Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

jak neprohloupit při koupi M3

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
majkouch
Klubové ID: 2768

#1 Příspěvek od majkouch »

zdravím všechny, zvláště ty kdo budou mít tu trpělivost přečíst si můj topic... konečně nastal čas kdy si mohu splnit svůj sen...
nedříve krátká historie, rok 2000: 18-tiny dostal sem VectruGTS, tu mi frajer co mi nedal přednost zrušil po 3 měsících, koupil sem GolfaGTi, tomu sem oddělal motor sám, 2001 sem se zamiloval do M3... od tý doby nedělám nic jinýho než že každou volnou korunu dávám na spoření - nejsem z bohatý rodiny, žil sem do 18-i sám s mamkou, nemám extra dobře placený zaměstnání, prostě žádnej boháč, ale příští rok v dubnu dospořím stavebko, přidám k dalším investičním účtům a bude z toho 600k, který chci zainvestovat do svýho snu... asi pochopíte, že ty prachy nechci vyhodit jen tak z okna za M3 co mi vydrží půl roku...

směřuji své otázky a naděje k fanouškům a odborníkům... uživatelský příručky pro M3 mám nastudovaný pro r.v. 2001-2005 tam a zpátky, ale jinak dá se říct nepoznám jestli se mi to auto po měsíci nerozpadne...

1) proto až nadejde ten správný čas - 10 měsíců zbývá, a jelikož ani nemám nikoho kdo by se orientoval v oboru, našel by se někdo (náklady samozřejmě hradím) kdo by (až budu kupovat) se mnou jel to auto prohlídnout, vyzkoušet, mno prostě abych nekoupil zajíce v pytli...?
nebo na koho bych se s tímto mohl obrátit?

2) popř. než nadejde ten správný čas, doporučíte, co, kde a jak bych měl nastudovat, abych se vyhnul případným problémům při/po koupi...

3) zároveň by mě zajímalo, kde se poohlížet, v jaké inzerci, soukromé/autobazary? dovoz nejspíše nejsem schopen realizovat :(

jako nováček na fóru uvítám každé připomínky/rady/odkazy co a kde načíst/nastudovat... :wink:
majkouch

#2 Příspěvek od majkouch »

jelikož zatím nemůžu editovat, DODATEK:
samozřejmě je v plánu M3 r.v. 2001-05, kupé
all
Klubové ID: 1018

#3 Příspěvek od all »

až to bude aktuálnější jsem si jistý tím, že tu najdeš plno lidí co rádi pomůžou a poradí, někteří ti pro to i rádi dojedou do zahraničí... něco na klubu pohledej o referencích co vozí auta... mimo jiné, koukáš po autech z čech nebo zahraničí?
Danny Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1821

#4 Příspěvek od Danny Moderátor »

zkusil bych člena M3maniac, Zatím všichni co jim dovezl auta byli a jsou spokojeni. Mimo to měl CSLo takže ví o čem to je.
majkouch

#5 Příspěvek od majkouch »

all píše:až to bude aktuálnější jsem si jistý tím, že tu najdeš plno lidí co rádi pomůžou a poradí, někteří ti pro to i rádi dojedou do zahraničí... něco na klubu pohledej o referencích co vozí auta... mimo jiné, koukáš po autech z čech nebo zahraničí?
supr, dík za povzbudivý informace... stránky pročítám křížem krážem jak to jde abych vyzjistil co nejvíc, čas se krátí :lol:
zatím sem koukal jen po českých bazarech a inzerci, jen letmo sem nakouk co je v nabídce na mobile.de, ale zatím to beru jen jako podpůrný informace abych věděl co mě příští rok čeká :wink:
majkouch

#6 Příspěvek od majkouch »

Danny píše:zkusil bych člena M3maniac, Zatím všichni co jim dovezl auta byli a jsou spokojeni. Mimo to měl CSLo takže ví o čem to je.
dík za tip, až to pro mě bude aktuální, budu vědět kam se obrátit...
Yngwie

#7 Příspěvek od Yngwie »

