Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34 530i touring?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
polly1

#1 Příspěvek od polly1 »

Tak se chceme s přítulkou za pár měsíců trochu rozrůst - žádný dítě - plánujem psa :D tak začínam přemejšlet o e34 530i tour.

zajímají mě vaše zkušenosti, názory, na co si dát při koupi pozor apod.
manuál nebo automat?
spotřeba?
rozdíl mezi 530i a 525i (to že má o 2 válce navíc vim :) )
tak mi sem něco napište, díky moc :wink:
polly1

#2 Příspěvek od polly1 »

nebo mam z nějakýho důvodu radši chtít 525i ? a co iX ?
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pietro »

530iT mel kdysi Mates, tak se ho muzes optat, mel to v 6q dokonce...
Jinak muj nazor je, ze na Tvy bezny jezdeni je lepsi 525...
polly1

#4 Příspěvek od polly1 »

jo? tak já se ho optam :wink: dík

napište ještě někdo něco...
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MagicMisel »

polly1 píše:jo? tak já se ho optam :wink: dík

napište ještě někdo něco...

mám sedana a sem sním moc spokojenej!za rok sem menil akorad olej + filtr, chladič a cívku !moje spotřeba je tak do 12 litru ale slapu na to!minimum mam 7,6 l
polly1

#6 Příspěvek od polly1 »

8O tak to je docela příjemná spotřeba, jestli takhle papaj všechny tak je to klid :wink: a máš manuál nebo automat?
pazda
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pazda »

530i je stejne trochu nestastna motorizace stejne jako 520i. jezdi za stejny penize jako 540i a vykon je podstatne nizsi. pokud netrvas na manualu tak bez do 540i. pokud nepotrebujes takovy vykon tak bude mozna lepsi 525i, ale zase na druhou stranu spotreba uz zas o tolik nizsi neni.. je to na tobe. co se prevodovky tyce, mel jsem z automatu trochu obavy, ale ted uz bych nic jinyho nechtel :-) a jinak V8 muzu jen doporucit uz jen kvuli zvuku. spotrebu mam po meste do 13ti, mimo mesto kolem 9ti, nejniz mam 7,5l
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BMWPower »

Měl jsem e34 525i 24V sedan. motor m50 bez Vanos.

Bylo to moje první BMW, na které velice rád vzpomínám. Výkon je 192 koníků což je na náš provoz a naše silnice dostačující. Co se týká spotřeby tak při sportovní jízdě jsem byl někde mezi 12-14L/100km při normální jízdě s couračkami za studena okolo 10L/100km. Když jsem jel dálku tak jsem to kolikrát dostal na 8,5L.

Co si pohlídat při koupi???(Budu brát 2,5l)
-karoserie(koroze,stav)
-řízení(vůle na řízení, zvuky od přední nápravy zda nejsou načnuté ramena apod...)

Motor:
Pozor na chod za studena. pokud při chodu za studena motor "cvaká" tak jsou buď načnuté hydroštely nebo je chyba v oleji(více zjistíš tady na foru). Zkontroluj těsnost motoru a rovnou i převodovku a diferák(napoví o počtu ujetých km). Není na škodu číhnout na víčko oleje, check-kontrol.
Zkusit funkci serva na volnoběhu(vytočení kol na max-plný rejd)
Vyzkoušet topení či klimu zda funguje správně-někdo by řekl, že zbytečnost ale je to docela ojeb to pak měnit.

Brzdy:
Ve vyšší rychlosti začni důrazněji brzdit-zjistíš zda nejsou zkřivené kotouče nebo auto někam netáhne...
Na písku nebo štěrku zkus ABS zda funguje tak jak má(kopání do pedálu)

Převodovka:
Dávat pozor na řazení(jak tam kvalty padají), zda nevydává zvuky.

Kardan:
Zda necuká či nevydává nějaké rány...(tj. pak v pr.... střed. uložení nebo hardy spojka...

Prostě v klidu vybírej a nikam nespěchej. Je možný že jsem na něco zapomněl tak mě snad ostatní doplní. Podle stavu se odvíjí cena tak nečekej že za 40 000Kč koupíš voňavku. :wink:
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MagicMisel »

polly1 píše:8O tak to je docela příjemná spotřeba, jestli takhle papaj všechny tak je to klid :wink: a máš manuál nebo automat?

manual!da se stim jezdit krasne za 10 l a už te moc aut nepredjede!
Helldiver

#10 Příspěvek od Helldiver »

Pozeraj sa po peknej 525iT a rozhodne s vanosom :wink: . 525i (a este tazky touring navyse) bez vanosu je trocha nestastna volba pre rodinne auto, aspon mna by mimoriadne sralo ak by som nalozeny s manzelkou/priatelkou a deckom vzadu musel vytacat motor pri predbiehani, zaradovani sa, atd, jasne ze ked sa clovek sam vozi len tak pre radost, tak mu to neprijde a ma z toho tocenia motoru este radost, ale pre rodinne vozenie urcite nie... Super vecicka co mozes mat v touringu je dvojity velky (fakt VELKY) siber, na tvojom mieste pozeram nejake pekne modely po facelifte so sirkou maskou, dvoma bagmi a slusnou vybavou, pozor hlavne na koroziu, tieto neskorsie modely nou znacne trpia dakedy...
HAMANN

