Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kola a pojišťovna

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
D_o_S

#1 Příspěvek od D_o_S »

Zdravím,

slyšel jsem, že v případě pojistné události může být problém, že jsou na autě jiná kola než výrobcem předepsaná (od rozměrů ráfků po rozměr gum).

Má s tímto někdo zkušennosti? Případně kde se dá zapsat další rozměr do TP (kdo mi to udělá)?

Dík.

P.S.: Tento thread jsem našel: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&p=289684, ale potřeboval bych něco aktuálního...
zool

#2 Příspěvek od zool »

D_o_S píše:Zdravím,

slyšel jsem, že v případě pojistné události může být problém, že jsou na autě jiná kola než výrobcem předepsaná (od rozměrů ráfků po rozměr gum).

Má s tímto někdo zkušennosti? Případně kde se dá zapsat další rozměr do TP (kdo mi to udělá)?

Dík.

P.S.: Tento thread jsem našel: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&p=289684, ale potřeboval bych něco aktuálního...
správně bys kola co máš na autě měl mít napsaný ve velkym techničáku i s rozměrama gum, potřebuješ k tomu mít papír od toho prodejce kdes to koupil, že ty kola sou "ok" (tzv. typový list) a s tím jít na technickou a tam chtít kontrolního technika typu K, on ti to zčekuje, dá ti papír a na fízlárně si to necháš zapsat do TP
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já byl dvakrát na prohlídce v ČP a likvidátor si pokaždý opisoval i údaje z kol, i když jsem tam byl jako poškozenej.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
renton

#4 Příspěvek od renton »

Vlasta píše:Já byl dvakrát na prohlídce v ČP a likvidátor si pokaždý opisoval i údaje z kol, i když jsem tam byl jako poškozenej.
no já byl taky poškozenej a taky koukal na gumy, ale pokud vím tak ho snad zajímalo jen jestli to jsou zimáky nebo leťáky a žádný problémy nebyly, přesto že je v techničáku nemám, ale třeba se ještě něco dít bude, peníze na účtě ještě nejsou :?
kralik

#5 Příspěvek od kralik »

Tohle by ti mohlo pomoct:
http://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?f ... s&start=20
Ja si takhle kola nechal zapsat do TP a mam klid.
Trhyy
Klubové ID: 1656

#6 Příspěvek od Trhyy »

zool píše:
D_o_S píše:Zdravím,

Dík.

správně bys kola co máš na autě měl mít napsaný ve velkym techničáku i s rozměrama gum, potřebuješ k tomu mít papír od toho prodejce kdes to koupil, že ty kola sou "ok" (tzv. typový list) a s tím jít na technickou a tam chtít kontrolního technika typu K, on ti to zčekuje, dá ti papír a na fízlárně si to necháš zapsat do TP
Já teda nikam na technickou nemusel, s tim typovym listem sem šel rovnou na úřad, vyplnil nějakej formulář a hnedka mi je tam za pajdu napsal
ironpipi

#7 Příspěvek od ironpipi »

Takže pokud mám kola origo.BMW, ale nemám rozměr zapsán v TP, musím zajít do BMW, ať mi tam vystaví nějaký potvrzení, že ty kola a pneu jsou vhodný na moje auto a s tím pak na ouřad? Kolik za to v BMW chtějí?
Tashiro

#8 Příspěvek od Tashiro »

ironpipi píše:Takže pokud mám kola origo.BMW, ale nemám rozměr zapsán v TP, musím zajít do BMW, ať mi tam vystaví nějaký potvrzení, že ty kola a pneu jsou vhodný na moje auto a s tím pak na ouřad? Kolik za to v BMW chtějí?
Kámoš to dělal na Hondě a chtěli 2000,- ale někde ti to daj za dara, tak jsem zvědav kolik ti řeknou :lol:
tom9k

#9 Příspěvek od tom9k »

ja platil presne 2500 za zapis vetsich kol do TP.. 2500kč v bmw a kilo na urade..
Koby
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Koby »

jak píše vlasta.. byl jsem třikrát u likvidátora a vždy si opisoval přesně gumy včetně rychlostního indexu a kontrolovat to s TP...

Akorát na prvním autě jsem měl gumy, co nebyly zapsány - šlo o Opel a dopsat to byl nadlidský ukol, vzdal jsem to.. Přehazovali si mě od Opelu na uřad, z uřadu do Opala atd...
Bzuker
Klubové ID: 1479

#11 Příspěvek od Bzuker »

tom9k píše:ja platil presne 2500 za zapis vetsich kol do TP.. 2500kč v bmw a kilo na urade..
a byl to oficiální rozměr? nebo něco úplně jiného? nevím jak moc na tom záleží
jarda
Klubové ID: 1426

#12 Příspěvek od jarda »

hlavně by mě zajímalo, jestli stačí dodatečně v BMW potvrdit že ten rozměr je OK, nebo jestli mě muže pojišťovna uplně vyfuckovat za to, že v době nehody nebyl ten rozměr v techničáku.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
tom9k

#13 Příspěvek od tom9k »

Bzuker píše:
tom9k píše:ja platil presne 2500 za zapis vetsich kol do TP.. 2500kč v bmw a kilo na urade..
presne tak,musi byt oficialni rpzmer.. jak chces neco co na aute nema byt,nebo auto na to nema podvozek,tak to nejde, mozna to pujde uplatit,to nevim,ale reba ja mam 530d a chtel jsem zapsat 18tky,ale jelikoz 18tky jsou povoleny jen na urcity typ podvozku,tak sem dostal nasr.no :D
Bzuker
Klubové ID: 1479

#14 Příspěvek od Bzuker »

tom9k píše:
Bzuker píše:
presne tak,musi byt oficialni rpzmer.. jak chces neco co na aute nema byt,nebo auto na to nema podvozek,tak to nejde, mozna to pujde uplatit,to nevim,ale reba ja mam 530d a chtel jsem zapsat 18tky,ale jelikoz 18tky jsou povoleny jen na urcity typ podvozku,tak sem dostal nasr.no :D
tak to jsem asi v řiťce :lol: sice mám klasiku 17 kola styling 24 ale všechny jsou 7,5 a ET35 tak jsem tam dal užší gumy protože 245/40/17 by na to byly až moc
lucas22

#15 Příspěvek od lucas22 »

zdravim, nema tu nekdo typovy list na Alpiny 8Jx7 pro e36. Rad bych si je nechal zapsat do TP. Dik
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Kelvin »

Zdar
Typovy list-myslis tu knizecku v nemcine k Alpinam?Tu mam.
Odpovědět