Zdravim,
uvažuju o tom, že bych si za pár peněz koupil ještě nějaký starší, skoroveteránský vůz jen tak pro radost a občasný svezení a občas narážim na zajínmavý nabídky na E23. Máte někdo zkušenosti s tim autem? A ví někdo, kolik asi jich u nás ještě jezdí, třeba v porovnání s E21, kterou jsem taky zvažoval? Myslím tim, jestli má alespoň nějakou historickou hodnotu, když bude v dobrým stavu. Díky.

Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	E23 - máte zkušenosti?
Já se náhodou můžu pochlubit, projel jsem se s 728, 733i a v německu v bázu i se 745i. E23 je moje oblíbená řada a jednu dobu jsem na ni měl vážný zálusk. Má pohodlnější sedadla než E32 i E38, nejsilnějc natočený středový panel a vůbec fantastickou atmosféru, podle mě je to nejryzejší BMW všech dob. Pravé dřevo, plyš, koberce s vysokým vlasem, prostě stará dobrá kvalita, žádné plasty imitující kov a podobné megazhovadilosti. Naprosto fantastický odpružení, něco jako S-Klasse. Překvapilo mě že nejtišší byla 728 s karbecem. Ta 745 s turbem byla s automatem, do 3000 ot. to ale moc nejelo, pak to zabralo a úplně se tomu nadzvedl předekafterburner píše:Zdravim,
uvažuju o tom, že bych si za pár peněz koupil ještě nějaký starší, skoroveteránský vůz jen tak pro radost a občasný svezení a občas narážim na zajínmavý nabídky na E23. Máte někdo zkušenosti s tim autem? A ví někdo, kolik asi jich u nás ještě jezdí, třeba v porovnání s E21, kterou jsem taky zvažoval? Myslím tim, jestli má alespoň nějakou historickou hodnotu, když bude v dobrým stavu. Díky.
 Bohužel nebyla zrovna levná a měla docela dost shnilou podlahu. Já bych bral asi tu 728, byla to taková jízda na pohodu, 733i byla zvukově jadrnější a nezdálo se mě že by byla nějak extra silnější.  Bohužel najít opravdu zachovalý kousek E23 u nás skoro nejde, v rajchu se ale ještě občas objeví, ale pokud je opravdu pěkný- je okamžitě pryč. Bojím se že ti ekologičtí fanatici nakonec nařídí všechny takové auta sešrotovat, už tak dělají všechno pro to aby zájemce znechutili (poplatky za přepis). E24 asi najdeš zachovalou snáz
  Bohužel nebyla zrovna levná a měla docela dost shnilou podlahu. Já bych bral asi tu 728, byla to taková jízda na pohodu, 733i byla zvukově jadrnější a nezdálo se mě že by byla nějak extra silnější.  Bohužel najít opravdu zachovalý kousek E23 u nás skoro nejde, v rajchu se ale ještě občas objeví, ale pokud je opravdu pěkný- je okamžitě pryč. Bojím se že ti ekologičtí fanatici nakonec nařídí všechny takové auta sešrotovat, už tak dělají všechno pro to aby zájemce znechutili (poplatky za přepis). E24 asi najdeš zachovalou snáz- 

DC   
- Výkonná rada
- Klubové ID: 55
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, e23 mám a nedám na to auto dopustit - pohodlí, komfort, dlouhé cesty - paráda
- mám 732iA po faceliftu a jede to libově
- díly jsou poměrně dobře k sehnání kromě těch na karoserii, tam je to složitější a tím pádem dražší
teď jsou zrovna na žraločím fóru dvě hezké naprodej
je jich u nás rozhodně méně než e21

- mám 732iA po faceliftu a jede to libově
- díly jsou poměrně dobře k sehnání kromě těch na karoserii, tam je to složitější a tím pádem dražší
teď jsou zrovna na žraločím fóru dvě hezké naprodej
je jich u nás rozhodně méně než e21
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík