Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

... ZASRA(píííp)EJ Alarm... Poraďte pls co s tim...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
peterwinter

#1 Příspěvek od peterwinter »

Čau chlapi, mám e34 524td od Kavandy tady z klubu, jezdí to krásně, všechno v pohodě... akorát poslední týden se mi začalo stávat, že zamknu auto, odejdu pryč a prostě z ničeho nic mi začne houkat alarm... a vždycky v s různou časovou prodlevou od doby, kdy jsem auto zamknul - nědy po 5 minutách co jsem zamklnul auto, někdy po 4 hodinách, někdy druhý den ráno... stalo se mi to už asi 5x za posledních pár dní... je možné, že by to bylo třeba horkem? Nebo tak něco? ... protože jsem s tím jezdil prakticky od února a celou dobu nic až teď když začalo být teplo tak to nějak zlobí... Nevíte jak se dá zjistit co s tím je? Nebo má někdo zkušenosti co s tím může tak být??? ... děkuju moc předem za každou užitečnou radu ... :)
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

mno uz se to tu resilo, ale reseni nevim, ja kdybych mel takovyto problem, tak bych

prosel vsechny spinace dveri, haubny a kufru (coz ale u e34 jeste asi neni), zmackl, dvere nezavrel a zamkl auto a cekal co bude, pak bych treba pustil nebo jinak checkoval podle logiky co by me napadla, protoze ty spinace uz muzou bejt vselijaky, na milisekundu ti spoji obvod s kastli a uz to houka

prosel bych draty v pruchodkach mezi dvermi

pujcil si od nekoho jednotku centralu

je to cely jen nejaka chyba v elektrice, bud jednotka, nebo natrzeny kablik nebo vadny spinace, nic vic v tom byt nemuze
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ARMAN

#3 Příspěvek od ARMAN »

hehe jak jsem to tu přečetl tak mi pod okny začala taky řvat :lol: :? mam ten samy problem jednou ve městě jsem od něj memoh odejit po 1 minutě začinal řvat a pak zase a zase problem je v tom že nemam dirku na klič takže když mi vyhouka baterku tak jsem v pytli :roll: taky to začalo teď jak je horko zrovna ted je rozpaleny na slunci... du se v tom vrtat i když tomu stejně moc nerozumim nevim na co přijdu :roll:
peterwinter

#4 Příspěvek od peterwinter »

Jako docela mě to štve ten alarm... víš jak - nevíš dne ani hodiny kdy ti to začne houkat a ty musíš jak magor utíkat ke svému autu a vypínat to... kdybys náhodou zjistil čím to bylo, tak mi dej prosím vědět. Už mě to začíná fakt clekem kakat... ... samozřejmě i kdyby kdokoliv jiný věděl co a jak tak mi prosím napište. Dík moc kluci :-)
halfskier
Klubové ID: 1888
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od halfskier »

dělalo mi to taky - měl jsem ošoupaný čidlo u dvěří (mám coupé, takže se mi samovolně pootevíralo okýkno a zapínalo to alarm).

a podruhý mi to dělalo když jsem měl v háji jeden článek v baterce, po výměně baterky cajk :)
peterwinter

#6 Příspěvek od peterwinter »

... no teď si uvědomuju, že když jedu a přejedu přes nějakou terénní nerovnost, tak mi blikne (nebo se i rozsvítí) světlo - že mám otevřené dveře - a zjistil jsem , že asi nějak nedovírají nebo co dveře uřidiče - když jedu a zatlačím na ně, tak se to světlo prostě rozvsvítí jako že jsou ty dveře otevřené - myslíte, že je to tím ošoupaným čidlem??? a kde to čidlo je? a kolik to stojí cca nové?
halfskier
Klubové ID: 1888
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od halfskier »

No nevim jak je to u e34 ale ja to na e36 mam primo v zamku dveri (ta cast do ktery zapada zapadka, ktera je drzi zavreny - je tam takovej plastovej cudl, kterej ta zapadka zatlaci a ten sem mel osoupanej.
Nektery modely maj ten cudl zase na dverich u ty zapadky.

U me se musel vymenit celej zamek (prace na cca pul hodiny az hodinu) - sehnal jsem ho za dve kila z jinyho coupecka a vymenil sam.

