ted to rozchodit.
Jinak to má své vlastní modulární hodiny a ted jen podle manuálu zjistit jak to jede.
Odpovědět