Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
rozvody nebo vanos?
Čau chtěl bych se zeptat zkušených. Mam e36 325i a z motoru při přidání je slyšet rachtání. Jak rozlišim špatnej vanos nebo rozvody před smrtí? Byl jsem před časem na diagnostice v bmw a tam mi nenašli žádnej problém. podle zvuku tam neni něco dobře. Vim, že oboje už se tady probíralo mnohokrát, ale nenašel jsem jak to od sebe odlišit. Díky za odpovědi.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak vanos je variabilni casovani rozvodu.. takze rozvody jsou to oboje .. co jsem se tak docetl tak jeste muze v celem systemu rozvodu cvakt spatnej hydrostel ventilove vule a vydrena vahadla... pripadne vytahanej retez (pripadne jestli tam je jako ze asi jo nakej napinak toho retezu muze bejt ko)
jinak me to cvaka taky, slysitelne jen na volnobeh prijde mi ze zvuk se s otackama nemeni, ale tezko rict jak se zvysi otacky uz neni rozpoznatelnej (docela slabej a pri zvyseni otacek se nezvysuje) za studena to neni slyset vubec az kdyz se ohreje, a i uhrateho motoru to zacne az par vterin po startu... i pak kdyz parkrat motor "proturuju" a necham spadnou na volnobeh tak nekdy zmizi a opet po par vterinach zacne... ale to asi pres forum nevyresim a zajedu za nekym kdo do toho vidi vic..
(pri otevrene kapote mi prijde ze zvuk jede odnekud z mist kde je sani.. ale u tehle cvakani se asi misto odku rozlisuje spatne...
jo a pokud to stoji na miste dyl tak se k tomu pridava ze jeste pravidelne "tiknuti" v intervalech cca 2-3vteriny... a to uz mi hlava vubec nebere:)
tak kdyby tu nekdo znalejsi cetl o ruznych hlucich z motoru a vedel treba ze tohle je naka jasna vec tak bych byl rad za nakej postreh jak se toho zbavit:)
diks
jo a je to 328
jinak me to cvaka taky, slysitelne jen na volnobeh prijde mi ze zvuk se s otackama nemeni, ale tezko rict jak se zvysi otacky uz neni rozpoznatelnej (docela slabej a pri zvyseni otacek se nezvysuje) za studena to neni slyset vubec az kdyz se ohreje, a i uhrateho motoru to zacne az par vterin po startu... i pak kdyz parkrat motor "proturuju" a necham spadnou na volnobeh tak nekdy zmizi a opet po par vterinach zacne... ale to asi pres forum nevyresim a zajedu za nekym kdo do toho vidi vic..
(pri otevrene kapote mi prijde ze zvuk jede odnekud z mist kde je sani.. ale u tehle cvakani se asi misto odku rozlisuje spatne...
jo a pokud to stoji na miste dyl tak se k tomu pridava ze jeste pravidelne "tiknuti" v intervalech cca 2-3vteriny... a to uz mi hlava vubec nebere:)
tak kdyby tu nekdo znalejsi cetl o ruznych hlucich z motoru a vedel treba ze tohle je naka jasna vec tak bych byl rad za nakej postreh jak se toho zbavit:)
diks
jo a je to 328
Diag u BMW by měla vadný rozvody rozpoznat (rozdílně vykyvující se hodnoty mezi čidlem setrváku a vačce / v závislosti na otáčkách) stejně tak vadný Vanos.možná že řetěz je v pořádku, jen už jsou probroušený napínací lišty každopádně to chce zkoumat následně rozkuchat jinak nic nezjistíš.honza píše:Podle toho co řiká Hanz tak bych to viděl spíš na ten vytahanej řetěz popř. ty vodící lišty.Odpovídalo by tomu i to že diagnostika nic neřekla. Nebo se mýlim?