#11 Příspěvek od HAMANN »

pazda píše:530i je stejne trochu nestastna motorizace stejne jako 520i. jezdi za stejny penize jako 540i a vykon je podstatne nizsi. pokud netrvas na manualu tak bez do 540i. pokud nepotrebujes takovy vykon tak bude mozna lepsi 525i, ale zase na druhou stranu spotreba uz zas o tolik nizsi neni.. je to na tobe. co se prevodovky tyce, mel jsem z automatu trochu obavy, ale ted uz bych nic jinyho nechtel :-) a jinak V8 muzu jen doporucit uz jen kvuli zvuku. spotrebu mam po meste do 13ti, mimo mesto kolem 9ti, nejniz mam 7,5l

Nerekl bych nestastna motorizace!! Kdyz byli auta novy tak nemohly vyrabet jen 540i dejme tomu za dve mega, potrebovaly neco slabsiho i pro ty chudsi...:-)! Takova 520i mohla stat i kolem mega a to uz je rozdil! Ano tedka po 15ti letech je lepsi koupit 540i kdyz ji muzu mit za skoro stejny prachy jako 520i nebo 530i! Ale 530i bych urcite nezatracoval....
ARMAN

#12 Příspěvek od ARMAN »

pazda
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pazda »

HAMANN píše:....
ono to ma hacek.. je rok 2009 :-D a ty auta jsou nyni stejne drahy, proto se dnes 530i nevyplati pokud clovek netrva na manualu
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BeXTeR »

na 530 se vyser, kdyz uz tak 540 jak pise pazda. Mel jsem 525 a spotrebu mam u V8 jen o litr vyssi (oba AT prevodovky).. da se jezdit v pohode kolem 10-11 a to jezdim 70% po praglu.

AT prevodovka je dobra vec, je to pohodlny a da se dobre ovladat. Bohuzel ma svoje vady, musis se hodne povenovat diagnostice jinak dopadnes moc zle. Vetsina oprav AT prevodovky vyjde kolem 30-40tis.
DieterBonrath

#15 Příspěvek od DieterBonrath »

http://auto.bazos.cz/inzerat/2824781/BM ... 210-KW.php a na tenhle kousek si nekoukal? Sice je to vyšší cena než obyč 530 ale autíčko vypadá fakt pěkně, teď je otázka jestli není prodaný a jestli to nepřevýší tvůj rozpočet, který jsem tu nikde nezahlédl
polly1

#16 Příspěvek od polly1 »

¨jo tak ta je hezká no, ale 110 je fakt dost :) muj rozpočet moc slavnej neni, tak se moc chlubit nebudu :roll: a navíc musim nejdřív prodat T-Birda, čekam jen na vyjádření kupce jak se rozhodne..
automat mam teď v T-Birdu a je to klídeček, můžeš jíst, pít a jiný věci za jízdy a tak :lol: je mi to asi tak nějak jedno jestli aut. nebo manuál, ale z manuálu mam sportovnější pocit..
525i znam, měl jí táta v sedanu a 540i má teď e39, možná trochu kvuli tomu bych bral spíš 530i, abych neměl stejnej motor :D a abych postupoval u bmw trochu postupně a... tu 540i bych nechal asi na dýl, až někdy za čas jako další auto...kdybych jí vzal teď tak už bych pak neměl další stupínek na kterej bych moh postoupit, protože V12 fakt nechci :) a tu 530i bych chtěl zkusit.. když sem kupoval coupé tak většina řikala nekupuj 2,0, kup 2,5..no a stejně byl 2,0 :)
no a taky kvuli rozpočtu - na tu 540i nemam..je přece jenom o něco dražší než 530i a musela by bejt fakt náhoda kdyby to někdo dal za cenu do který bych se vešel..takže asi to vypadá na 530iT, kvuli V8, zvuku a tak.. taky nebude úplně snadný za ty prachy najít fakt hezkej kousek, ale budu se snažit..
nejdřív prodat forda no.. :)
pazda
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pazda »

cenove to vypada stejne... svoji vonavku jsem taky koupil za docela pakatel :-)
Holly Moderátor
Moderátor

#18 Příspěvek od Holly Moderátor »

Kdybych nebyl debil, tak dneska jezdím taky v 54Oi (když vezmu nákupní cenu a přičtu k tomu peníze co sem do toho nasypal a uvědomím si že to ještě pořád vypadá děsivě to auto tak se mi chce brečet, nicméně mám ho rád), ale ne já chtěl auto teď a hned a bla bla bla... Hlavně nikam nespěchej. Vybírej a čekej na dobrej kup i kdyby to mělo trvat půl roku. Rozhodně tě to vyjde levněji... A vem s sebou mechanika nebo někoho kdo tomu rozumí. Není lepší způsob jak ušetřit peníze :wink:
pazda
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pazda »

taky jsem vybiral a hledal hodne dlouho.. nakonec se objevila a za tri dny po tom uz jsem brazdil cesky silnice.. a ted po roce porad maximalni spokojenost :-)
polly1

#20 Příspěvek od polly1 »

no tak neřikam že úplně ne, kdyby se objevila pěkná 540i za slušnou cenu tak bych ji taky možná vzal..já bez auta zase nevydržim nějak dlouho..vždycky mě chytne takový cukání :D no a je to.. ale nějakou dobu určitě vybírat budu :wink:
Odpovědět