Zkus se spíše dívat po faceliftech 03 a výše ... prý byl zásadněji upraven motor, aby vydržel ...
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od eric »

majkouch píše:zdravím všechny, zvláště ty kdo budou mít tu trpělivost přečíst si můj topic... konečně nastal čas kdy si mohu splnit svůj sen...
nedříve krátká historie, rok 2000: 18-tiny dostal sem VectruGTS, tu mi frajer co mi nedal přednost zrušil po 3 měsících, koupil sem GolfaGTi, tomu sem oddělal motor sám, 2001 sem se zamiloval do M3... od tý doby nedělám nic jinýho než že každou volnou korunu dávám na spoření - nejsem z bohatý rodiny, žil sem do 18-i sám s mamkou, nemám extra dobře placený zaměstnání, prostě žádnej boháč, ale příští rok v dubnu dospořím stavebko, přidám k dalším investičním účtům a bude z toho 600k, který chci zainvestovat do svýho snu... asi pochopíte, že ty prachy nechci vyhodit jen tak z okna za M3 co mi vydrží půl roku...

směřuji své otázky a naděje k fanouškům a odborníkům... uživatelský příručky pro M3 mám nastudovaný pro r.v. 2001-2005 tam a zpátky, ale jinak dá se říct nepoznám jestli se mi to auto po měsíci nerozpadne...

1) proto až nadejde ten správný čas - 10 měsíců zbývá, a jelikož ani nemám nikoho kdo by se orientoval v oboru, našel by se někdo (náklady samozřejmě hradím) kdo by (až budu kupovat) se mnou jel to auto prohlídnout, vyzkoušet, mno prostě abych nekoupil zajíce v pytli...?
nebo na koho bych se s tímto mohl obrátit?

2) popř. než nadejde ten správný čas, doporučíte, co, kde a jak bych měl nastudovat, abych se vyhnul případným problémům při/po koupi...

3) zároveň by mě zajímalo, kde se poohlížet, v jaké inzerci, soukromé/autobazary? dovoz nejspíše nejsem schopen realizovat :(

jako nováček na fóru uvítám každé připomínky/rady/odkazy co a kde načíst/nastudovat... :wink:
Heleď,možná by spíše stálo za zváženou,jestli vůbec kupovat e46 M3.K tomu co píšeš jsem pochopil,že jseš sice zapálenec do svý vysněný káry,ale pokud máš úplně obyčejné příjmy,tak se fakticky vůbec nehrň do eM-ka.Ještě e36 M3 je nákladově celkem v klidu,ale e46 M3 nebo e39 M5 a to se samo nebavím o novějších generacích,to není o spotřebě,ale o celkově celoroční údržbě toho auta.Jestli si představuješ,že si koupíš eMko za trochu více peněz,než se pohybuje a díky tomu pak do něj nebudeš muset třeba 2 roky nic nasypat,tak je to fakt omyl.Jen ten spotřebák na to jsou šílený rakety,gumy atd atd,radši se předem o nákladech na údržbu informuj u někoho,kdo to eMko e46 má,a´t jseš v obraze.Jinak možná by stálo za zváženou,když budeš mít takovou sumu peněz k dispozici,jestli nejít radši do e92 335i(má ho tady např.člen "Martyn"),výkonostně je na tom podobně jako M3 e46,dokonce má větší krouťák e92 335i-400nm-zrychlení za 5.5s a e46 M3-365nm-zrychlení za 5.2s a dokonce bych řekl,že ten větší krouťák u e92 dokáže,že ve vyšších rychlostech bude mít eMko co dělat,aby se 335i udrželo!!Teď se cena u e92 335i coupe pohybuje okolo 23000euro,za těch 10 měsíců to bude tak akorát na těch tvejch 600tis.kč.Měl bys poslední generaci auta,navíc e92 c coupé je považováno za jedno z nejhezších nových bmw a údržba bude někde jinde,než u eMka.Navíc jelikož to má 2 turba,případný light chip tuning z toho udělá neskutečnou raketu,na kterou pak může jen z povzdálí koukat i to eMko.Tak popřemejšlej,600tis.kč nemá člověk každý den v ruce :wink:
majkouch

#9 Příspěvek od majkouch »

