Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kam dát lepší vzorek

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
John112
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od John112 »

Cau pánové, možná se ptám trochu brzo, ale mám jen 2 zimní pneu a važne nema prachy na nový (ale to neni duležity) tak se ptám, kam dát zimáky? Popřípadě kam dáváte na zimu lepší vzorek? Měl jsem hlubší ve předu, ale nevim jestli to byl dobrej nápad, skoro nikde sem se nerozjel a každá zatáčka znamenala driftu. :lol: Ale zase sem měl předek dobře řiditelnej. Pneu budu řešit tímto zpusobem, jelikož nebudu asi moc jezdit.

Popřípadě to můžeme rozvést, kam dáváte hlubší vzorek? :?:
castro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

přesně tahle debata už tady byla. Nakonec nejlogičtěji vyšlo najevo že je lepší mít vždy lepší vzorek na zadní nápravě. A to jak u RWD i FRW.

Co si dobře pamatuju důvod, tak když už by tě jedna z těch náprav kvuli horčímu vzorku nepodržela, je lepší bourat předkem "čelně" s deformační zónou, nežli bokem dveřma s nulovou deformační zónou.
michal09

#3 Příspěvek od michal09 »

Minulej rok se to tady řešilo, ale mě se to netýká, já mám zimáky nový, takže nemusím řešit podobný věci. :) Osobně bych dal určitě lepší pneu na přední nápravu, důvod je ten, že přední nápravou brzdíš, zatáčíš, řídíš a pokud tě nebudou poslouchat přední kola, daleko nedojedeš. Když budeš mít na zadní nápravě horší gumy, myslím že riziko nezvládnutí vozu je menší, hlavně to můžeš ovlivnit úřední nápravou... Toď můj logický pohled na věc, který samozřejmě nemusí být správný... :D

Inu neni nad to mít v zimně kvalitní obutí, letos budu mí třetí zimu Dunlopy wintersporty M3 a nemůžu si stěžovat... Auto na nich poslouchá velmi dobře... :wink:
CZAirwolf

#4 Příspěvek od CZAirwolf »

michal09 píše: myslím že riziko nezvládnutí vozu je menší, hlavně to můžeš ovlivnit úřední nápravou... Toď můj logický pohled na věc, který samozřejmě nemusí být správný... :D

Necekana pretacivost zadku je horsi, nez necekana nedotacivost predku. Drzel bych se rady Castra.
michal09

#5 Příspěvek od michal09 »

CZAirwolf píše:
michal09 píše: myslím že riziko nezvládnutí vozu je menší, hlavně to můžeš ovlivnit úřední nápravou... Toď můj logický pohled na věc, který samozřejmě nemusí být správný... :D

Necekana pretacivost zadku je horsi, nez necekana nedotacivost predku. Drzel bych se rady Castra.

Ale jo já to beru, jen jsem řekl svůj názor. Mě je to jedno já budu mít vždy gumy nový a na všech kolech stejný, takže to nemusím řešit.
PolarBear

#6 Příspěvek od PolarBear »

A u letnaku je lepsi davat horsi dozadu a lepsi dopredu? (myslim na letni sezonu...:) )

Ja jen ze jsem minulej rok menil 2 gumy a letos zbyle 2 gumy... a dal jsem ty novejsi dozadu...
Thomas08
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Thomas08 »

Mě už se to taky týkat nebude, protože ty protektory už jsem si nechal jen na kravení a objednám si v řijnu Goodyeary a možná k nim mi přijde i plyšový Garfield :lol:
Ale rozhodně se zkušenostma ze škodylaka kterým jsem jezdil tak lepší pneu na zadek, jinak nevyjedeš odnikud.
Ale radil bych ti koupit si i nejaký zimní gumy (i třeba z nějakého obchoďáku) na předek jinak brzo dojedeš. Hold si nevybereš buď chceš něco vyjet nebo mít lépe ovládaný auto. U zadokolek je to težký :?
bobosnow

#8 Příspěvek od bobosnow »

Podle mě je vždycky lepší dát pneumatiky s hlubšim dezénem na poháněnou nápravu. Taky mam ted ten samej problem, že mam jen dvě nový zimní gumy a dvě jsou jen tak tak, aby to nebylo na pokutu. Takže nový jdou na zadek a horší hodim zatim na předek.
ivezcordoba
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ivezcordoba »

tak na leto bych jistě volil lepší dopředu - lepší zatočit a zabrzdit, než se jen rozjet, ale na zimu těžko říct. Řekl bych ale to stejný, když se někde nerozjedeš, tak nezatočit tam a neubrzdit to je horší... a nejhorší je nemít na zimu dobrej vzorek
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Spajky »

za litr koupíš nějaký 15cky snad, ne? Nechoď 2x kalit :D šetřit na gumách... .)
John112
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od John112 »

Spajky píše:za litr koupíš nějaký 15cky snad, ne? Nechoď 2x kalit :D šetřit na gumách... .)

Hele nastartuj tu svoji filcku a odjeď :lol: :lol: :lol: :lol:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Spajky »

měl sem koupit dízla, ta svině žere to co bawor :lol:
John112
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od John112 »

Spajky píše:měl sem koupit dízla, ta svině žere to co bawor :lol:

Stejne kecas a žádno filcku nemáš. :sigh:
Spatty

#14 Příspěvek od Spatty »

jednoznacne lepsi vzorek dozadu. minulou sezonu sem mel lepsi vepredu u auta s nahonem na cumak a to auto bylo naprosto neovladatelny co zatacka to slo auto mimo
Regis

#15 Příspěvek od Regis »

Dej jednu doprava dopredu a druhou doleva dozadu. :wink:
Spatty

#16 Příspěvek od Spatty »

ani by se nerozjel :) jedna by hrabala
OndraZ

#17 Příspěvek od OndraZ »

Jednoznacne souhlas castro, CZAirwolf. Ale pri dnesnich cenach 15" pneu by se tady snad ani takova debata nemela objevit ne? :wink: S fungl novou sadou spica pneu se clovek pohodlne vejde pod 5.000kc ...
Kail

#18 Příspěvek od Kail »

No než si dát zimáky pouze na jednu nápravu tak si snad radši nechám všude letňáky :? .To je opravdu o držku,to auto má pak strašně nevypočitatelný chování...
Ale jak tu říkají klucí,15" stojej pár korun a když vezmeš jetý tak koupíš za 2000kč celou sadu poměrně pěkných pneu :wink: .Toto je věc na který bych nešetřil...
castro
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od castro »

tudíš, koupil bych min. pár levných nových zimáků na sezonu a nešetřil je = spousta levný zábavy s bmw ;-)
Kami1

#20 Příspěvek od Kami1 »

to auto má pak strašně nevypočitatelný chování

ja si davam dozadu zamerne o dost horsi pneu a auto dela presne to, co od nej ocekavam(mam jenom ABS)
odzkouseno v mnoha beznych smykovych situacich a presne tak mi to vyhovuje

!!!! Malej dotaz pro zastance lepsich gum vzadu:
Co budete delat kdyz chytnete ve stovce aquaplaning a bude vas to otacet?
Odpovědět