Ale jak rikam, u e34 to muze bejt jinak - mrkni se jestli tam neco takovyho najdes a zkus to rucne zmacknout jestli ti zhasne kontrolka zavrenejch dveri (jestli jo tak je to ono) :)
ARMAN

#8 Příspěvek od ARMAN »

koukal jsem teď u sebe u řidiče a spolujezdce jsou opravdu ošoupana čidla takovy plastovy vystup u o-čku zamku :? taky jsem zvedal lehce kapotu před 2-3 tydny aby o ni nedřel stěrač tak jsem aspoň ohnul čidlo kapoty. taky mi asi umira fanfara, když to houka tak je ji špatně slyšet odkaď je k ni přistup nebo co mam ohledně ni zkontrolovat vi někdo? :(
ARMAN

#9 Příspěvek od ARMAN »

mimochodem to čidlo v zamku by se provizorně mohlo zalepit aby bylo stale zmačkle takže jako provizorni řešeni to jde hehe :mrgreen:
Killca

#10 Příspěvek od Killca »

jasi to myslel, prave ta cidla bejvaj nejvetsi volest, na e36 coupe se pri jizde furt rozsvici svetylko a pootvira dojezd okinka :-D
Kubisek

#11 Příspěvek od Kubisek »

Alarm houká přes klaksonové sirény?Nebo má svou vlstní?Popř. kde ji najdu?
peterwinter

#12 Příspěvek od peterwinter »

Alarm houká přes klaksonové sirény a rozsvítí se při tom světla... ... jinak zkusim se teda mrknout na to čidlo u dveří trošku detailněji... ale včera jsem se na to díval kde to tak zhruba může být a nenašel jsem nic... tak na to mrknu ještě dneska trošku víc podrobně... I tak jestli máte kus času - napište mi pls kde přesně to zasr...ný čidlo je... jako už vím že někde u zámku... ale i tak... :-D dííík
oldaf
Klubové ID: 3385

#13 Příspěvek od oldaf »

peterwinter píše:Alarm houká přes klaksonové sirény a rozsvítí se při tom světla... ... jinak zkusim se teda mrknout na to čidlo u dveří trošku detailněji... ale včera jsem se na to díval kde to tak zhruba může být a nenašel jsem nic... tak na to mrknu ještě dneska trošku víc podrobně... I tak jestli máte kus času - napište mi pls kde přesně to zasr...ný čidlo je... jako už vím že někde u zámku... ale i tak... :-D dííík

Alarm na E34 má vlastní klakson, je před čelním sklem pod mřížkou.
ARMAN

#14 Příspěvek od ARMAN »

tady je ten čudlik, pokud mi bude zase houkat tak ho provizorně zalepim
Obrázek[/URL]
peterwinter

#15 Příspěvek od peterwinter »

Tyyyyjo!!! Dík moc!!! Nechápu - miluju bmw!! a miluju BMW KLUB!!! .. nikde jinde by nikdo pro mě neudělal nic takového! Dík moc ještě jednou za tu fotku :-) teď už se s tím snad nějak poperu :-)
ARMAN

#16 Příspěvek od ARMAN »

peterwinter píše:Tyyyyjo!!! Dík moc!!! Nechápu - miluju bmw!! a miluju BMW KLUB!!! .. nikde jinde by nikdo pro mě neudělal nic takového! Dík moc ještě jednou za tu fotku :-) teď už se s tím snad nějak poperu :-)
budeš dlužnej hehe :mrgreen: ;)

diky tadytomu topiku jsem zabrouzdal na bimmernut forum a tam našel par temat ohledně problemů s alarmem a tam to řešej izolepou :D nevim co by mohl stat ten kosek plastu :?
Killca

#17 Příspěvek od Killca »

jak jiz nekolikrat psal dantd a posleze i ja, melo by jit prohodit tato tlacitka od spolujezdce k ridici a naopak, protoze je vetsinou ohoblena jen pulka toho spinace (pripadne fajnsmekri to resi kovovym lepidlem a ten chybejici kus dolepi)
ARMAN

#18 Příspěvek od ARMAN »

a kura jsem to čet ale nepochopil, to je pravda prohodit je a bude prozatim vyřešeno
pesa84

#19 Příspěvek od pesa84 »

tak se přidávám k těm, komu začal zlobit zničeho nic alarm..Někdy nehoukal vůbec a někdy třeba po 1min či po 5ti.. zezačátku jsem to řešil tak, že jsem vytáhl pojistku, ale to se zas nedalo ptz z toho byla 120.. po přečtení tady napsaných informací jsem zřejmě problém odstranil.. opravdu byl tento snímač pěkně ošoupaný.. prozatím jsem ho omotal páskou a pokud to bude ok, tak je prohodím se spolujezdcovím.. Díky... :wink:
elgroso
Klubové ID: 2462

#20 Příspěvek od elgroso »

.. super, díky za tohle vlákno. Otázka - může problém s ošoupaným čidlem na zavíracím klínu mít souvislost taky s neorigo alarmem (Gemini), který se absolutně nevypočitatelně spouští? Jak zde bylo uvedeno alarm se mi spouští na mé e36 po minutě, po pěti minutách, ale taky uprostřed noci (po několika hodinách od zaparkování), což je strašně fajn.. :-/ Navíc to vypadá, jak kdybych provozoval škodu favorit a ne bmw.. :-/

Budu rád za info..
Odpovědět