Heleď,možná by spíše stálo za zváženou,jestli vůbec kupovat e46 M3.K tomu co píšeš jsem pochopil,že jseš sice zapálenec do svý vysněný káry,ale pokud máš úplně obyčejné příjmy,tak se fakticky vůbec nehrň do eM-ka.Ještě e36 M3 je nákladově celkem v klidu,ale e46 M3 nebo e39 M5 a to se samo nebavím o novějších generacích,to není o spotřebě,ale o celkově celoroční údržbě toho auta.Jestli si představuješ,že si koupíš eMko za trochu více peněz,než se pohybuje a díky tomu pak do něj nebudeš muset třeba 2 roky nic nasypat,tak je to fakt omyl.Jen ten spotřebák na to jsou šílený rakety,gumy atd atd,radši se předem o nákladech na údržbu informuj u někoho,kdo to eMko e46 má,a´t jseš v obraze.Jinak možná by stálo za zváženou,když budeš mít takovou sumu peněz k dispozici,jestli nejít radši do e92 335i(má ho tady např.člen "Martyn"),výkonostně je na tom podobně jako M3 e46,dokonce má větší krouťák e92 335i-400nm-zrychlení za 5.5s a e46 M3-365nm-zrychlení za 5.2s a dokonce bych řekl,že ten větší krouťák u e92 dokáže,že ve vyšších rychlostech bude mít eMko co dělat,aby se 335i udrželo!!Teď se cena u e92 335i coupe pohybuje okolo 23000euro,za těch 10 měsíců to bude tak akorát na těch tvejch 600tis.kč.Měl bys poslední generaci auta,navíc e92 c coupé je považováno za jedno z nejhezších nových bmw a údržba bude někde jinde,než u eMka.Navíc jelikož to má 2 turba,případný light chip tuning z toho udělá neskutečnou raketu,na kterou pak může jen z povzdálí koukat i to eMko.Tak popřemejšlej,600tis.kč nemá člověk každý den v ruce :wink:
nebudu řikat, že si mě teď nenasadil brouka do hlavy, páč bych kecal :)
určitě mě to dloouho bude vrtat v hlavě, už jen to co myslíš těma úplně obyčejnýma příjmama:), ale pak asi přece jenom srdíčko vyhraje - a to tluče M3 M3 M3... určitě máš pravdu v tom co píšeš, ale už jen proto že M3 se mi prostě líbí víc než jak uvádíš např. 335i E92
nejde o zrychlení, výkon či krouťák, ale jen o ten pocit, že dostanu to po čem toužím... nebudu to mít na nějaký závodění, když už si to koupím, chci se léta vozit ve splněným snu :) nebo bych mohl čekat ještě rok, a mít nějakých 800tis. a atd. atd. ... já prostě vidím mojí vysněnou M3 něco přes půl mega, takovou si koupím, budu mít pár tisíc v rezervě na nutné prvotní investice a když budu rozumnej a s 15kou čistých (už po odečtení na nájem a vše ostatní) příjmů měsíčně snad bude na další investice - na který se už taky těším :)
s extra vysokými výdaji samozřejmě počítám, nevím tedy konkrétně co mě to bude dejme tomu ročně stát, ale taky neplánuju jezdit denně trasu Vary - Ostrava :)
tak jako tak, díky za názor/radu/příspěvek... :wink:
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od castro »

rozhodně pokud E46 M3 tak od r.2002 vejš. ( možná že je to přelom někdy v r. 2001 ), jinak je pravděpodobnost že časem zapláčeš nad servisem motoru.

Pokud nemáš moc peněz, šel bych do E36 M3, kde si spoustu věcí uděláš doma "na koleni" a díly jsou levnější. E46 je na údržbu hodně náročná a přestože je to bezva nádherný auto, každej vidí jinak jestli za ty prachy za to opravdu tak stojí.

Určitě bych volil dovoz z D, je tady několik lidí kteří by ti s tim pomohli např. DC, Fx

btw co se toho "snu" týče... taky jsem vždycky snil o BMW, a koukal po nich a zamilovával se... myslim že tehdy to bylo mnohem krásnější, než to auto potom opravdu vlastnit. Určitě bych ti radil sundat si růžový brejličky a zamyslet se jakym stylem chceš dalších pár let žít, jestli chceš třeba cestovat, zakládat si hnízdečko nebo třeba rodinu, protože tenhle "sen" ti to může všechno vesele ukradnout ;-)
majkouch

#11 Příspěvek od majkouch »

castro píše:rozhodně pokud E46 M3 tak od r.2002 vejš. ( možná že je to přelom někdy v r. 2001 ), jinak je pravděpodobnost že časem zapláčeš nad servisem motoru.

Pokud nemáš moc peněz, šel bych do E36 M3, kde si spoustu věcí uděláš doma "na koleni" a díly jsou levnější. E46 je na údržbu hodně náročná a přestože je to bezva nádherný auto, každej vidí jinak jestli za ty prachy za to opravdu tak stojí.

Určitě bych volil dovoz z D, je tady několik lidí kteří by ti s tim pomohli např. DC, Fx

btw co se toho "snu" týče... taky jsem vždycky snil o BMW, a koukal po nich a zamilovával se... myslim že tehdy to bylo mnohem krásnější, než to auto potom opravdu vlastnit. Určitě bych ti radil sundat si růžový brejličky a zamyslet se jakym stylem chceš dalších pár let žít, jestli chceš třeba cestovat, zakládat si hnízdečko nebo třeba rodinu, protože tenhle "sen" ti to může všechno vesele ukradnout ;-)
no tak E36 M3 určo ne-e, zatim sem se usadil na E46 rv 2003/04/05, dovoz určo jako jedna hlavní možnost nákupu, v tom se shodneme....

jak žít je jedno, důvody rozebírat nebudu - rodina na 98% nepřichází v úvahu (a to nejspíš nikdy, za tím si stojím) - vše ostatní je mi totálně ukradený, hlavně že budu mít svýho miláčka :twisted:
majkouch

#12 Příspěvek od majkouch »

DODATEK: kdyby to bylo možný, v dubnu složím půl mega a 7 let budu splácet M3 E92, která je teda ten jiný sen - ten nesplnitelný :( ale chci zůstat na zemi 8)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Když jsem prodal M3, tak jsem si myslel, že další meta bude E9x M3, teď jsem rozhodnutej, že se raděj vrátím k E46
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od eric »

majkouch píše:DODATEK: kdyby to bylo možný, v dubnu složím půl mega a 7 let budu splácet M3 E92, která je teda ten jiný sen - ten nesplnitelný :( ale chci zůstat na zemi 8)
No jenom k tý M3 e92 mimojiné jí má tady člen "Kosh" a když jsem četl,že po 20tis.km mu odešel diferenciál,tak mě to teda příjde už extrémně nespolehlivý,kór,když to kupoval nový.Panečku,těch peněz,to by mně jako fakt nasr...o!!! :twisted:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#15 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Jemu odešel diferenc i u E46 M3, takže to bych nebral jako bernou minci.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Yngwie

#16 Příspěvek od Yngwie »

eric píše:
majkouch píše:DODATEK: kdyby to bylo možný, v dubnu složím půl mega a 7 let budu splácet M3 E92, která je teda ten jiný sen - ten nesplnitelný :( ale chci zůstat na zemi 8)
No jenom k tý M3 e92 mimojiné jí má tady člen "Kosh" a když jsem četl,že po 20tis.km mu odešel diferenciál,tak mě to teda příjde už extrémně nespolehlivý,kór,když to kupoval nový.Panečku,těch peněz,to by mně jako fakt nasr...o!!! :twisted:
Ono to auto je spolehlivy ale Kosh nejspise devil driver a bude tomu davat na hubu z obou stran ... 20tkm na brutal fotbal jizdu je celkem ok:)))
kosh
Klubové ID: 238

#17 Příspěvek od kosh »

eric píše:
a ted mu ve 42 000km odešel druhý
kosh

#18 Příspěvek od kosh »

Yngwie píše:
eric píše:
Ono to auto je spolehlivy ale Kosh nejspise devil driver a bude tomu davat na hubu z obou stran ... 20tkm na brutal fotbal jizdu je celkem ok:)))
Ne, ne ... kosh se o to stará. Podstivě zahříbám i diferák než začnu autu nakládat ... prostě se s tím mazlím a ještě k tomu auto používám každý den takže kudlu dostává jen 10% svého provozu
kosh

#19 Příspěvek od kosh »

Vlasta píše:Jemu odešel diferenc i u E46 M3, takže to bych nebral jako bernou minci.
Taky jsem si z počátku myslel, že jsem mamlas a vařím diferáky, ale pak mi pár servisů nezávisle na sobě potvrdilo, že u E9x M3 ty diferáky prostě hoří
Yngwie

#20 Příspěvek od Yngwie »

kosh píše:
Vlasta píše:Jemu odešel diferenc i u E46 M3, takže to bych nebral jako bernou minci.
Taky jsem si z počátku myslel, že jsem mamlas a vařím diferáky, ale pak mi pár servisů nezávisle na sobě potvrdilo, že u E9x M3 ty diferáky prostě hoří
Takže si nemusim zoufat, že ne e92 nebude koukám:) ...
Odpovědět